Ayurveda

Kaj je ajurveda

Ajurveda je tradicionalni sistem zdravljenja v Indiji in je stara več kot 5000 let. Prvi zapisi o ajurvedi pa so nastali že 1000 let pr. n. š.

PITA:
Ambicioznost, pogum, sreča, koncentracija, zaupanje, inteligenca, želja po znanju.
Osebe pita imajo zelo pozoren in osredotočen um. Imajo dober spomin, podatke si hitro zapomnijo in jih izkoristijo v svoje dobro.

Načeloma so že organizirani. Nagnjeni so k temu, da natančno izpolnjujejo svoje načrte. Naj ne bodo preveč usmerjeni v cilj, vzamejo naj si čas in delajo stvari zaradi njih samih, zato ker jih veselijo. Sprehod ali sedenje v naravi pomirjajoče vpliva na njih.

Poklicne sposobnosti osebe pita: finance, management, politika, pravo, kirurgija.

KAPHA:
Skrb, zaupanje, sočutje, zadovoljstvo, osredotočenost, izpolnitev, prizemljenost, potrpežljivost, stabilnost, podpora, nežnost.
Osebe kapha imajo trden in zanesljiv um. V umu je včasih prisotno nezanimanje, občijno gre za zadovoljstvo z obstoječim, zato osebe kapha ne iščejo novih duševnih spoznanj. Učiti se morajo dlje časa, vendar si naučeno dobro zapomnijo.

Preverjati morajo svojo rutino in jo kdaj pa kdaj namerno spremeniti, da ne obtičijo v rutini. Nezadovoljstvo ob spreminjanju rutine premagajo tako, da se sami s sabo dogovorijo in vsak dan naredijo nekaj drugače kot sicer.

Poklicne sposobnosti osebe kapha: ročno delo, gradbeništvo, bolničarstvo, kuharstvo, svetovanje, administracija.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !