sreda, 25 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne začimbe za partnerski odnos

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Ste se kdaj res zamislili, kakšen je vaš partnerski odnos, dragi moji bralci in bralke? Vem, da ste tisti, ki ste že nabavili in prebrali mojo prvo knjigo zbranih člankov Iskreno o partnerstvu poglobljeno ugotavljali, v kakšnem stadiju je vaše partnerstvo.

Namreč, mnogi pari mi navdušeno poročate, da vam moja knjiga služi kot iztočnica za marsikateri iskreni partnerski pogovor, ki ga poprej ni bilo. Oziroma, kot mi je en par povedal »sploh nisva razmišljala, da bi se bilo treba o najinem odnosu kaj pogovarjati, sva ga nekako živela iz dneva v dan, a sva oba čutila, da nekaj manjka, da potiskava pod preprogo marsikaj neizrečenega, a nisva vedela, kako to povedati«.

Sem res iskreno vesela takšnih odzivov. Omenjeni par si natoči vodo v kad, običajno v soboto, ko otroka že spita, zlezeta noter, gospa bere na glas obema en moj prispevek, potem pa o njemu debatirata. Sta mi poročala, da se tako v žaru debate šele sedaj spoznavata, kako sta različna. Ob mojih člankih iz knjige vidita, da se s podobnimi izzivi partnerstva ubada še veliko drugih parov, ne zgolj onadva.

Rezultat do polovice prebrane knjige: drugače se vedeta eden do drugega, bolj sta ljubeča in pozorno poslušata sporočila, ki so zapakirana v stavkih, ki si jih govorita. Počutita se bolj enotno. In še en velik plus, za katerega vedno navijam pa se običajno kar izgubi po začetni zaljubljenosti – po vsakem branju in debati se strastno ljubita in čutita, kako se tudi spolno zbližujeta, na kar sta že nekaj let pozabila, zlasti po rojstvu otrok, ki sta seveda prevzela pozornost in skrb.

Katere so tiste zdravilne začimbe za kvaliteten, strasten in ljubeč partnerski odnos?

Saj veste, v vsako jed dodamo začimbe, ki imajo večinoma tudi zdravilne učinke, da ne govorim o polnosti okusa. Tako dobi jed svoj specifični okus, v katerem uživamo. Zakaj ne bi tudi v medsebojni odnos nadrobili kakšno začimbico ali dve?

Menim, da naj par v svoj odnos vnese vsakodnevno dozo humorja. Smeh je pol zdravja. Malce nagajive in hudomušne pozornosti nikoli ne škodi, a lahko v veliki meri in pomembno razbremeni vsakodnevno togo rutino, ko se vedno mudi in se par prepira, ker se otrok noče obleči in kdo od njiju je za to odgovoren, mlajši celoten kakav polije po hlačah, ko je že skoraj pripravljen za v vrtec, mi smo še nepočesani, maskaro si bomo namazale na trepalnice kar v avtu na poti v službo. Če znamo vse te izzive obrniti malce na smeh, je dan že veliko lažji.

Naslednja zdravilna začimba za odnos je to, da mislimo eden na drugega od jutra, ko odpremo oči. Se objamemo, poljubimo, mogoče si lahko na hitro privoščimo tudi strastni petelinji zajtrk, ki včasih res paše. Čez dan si pošiljamo poredne misli ali stavek »kako se veselim večera, ko boš samo moj« ali ko on njej pošlje slikico svojega poljuba. No, podobnih seksi sporočilc si lahko pošljeta veliko, ker to krepi tisto strastno pripadnost, da si zvečer oba želita intimnosti, četudi sta crknjena od dela in gospodinjskih opravil in krotenja nadobudne mularije, ki seveda ni niti za hip pri miru. Namreč, zdrav partnerski odnos vključuje spolnost, sicer sta sostanovalca, cimra, a to ni dovolj, da sta partnerja zadovoljena in mirna v odnosu.

Začimba odnosa je lahko tudi to, da si vzameta kakšen vikend zgolj za vaju. Otroke data v varstvo, sama dva pa odrineta nekam na lepše. Vzemita mojo knjigo s seboj, berita na glas in komentirajta moja stališča. Temu bo zagotovo sledil strasten seks in s tem bosta dodatno lepila vajin odnos. Kar pogumno!

Avatar of Melita Kuhar
Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
follow me
No Tab Selected
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij