Išči
Generic filters
falco / Pixabay

Globoko poslušanje (dadirri)

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Tomaž Flegar
X

Spremljaj objave: Tomaž Flegar

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Aboridžinsko ljudstvo prakticira globoko poslušanje, skoraj duhovno veščino, ki temelji na spoštovanju. To globoko poslušanje, ki se včasih imenuje ‘dadirri’ je notranje, tiho zavedanje in čakanje.Globoko poslušanje pomeni tudi kontemplacijo. Dadirri je koncept, ki ni ekskluziven le za aboridžine.Aboridžini so prenašali zgodbe ustno, saj niso vedeli pisati. Poslušanje pripovedovalca je bilo vitalno, da so lahko prenesli zgodbo na naslednjo generacijo pripovedovalcev zgodb.Globoko poslušanje opisuje proces globokega in spoštljivega poslušanja za izgradnjo skupnosti – način spodbujanja ljudi, da bi raziskovali in se učili iz starodavne dediščine Aboridžinske kulture, znanja in razumevanja.Globoko poslušanje se v južnem Queenslandu imenuje tudi dadirri.[Dadirri] je znotraj vseh. To ni le aboridžinska stvar. Miriam Rose Ungunmerr-Baumann, aboridžinska pisateljica opisuje globoko poslušanje na sledeči način:»Dadirri je notranje, globoko poslušanje in tiho, mirno zavedanje. Dadirri priznava globok izvir znotraj nas. Mi kličemo njega in on kliče nas. To je dar za katerim žeja Avstralija. To je nekaj čemur pravite kontemplacija.»Ko sama izkušam dadirri, sem ponovno to kar sem. Lahko, da sedim na bregu reke ali hodim med drevesi; celi, če je nekdo, ki mi je blizu premenil, lahko najdem mir v tem tihem zavedanju. Nobene potrebe za besedami ni. Velik del dadirrija je poslušanje.«»V našem aboridžinskem načinu smo se učili poslušati od rane mladosti naprej. Nismo bili zmožni živeti dobrih in koristnih življenj, če nismo poslušali. To je bil normalen način za nas, da smo se naučili – ne s spraševanjem vprašanj. Učili smo se z gledanjem in poslušanjem, čakanjem in potem delovanjem.«»Mojih ljudi ne ogroža tišina. So popolnoma doma v njej. Tisoče let so živeli v naravni tišini. Moje ljudstvo danes prepoznava in izkuša v tej tišini velikega Življenje dajajočega Duha, Očeta nas vseh.«Drugi del dadirrija je »tiha mirnost in čakanje« pravi Ungunmerr-Baumannova.
»Naša aboridžinska kultura nas je učila, da smo tiho in da čakamo. Stvari ne poizkušamo pohitriti. Dovolimo jim, da tečejo po svoji naravni poti – prav tako kot letni časi.«
Dadirri se tudi uporablja kot molitev, kot molitev v smislu, da le čutiš prisotnost Velikega Kreatorja.  – Miriam-Rose Ungunmerr-Baumann, Aboridžinska pisateljicaDr. Laura Brearley, avtor knjige Globoko poslušanje pravi, »Globoko poslušanje je o tem, da se obrneš navznoter… Globoko poslušanje temelji na zgodbah, tišinah in vrzelih, ki ležijo med njimi. Kot raziskovalna metodologija je praksa globokega poslušanja povabilo v kulturno usklajene načine učenja in vedenja.«Za osebo, ki je le tiho in le posluša nekoga drugega, da govori o svojem življenju in o tem, kako so verjetno šli skozi stvari, dela čudesa. Nikoli ne veš, kaj se boš naučil. —Archie Roach, aboridžinski pevec in pisec besedilVir: https://www.creativespirits.info/aboriginalculture/education/deep-listening-dadirri

Ali ti je bil članek v pomoč?

Tomaž Flegar je duhovni zdravitelj, skozi katerega delajo mnoge duhovne inteligence in duhovni zdravniki, ki pomagajo pri njegovih delavnicah in "zdravljenjih" udeležencem, da prepoznajo in izpustijo tisto, kar jih omejuje ali jim onemogoča, da bi živeli polno bolj življenje. Kjuč njegovega dela je čistost in je energija, ki prihaja skozi njega zelo čista, prihaja iz zelo velikega vira modrosti.
No Tab Selected

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem