Najboljše ženske v postelji so najbolj težavne zunaj postelje, zakaj?

foto:youqueen.com

Ženskost je za moškost najbolj privlačna stvar v celem vesolju… včasih ga tudi najbolj zmede… včasih pa celo odbija.

Ženska in moški sta že v osnovi zelo drugačna. Na primer, če želita opremiti stanovanje: ona bi želela imeti vse pisano, nakičeno, zapolnjeno… moški pa veliko prostora, funkcionalno, praktično, učinkovito, tako da čim prej pride iz enega konca stanovanja na drugega. Vem, da vse ženske niste take, kot sem opisal, tudi moški ne. Ko govorim o moškosti in o ženskosti, se nanašam na primarno moško (šiva) in primarno žensko (šakti) energijo. Vsakdo je sestavljen iz obeh energij — iz moškosti (animus) in ženskosti (anima), toda večina moških ima v sebi več moške energije, večina žensk pa več ženske energije.

Njene lastnosti, ki so ti najbolj všeč med seksom, te najbolj zmotijo zunaj postelje, zakaj?

Med seksom ti je najbolj všeč ravno njena spontanost in nepredvidljivost, toda v vsakodnevnem, praktičnem življenju, ko je treba poskrbeti, da so stvari narejene, te te lastnosti odbijajo in motijo. Ženska, ki te s svojo spontanostjo v postelji močno očara in preseneti, te v vsakodnevnem življenju ravno tako močno razočara in neprijetno preseneti, saj se ne drži dogovorov, ne pride na sestanek ob dogovorjenem času, živi spontano, iz trenutka v trenutek, brez razmišljanja in planiranja, enostavno je energija, teče svoj tok, kot je v naravi ženskosti… in hrepeni po tem, da moškost tej reki energije ponudi breg, smer in strukturo, toda na ljubeč in odločen ter jasen način, še bolje, če je začinjeno s humorjem. Ta moškost je lahko moški znotraj nje, lahko pa si to ti, zunanji moški, ki je zrcalo njenega notranjega moškega, ti, ki ji pomagaš odkriti in spoznati njenega notranjega moškega. Toda ona odloča o tem, koliko in kdaj bo izrazila svojega notranjega moškega, kdaj pa bo ostala nepredvidljiva ženska. Lahko se odloči, da ostane za vedno utelešena ženskost (in s tem vse kar pride v paketu — spontanost, nepredvidljivost, nestrukturiranost, …), ki za srečno in uspešno življenje potrebuje zunanjega moškega, da ponudi strukturo in smer. Torej ti kot moški od nje ne moreš zahtevati, da se vede razumno, praktično in strukturirano, ne moreš zahtevati od nje, da naj bo v postelji divja, spontana, nepredvidljiva, zunaj postelje pa naj postane druga oseba. Običajno se zgodi, da taka ženska potem postane dolgočasna, predvidljiva in preveč podobna tebi. Na ta način se izgubi polarnost in seksualna privlačnost… Prej je bila nemogoča toda privlačna, sedaj je taka kot si želel, toda te ne privlači več. Zato se moraš sprijazniti s tem, da iste lastnosti, ki te na njej v postelji privlačijo, te zunaj postelje odbijajo in frustrirajo.

Ni treba, da se v vsem strinjata.

V odnosu je treba nekatere odločitve sprejeti skupaj, toda večina odločitev je takih, da so bolj pomembne za enega izmed vaju, ne pa za oba. Če želiš, da je vajin odnos prijeten, ne moreta oba odločati o vsem. Zato pusti njej, da opremi stanovanje in poskrbi za estetiko in lepoto, ti pa prevzemi druge stvari, ki so tebi pomembne, na primer praktične moške stvari kot so tehnična skrb za hišo. Tudi pri vzgoji otrok ima vsaj do otrokovega 7. leta ona glavno besedo, tvoja naloga je, da stojiš ob strani v ljubečo in praktično podporo.

Ljubezenski odnos je tudi testiranje.

Ljubezenski odnos je neke vrste ljubeča bitka ali igrivo nasprotovanje, kjer eden drugemu postavljata izzive in si s tem pomagata ter eden drugega krepita in spodbujata k rasti. Vedno znova te bo testirala, da vidi, če se lahko zanese nate, če si trdno zasidran v svoje srce, če se lahko odpre ob tebi. To je dobro zate, saj je boljše kot vojaški trening, kajti ona intuitivno pozna vse tvoje šibkosti in jih večinoma nezavedno dreza in izpostavlja, da bi bil ti še boljši. Ravno to si moški želi, to da je vedno boljši, vedno bolj popoln. Seveda mora biti to testiranje uravnoteženo, ker če te ženska v odnosu samo testira, je to samo delo in nič zabave. Moški mora biti dovolj moder in dovolj povezan s svojim srcem, da ve, kdaj gre za zdravo testiranje, kdaj pa za neskončno sitnarjenje in nezadovoljstvo iz katerega ni več izhoda. Ženska si želi, da jo vodiš. Včasih pride tvoja ženska domov in se želi meniti s tabo, npr. o ženskih tračih, o površinskih stvareh, ki so se ji zgodile preko dneva. Mogoče s tem ne prispeva k globini vajinega odnosa, mogoče te zmoti pri tvoji trenutni misiji. Ti kot moški moraš uporabiti svoj srčni umetniški čut, da začutiš in se odločiš, ali je dobro, da jo poslušaš, se ji odpreš, ji nakloniš pozornost in prostor, ali pa je bolje za vse, da ji nežno toda odločno in jasno sporočiš, da sedaj ni pravi čas za čvek, saj si sredi projekta, sredi svoje misije. Ni recepta, kaj je prav in kako je modro ravnati, zato moraš biti povezan s svojim srcem, s svojim najglobljim virom in namenom, da lahko v vsakem trenutku presodiš, kaj podpira tvoj najgloblji namen in se skladno s tem odločiš in ukrepaš.

Včasih se bo počutila zavrnjeno, toda moški mora slediti svojemu srcu in ženska to sčasoma začuti in jo navda z zaupanjem, mirom in te zaradi tega spoštuje, saj te njeno površinsko frfotanje ne premakne iz tvojega centra — ljubečega, jasnega in odločnega centra, ne pa rigidnega, prestrašenega in negotovega centra. Tukaj moški ne moremo blefirati — smo v svojem centru in stabilnosti ali pa nismo. Če si samo želimo biti in umsko domišljamo, da smo, bo ženska ta krhki konstrukt hitro sesula in takrat lahko samo rečeš “ups, tole ni bilo pristno, bil je samo namišljen umski konstrukt, pobožna želja po stabilnosti in moči, treba se bo zasidrati globlje v svoje jedro.”

Kaj je vir razočaranj v odnosih?

Predvsem to, da vsi iščemo popolnega partnerja. Na primer moški želimo, da je hkrati predvidljiva in se drži dogovorov, po drugi strani pa nepredvidljiva in spontana v postelji. Poleg tega želimo še, da dobro kuha, da je potrpežljiva ljubeča mati, ki se nikoli ne naveliča skrbeti za otroke, med katere pogosto spadamo tudi moški. Potem moški od svoje ženske pričakujemo še, da je uspešna, urejena, seksi poslovna ženska …in če smo pošteni, moški ugotovimo, da iščemo popolno žensko oziroma boginjo, ki bo popolna na vseh področjih…temu se reče mission impossible. Nekateri moški imajo zato več žensk, eno za seks, eno za prijateljico, eno za družinsko partnerko. S tem načeloma ni nič narobe, če njega izpolnjuje, mu omogoča, da je boljši moški in da na ta način svetu daje več. Lahko pa se izkaže, da na ta način samo išče ljubezen zase, da se želi nahraniti z vsem, kar je pri mami pogrešal,… s tem samo ustvarja zmedo in trpljenje zase in vpletene.

Poznaš namen vajinega odnosa?

Zato si mora moški priti na jasno, kaj so njegove prioritete, kaj mu je res pomembno v življenju, kaj so tiste stvari, ki mu omogočajo, da svetu daje kar največ sebe in na koncu umre brez obžalovanja, ponosen, z občutkom, da je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da se je dal celega življenju, ki je tudi ženskost samo po sebi. Največji seks v življenju je seks z življenjem samim, spajanje z življenjem, ustvarjanje privlačnosti, strasti in projektov, ki koristijo vsem. Moški mora začutiti v svoji globini, ali so odnosi sploh visoko na njegovi prioriteti, ali pa mogoče živi bolj polno življenje brez resnega odnosa, ki bi sicer preveč omejeval njegov namen in poslanstvo. Če spozna, da so partnerski odnosi zanj visoko na prioriteti, mora ugotoviti še, kakšni odnosi so skladni z njegovim najglobljim namenom. Mogoče čuti, da ga izpolnjuje odnos, v katerem je poudarek na seksu, ali pa mogoče na družini in otrocih, ali pa na poslovnem sodelovanju s svojo žensko. Moški in ženska morata poudariti, kar je namen njunega odnosa, ostalo pa podrediti temu, sicer bodo vse stvari medle — medle družinske finance, seks brez prave strasti in privlačnosti, zmedeni otroci… Enkrat, ko je obema jasno, kaj je namen njunega odnosa, je veliko lažje, saj vse odločitve sprejemata skladno s tem, kaj koristi najglobljemu namenu odnosa in razvijata take lastnosti. Včasih lastnosti, ki koristijo seksu, ne koristijo vzgoji otrok, poslovnemu uspehu, … ali obratno. Pa ne pozabi… najbolj seksi in privlačen moški je duhovit samozavesten moški.

Navdih za članek sem dobil v delih avtorja David Deida:
– knjiga The Way of the Superior Man
– avdio posnetek : The Way of the Superior Man: The Teaching Sessions

O Aleksander Lah

Aleksander Lah se je že leta 1994 po končani formalni izobrazbi odpravil črpat znanje in izkušnje preko meja uradnega izobraževalnega sistema. Pričel je vseživljenjsko raziskovanje alternativnih oblik zdravljenja, celostnega pristopa do življenja, prehrane, gibanja, odkrivanja enostavnih stvari, ki delujejo.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

1 KOMENTAR

  1. Lepo razloženo,ni idealne ženske in ne mškega!!Na to temo,bi dodala samo to,da včasih tudi me ženske podzavestno naredimo kaj takega,kar vas moške moti in,da včasih res moremo dati 99%,da od vas moških dobimo,29%…….

PUSTI SPOROČILO: