Osebna rast

Kako uspešno prebroditi težka življenjska obdobja

Živimo v časih, ko nam življenje kot posameznikom ponuja izjemne priložnosti, hkrati pa tudi obilo velikih izzivov, s katerimi se moramo soočati in jih premagovati. Ko v vašem življenju nastopijo najtežji trenutki, morate biti nanje pripravljeni. V tem članku vam predstavljam strategijo, ki je vojakom pomagala, da so zmogli preživeti v izjemno težkih in strašljivih okoliščinah.

Marcus Luttrell je bil član skupine SEAL, ki so jo »odložili« v neko zakotno območje v Afganistanu, z nalogo, da ujamejo ali ubijejo vodjo, ki je bil povezan z Al Kaido. Talibanski borci so skupino napadli in pobili vse člane, razen Luttrella. Tako se je v sovražnem okolju znašel popolnoma sam, s strelnimi ranami, večkratnimi zlomi in zlomljeno hrbtenico. Nekako mu je uspelo, da se je skril, po več urah pa so ga rešili vaščani in ga izročili ameriškim vojakom.
Taka situacija je seveda mnogo hujša kot običajni neznosni teden v službi, toda kot vodja ali podjetnik boste zagotovo doživeli izjemno težke trenutke, zato morate znati ohraniti ravnotežje in zdrav razum.

Luttrell je doživel uvid, ki mu je rešil življenje, isti uvid pa bo pomagal tudi vam, da ne boste zapadli v najgloblji obup, ko vam bo v življenju najhuje. Dojel je, da je njegova edina možnost za preživetje v tem, če se bo neomajno osredotočal le na eno samo stvar – na naslednji majhen korak.

Težko ranjen in skrit za sovražno linijo, ne da bi vedel, kje se nahaja in z vedno manjšo možnostjo preživetja, se je neumorno osredotočal le na naslednji majhen korak.

Ko se znajdete v izjemno težkih trenutkih, se osredotočajte samo na to, kar lahko storite in na to, kar lahko nadzirate ter naredite le naslednji majhen korak. Iz svojega uma odstranite širšo sliko in razmišljajte le o majhnih korakih. Seveda ni nobenega zagotovila, da bo to delovalo, toda težke trenutke lažje prebrodite takrat, ko ste nanje pripravljeni in veste, kako upravljati s svojim umom.

Dr. Dragos, avtor filma The Amazing You

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !