FeaturedOsebna rast

Recept za srečno življenje

Vsi jo vedno iščemo. Včasih mislimo, da jo najdemo, pa nam zopet uide. Vedno si predstavljamo, da ko se bo zgodilo to ali ono potem bomo pa srečni. Včasih se nam to uresniči, pa kaj kmalu ugotovimo, da ni tako kot smo si predstavljali in zopet si izmislimo neko iluzijo, ki nas bo osrečila enkrat v prihodnosti. In tako se vrtimo v krogu in ponavljamo enako zgodbo.

In kakšen je recept za srečo?

Včasih se sliši preprosto, ampak v resnici je to delo, ki zahteva veliko budnosti, zbranosti, vztrajnosti in še kaj. Pa poglejmo kaj je tisto, kar bi bilo pametno osvojiti in ponotranjiti, da bi bilo vaše življenje čim bolj mirno in srečno.

Ljubezen do sebe

Tu se vse začne in hitro lahko konča. Da bi lahko normalno živel, je skoraj da nujno, da ljubiš samega sebe. Brez ljubezni do sebe ste lahko kot puščava brez vode. Dobra samopodoba in sprejemanje sebe takega kot ste, je vitalni del vaše sreče. Če se vam zdi, da nimate radi sebe in se sami sebi ne zdite dovolj dobri, potem je čas, da na tem kaj storite. Poglejte se v ogledalo in se sprejmite točno takega kot ste. Ponavljajte si ljubeče besede in se enostavno prepričajte v to, da ste krasni taki kot ste, saj je to edina resnica. Od tu naprej bo vse lažje.

Sprejemanje drugih

Ko vzljubimo sebe pa je pomembno, da se naučimo pustiti drugim, da so kar želijo biti. Vsak med nami ima pravico do svojega načina življenja in pogleda na stvari. Ko se naučimo razumeti, da smo si ljudje različni in da vsi ne gledajo enako na stvari kot mi, se lahko v odnosih sprostimo, saj ne potrebujemo dvigovati svojega ega in prepričevati drugih v svoj prav in mogoče biti užaljeni zaradi drugačnosti drugih. Ne jemljite preveč resno besed drugih ljudi. Ljudje veliko govorimo, pa to ne pomeni, da želimo komu kaj slabega. Če je to nekaj kar se dogaja konstantno, pa nič ni narobe z iskrenostjo, podano na človeku prijazen način z namenom, da bi konflikt uredili. Torej sprejmimo drug drugega in to kako kdo želi živeti, pa bo svet takoj lepši.

Hvaležnost

Poglejte ta trenutek v svoje življenje. Kaj imate? Za kaj ste ta trenutek lahko hvaležni? Ne pozabite se osredotočati v tisto kar je dobrega v vašem življenju. Ljudje imamo tendenco, da se najraje poglabljamo v tisto kar ni v redu in pozabimo na vse za kar smo lahko hvaležni, da imamo. Bodite veseli in hvaležni za vse ljudi, ki so vam blizu, toplo posteljo, ki vas greje ponoči, hrano, ki vas drži pokonci, za svoje zdravje… Tako ustvarite pozitivne energije, dobro počutje in zavedanje, da je vse v redu tako kot je. Napolni vas s pozitivnim elanom in motivacijo za naprej. Bodite hvaležni kolikor le morete biti in se spomnite na to vsak dan.

Postavljanje ciljev

Veliko lažje je, če veste kam greste in ima življenje nek smisel. Za to je pametno imeti nek cilj kamor greste. Tako lažje organizirate dneve s koraki do cilja. Ko ima človek nek cilj pred sabo, je veliko bolj motiviran in zadovoljen. Ve kam gre in dela v tej smeri. Tako kot kapetan ladje ve kam pluje, človek rabi neko usmeritev, zanimanje, željo, da bi lahko živel zadovoljno življenje. Postavljanje novih ciljev je vedno lahko izziv in uresničitev le teh prekrasna nagrada.

Živeti v tem trenutku

Ta trenutek je vse kar bomo v življenju kadar koli imeli. Če skačemo preveč v pretekle dogodke in se z njimi obremenjujemo, trpi sedanji trenutek in naš notranji mir. Poskusite čim več ostati prisotni v tem trenutku. Pomagajte si z opazovanjem okolice, meditacijo ali kakšno dejavnostjo, ki jo radi opravljate. Ko smo zavestno v tem trenutku, smo eno z življenjem, saj nas ne skrbi niti preteklost niti prihodnost in tako smo lahko mirni tam kjer smo in se zavedamo, da smo na točno tisti točki kjer moramo biti in verjamemo, da bodo prave stvari prišle k nam ob pravem času.

In ne pozabite, ta trenutek je res edini trenutek, ki ga boste kadar koli imeli. Ostalo je tako ali tako preteklost.

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !