7 stvari za radostno in zdravo jutro

foto:pixabay.com

Začnite dan s pozitivnimi vibracijami – zvoki in glasbo

Zvok močno vpliva na telo in duha ter daje življenju barve. Če se zbujate ob določenem času, nastavite za melodijo bujenja priljubljeno pesem, ob kateri boste z veseljem vstali. No, morda ne ravno najljubše, če ste ljubitelji pritiskanja gumba dremež. Vsekakor naj bo nekaj s pridihom čustva, s katerim želite obarvati dan. V kombinaciji z navadami, ki jih navajamo v nadaljevanju, se že zjutraj naravnajte na dober, produktiven, ustvarjalen in zdrav dan.

1. Najprej popijte kozarec vode – voda rehidrira in spravi vaše telo v delovanje, kot tudi prebavo. Še boljši učinek boste dosegli, če vodi dodate sok sveže stisnjene limone ali žličko jabolčnega kisa ter žličko medu. Pozor: voda naj ne bo prehladna.

2. Ne preverjajte telefona ali elektronske pošte vsaj eno uro – če si rečete, da boste samo na hitro preverili mejl, je velika verjetnost, da vas bo posrkalo v vrtinec »zanimivih in uporabnih« informacij. Namesto tega to uro namenite izvajanju teh nasvetov v praksi, meditaciji ali kakšnemu bolj smiselnemu branju, za katere vam praviloma zmanjkuje časa, kot je denimo vašo priljubljeno revijo Viva.

3. Spomnite se vsaj ene stvari, za katero ste hvaležni – ta navada je temelj pozitivnega stališča za preostanek dneva. Nikar ne bodite ena tistih tečnob, ki se zbujajo jezni, ker niso dobro spali, saj je sosedov pes lajal, ali je bilo prevroče. Vse to je morda res, toda to ne pomeni, da ne najdete razlogov za hvaležnost. Ne pozabite, da hvaležnost poraja lepoto.

4. Stopite ven ali vsaj odprite okno za stežaj in globoko vdihnite – napolnite pljuča s svežim zrakom in izdihajte postani zrak, ki se je v vaših pljučih nabral čez noč. Celo če je zunaj mraz, naj bo to za nekaj sekund. To vas bo spomnilo, da ste živi in da dihate.

5. Zbudite telo – dovolj je že nekaj vaj, ki bodo pognale kri po žilah. Lahko se pretegnete kot mačka, naredite »pozdrav soncu«, pet »tibetancev«, ali pa nekaj sklec, počepov ali kar koli drugega. Lahko tudi malce divje zaplešete ob kakšni pesmi na radiu.

6. Rezervirajte si čas za zdrav zajtrk – namesto s sladkorjem polnih kosmičev dajte svojemu telesu tisto, za kar vam bo hvaležno ves dan. Ovsena kaša z jogurtom in dodatkom cimeta, mandljev, malin ali borovnic, sadni ali zelenjavni smoothi je le nekaj odličnih izbir, ki vam ne bodo vzele preveč časa za pripravo.

7. Izgovorite svoje afirmacije – poglejte se v zrcalo in si povejte nekaj lepega. Kot denimo vsaka celica v mojem telesu je zdrava in polna življenja. Počutim se dobro, ker skrbim zase. Zaslužim si vse najboljše. In najboljše vam res morda pride nasproti.

Avtor: Ana Arko
www.viva.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here