Homeopatija

Kako izbrati ustrezno homeopatsko zdravilo?

Zelo je priporočljivo, da si poleg informacij o homeopatskih zdravilih, ki so dosegljive na internetu, nabavimo vsaj eno dobro knjigo o homeopatiji za domačo rabo. V slovenskem jeziku jih je malo, v tujini pa obstaja veliko dobrih priročnikov za samozdravljenje s homeopatijo.

V tujini je samozdravljenje s homeopatijo stvar osebne svobodne odločitve človeka, saj homeopatsko samozdravljenje učinkovito, varno, brez stranskih učinkov in zdravila so zlahka dostopna vsakomur.

Kako izberemo pravo zdravilo zase? Najprej poskušamo najti ustrezno homeopatsko zdravilo za določeno težavo. Če je naštetih več zdravil, poskusimo izbrati tisto, ki najbolj ustreza našim simptomom. Če prvo zdravilo ne da rezultatov, poskusimo z drugim ali tretjim, drugače pa še enkrat dobro preverimo svoje simptome.

Pri izbiri moramo biti pozorni na posamezne simptome in upoštevati naslednje:

a) Kaj vam izboljša ali poslabša stanje?
Lahko je to toplota, hlad, svetloba, hrup, družba, ležanje, sedenje, premikanje… itd.

b) Imate kakšne nenavadne oz. čudne simptome?
Vam smrdi določena hrana? Imate vročino brez žeje? Vas boli bolj na desni/levi strani telesa? Se vam stanje poslabša s počitkom? Imate željo po ledeno hladni pijači? Ne prenesete ničesar tesnega okrog vratu?…

c) Mogoče veste vzrok za vaše težave?
Ste bili prejšnje dni izpostavljeni mrazu? Vas je kdo močno razjezil? Ste premalo spali? Ste bili preveč na soncu? Ste pili premalo tekočin? Ste zaužili preveč alkohola?…

d) Kakšno je vaše čustveno stanje?
Ko zbolimo, se spremeni tudi naše čustveno stanje. Sprememba je lahko takoj vidna ali pa skoraj neopazna. Lahko opazimo, da smo postali bolj apatični, depresivni, prestrašeni, ljubosumni, da si želimo samote….. itd.

e) Kakšni so vaši občutki?
Kako občutite svojo težavo? Je npr. bolečina pekoča, ostra, globoka… itd.

V naslednjih člankih vam bom v pomoč napisala imena posameznih težav in najučinkovitejša homeopatska zdravila zanje (npr. glavobol, poškodbe, vročina, boleče grlo… itd) in vam tako poskušala olajšati izbiro pravega homeopatskega zdravila.

♦ ♦ ♦

Vendar še enkrat opozorilo: s pomočjo zdravil iz domače homeopatske lekarne si lahko (seveda na lastno odgovornost) pomagamo samo pri akutnih težavah oz. za samozdravljenje lažjih (običajnih) težav in simptomov! Vse težave, ki trajajo več kot 6 tednov, so za samozdravljenje neprimerne in v tem primeru se obrnite na uradno medicino ali obiščite zdravnika – homeopata!!!

Avtor: Mojca Fabjan
www.amedea.si

foto: yarsan.net/ru/data/upimages/cone-flowers-preview.jpg

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !