Magična moč uma – 2. del

Magična moč uma - 2. del
Magična moč uma - 2. del

NUJNI KORAKI NA FIZIČNEM NIVOJU
Vsem našim prizadevanjem na mentalnemu nivoju, pa morajo slediti tudi potrebni koraki na fizičnem nivoju, da ustvarimo pot, da se bo naša vizija lahko spustila v materialni svet.

In zanimivo, tukaj mnogi odpovejo. Če želimo narediti izpit, bo treba sesti za knjige, sicer nam podzavest ne bo verjela, da s svojimi afirmacijami resno mislimo. Če si delamo paralelni plan za počitnice, v primeru, da izpita ne bomo naredili, s tem ravno tako sabotiramo vse prejšnje delo. Če iščemo novo službo in imamo jasno sliko tega kaj želimo in kaj ne, bo treba začeti brati oglase in spraševati ljudi. Če si želimo partnerja in si pri preurejanju spalnice kupimo posteljo za eno osebo, je to jasno sporočilo, da ga pravzaprav ne pričakujemo. Odpreti je treba prostor in kanale tudi v našem delovanju, da tisto kar želimo pride k nam.

KONTROLA GOVORA
Negativne okoliščine v našem življenju so posledica napačne uporabe misli, imaginacije, govora in seveda tudi naše napačne presoje življenjskih okoliščin. Beseda ima močno kreativno moč in če želimo spremeniti svoje življenje, se moramo ozirati tudi na to kaj govorimo. S stalnim pritoževanjem, samopomilovanjem in negativnim izražanjem glede svoje prihodnosti, sabotiramo spremembe, ki jih želimo vsaditi v svojo zavest.

Besede prežete z iskrenostjo, prepričanjem, vero in intuicijo ustvarijo eksplozivno vibracijo in kot bomba, ki se sproži, lahko razbijejo skale naših ovir in ustvarijo spremembo, ki si jo želimo.
Paramhansa Jogananda

ZAKON PRIVLAČNOSTI
Danes se o zakonu privlačnosti veliko govori, pa vendar je to tudi en star okultni zakon, ki pravi, da podobno privlači sebi podobno in da se tisto na kar usmerjamo svojo pozornost, povečuje. Če je naš um poln misli o pomanjkanju, bomo pritegnili še več pomanjkanja. O tem je govoril že Jezus:

Tistim, ki nimajo, bo odvzeto tisto, kar imajo in tistim, ki imajo, bo dano še več.

Če torej usmerjamo pozornost samo v to, kar nimamo, se bo to stanje slabšalo, če pa usmerimo pozornost v tisto, kar imamo in zavestno gojimo občutek hvaležnosti, bomo po zakonu privlačnosti, pritegnili v svoje življenje še več izobilja. Postati moramo torej magnet za tisto, kar si želimo. Če si želite ljubezni, postanite ljubezen. Če si želite harmonije, postanite harmonija. Ves čas pa se tudi zavedajmo, da je univerzum velika skrivnost in bodimo odprti za to, da se lahko v vsakem trenutku zgodi kak nepričakovan čudež, tudi če nismo naredili nobenega od prej navedenih korakov.

ETIKA
Tako terorist, kot borec za mir in pravičnost, oba ustvarjata svoje življenje v skladu s svojimi notranjimi prepričanji, imaginacijo, govorom in presojo zunanjih okoliščin. Oba torej uporabljata iste zakone, samo cilje imata drugačne.

Zloraba naše svobodne volje je tista, ki povzroča trpljenje. Bog nam je dal moč, da ga sprejmemo ali zavrnemo. On ne želi, da bi trpeli, vendar se ne bo vmešaval, če bomo izbrali dejanja, ki nas vodijo v nesrečo.
Paramhansa Jogananda

Naj bodo torej naši cilji in delovanje v skladu z univerzalno voljo do dobrega. Ta ideja lahko povzroči veliko notranjega dvoma pri dobrih ljudeh, ki nimajo dobre samopodobe. Bojijo si zastavljati velikopotezne cilje, ker mislijo, da to pomeni, da so egocentrični. Ko dobijo tisto kar si želijo, imajo občutek, da jih bo zdaj, zdaj doletela kakšna kazen ali nesreča, ali pa na druge načine sabotirajo tisto, kar so dobili. V tem primeru je najbolje, da si najdete vodstvo nekoga, ki bo znal razmejiti med tem, kaj so vaše pravice in kje se začne sebičnost. Naj še enkrat ponovim, da ima vsako živo bitje pravico do izpolnjujočega življenja, dobrih medsebojnih odnosov, svobode, spoštovanja in dobrin, ki jih potrebuje za razvijanje svojih talentov. Nič ni »neduhovnega« v želji, da bi zaslužili denar, denar je samo energija. To energijo lahko uporabljamo za zadovoljevanje svojega pohlepa ali pa namenjamo del svojega bogastva za projekte, s katerimi koristimo skupnosti. Načelno ima človek, ki ima dosti denarja, več možnosti, da koristi skupnosti, kot tisti, ki ga nima. Vendar s tem ne želim reči, da ljudje, ki niso premožni, ne morejo ničesar dati. Vsak lahko najde svoj način, da je koristen za skupnost.

Pomembno je, da delujemo v skladu s svojo notranjo naravo, Swadharmo. Če je poslovnost del vaše narave, bodite uspešen poslovnež. Skozi to vas bo življenje vodilo skozi vse potrebne lekcije. Če želite biti priznana javna osebnost, bodite to. Mnoge znane osebnosti so izkoristile svoje ime in svoj vpliv za podpiranje pozitivnih projektov. Če ne sledimo svoji notranji naravi, bo naše življenje polno frustracij in nezadovoljstva, ki nas lahko vodi v ljudomrzništvo, netolerantnost, sovraštvo do življenja in fanatizem. Predvsem pa bo zlagano in neiskreno. Tantra je pot, ki se ne bori z našo notranjo naravo in ne poskuša poslovnežev poslati v samostane, hedonistov spreobrniti v askete in umetnikov v suhoparne recitatorje svetih besedil. Svet ne potrebuje še več laži in pretvarjanja. Bodite to kar ste, saj je življenje sveto, ki nam je dano od Božanske matere in na vsakem področju smo lahko v njenem naročju in živimo po duhovnih zakonih.

Naj zaključim z molitvijo

Naj bodo vsa čuteča bitja srečna
Loka Samastha Sukino Bhavantu.
Om Shanti, Shanti, Shanti.

Avtor: Polona Sepe (Ambikananda)
www.kriyatantra.com

foto: freedigitalphotos.net

O Polona Sepe Hitchcox (Ambikananda)

Scenaristka, režiserka in učiteljica Tantra joge, ki že 25 let vodi šolo Krija Tantra Joge v Sloveniji, ki je leta 2013 dobila svojo podružnico tudi v Sydneyu. Iniciirana je v tradicionalne tantrične prakse, krija jogo in zahodne ezoterične šole. Učitelj kateremu dolguje razumevanje tantre je Swami Anandakapila Saraswati, ki jo je iniciiral v tantrične krije in mantra saddhane. Študirala pa je tudi pri Bodhi Avinasha, Sunyati Saraswatiju, Satyanand Giriju in Shri Kapalik Bhairawanand Saraswatiju.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: