Živalski vodnik vrana

Živalski vodnik vrana

~ ostro zaznavanje in inteligenca, sprememba, magija, komunikacija, razbijanje iluzij, resnica ~

Velika učiteljica onkraj vidnega in slišnega nam prihaja naproti. Nič ne uide njenemu ostremu vidu,  v vsakem trenutku zazna vse, kar bi lahko bila nevarnost. Dovolimo šamanskemu vodniku vrani, da nas nauči te mojstrske pozornosti, da tudi mi zmoremo z ostro pozornostjo videti in presoditi, kaj bi za nas bila resnica in kaj iluzija, kaj bi za nas bila lahko nevarnost, kaj pa je samo votel strah.

Velikokrat pademo v okove iluzije, misleč da sledimo resnici. Le-ta se pokaže, ko je ponavadi že prepozno, napaka ali zmotna odločitev je bila že napravljena.  Vrana kot šamanski vodnik nas uči, da ne napravimo prehitro koraka ali odločitve, katero bi lahko obžalovali, ampak si vedno vzamemo čas za tehten premislek.  Šele ko resnično verjamemo v svojo odločitev, ko zares začutimo, da z odločitvijo še naprej sledimo svoji resnici, pogumno napravimo naslednji korak.

To velja tudi pri prehitremu ali celo avtomatskemu ocenjevanju ljudi ali sveta okrog nas. Zbudimo se in postanimo zavestni svojih misli in dejanj. Zdrava pot je, da sledimo svojemu srcu, govorimo svojo resnico iz srca in sledimo svoji poti. Prav tako z vsem dolžnim spoštovanjem sprejmimo resnico drugih. Na takšen način gradimo svet tolerance in prijateljstva. Čas je, da zgradimo temelje za nov svet. Postavimo si standarde življenja, ki so vredni nas samih, ustvarimo si življenje po svojih željah. A vse naj poteka v skladu z drugimi, svoje cilje uresničujemo, brez da bi pri tem škodovali drugim.

Tudi komunikacija je močno orodje manifestacije. Ustvarjamo to, kar komuniciramo. Če iz sebe izražamo skrb, jezo, agresijo, netoleranco, zavist, obtoževanje, bomo to ustvarjali. Če iz sebe komuniciramo podporo, veselje, resnico, modrost in razumevanje, bomo tega tudi deležni. Vrana s krakanjem opozarja na nevarnost, šamanski vidik vranine komunikacije pa je opozorilo na nekaj, kar se nam trenutno dogaja in je v procesu spremembe. V tem času bodimo pozorni na svoje misli, besede in dejanja.

Vrana simbolizira svobodo spremembe, prinaša duhovno moč in energijo kreacije. Oznanja spremembo, ki se dogaja zunaj in znotraj nas. Vprašamo lahko sebe ali za pomoč povprašamo šamanskega vodnika vrano, kaj lahko pri sebi spremenimo, da postanemo boljši človek za sebe in za druge, da ustvarimo boljši svet. Včasih odgovor ne bo tisto, kar bi pričakovali ali kar bi bilo znotraj naše cone ugodja. Večjo spremembo na bolje želimo pri sebi in okrog sebe napraviti, večje premike pričakujmo. Ne ustrašimo se prehodnih obdobij, pogumno stresimo s sebe stara okostenela prepričanja, miselne vzorce, ki nas omejujejo. Vdihnimo vase svež dih, ki je poln ljubezni, radosti in sprejemanje sebe, točno takšnih kot smo. Vdihnimo vase nov pogled na svet okrog nas, ki je pisan, živ, ljubeč, varen in poln obilja. Začutimo, zaslišimo, dovolimo si pogledati, kaj naša duša zares želi. In sledimo tej svoji resnici. Vrana kot šamanski pomočnik nas bo na tej poti brezpogojno podprla, s svojimi močnimi krili nas bo varovala pred iluzijo in nam vlila nove moči za raziskovanje poti duše.

Specialistka za osebnostno rast in razvoj. Podpredsednica ter vodja administracije in kreativnih projektov v društvu Pesem duše; ustvarjalka, urednica in voditeljica TV oddaje Preprosto naravno; vodenje delavnic in meditacij na temo osebnega razvoja in rasti.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem