Medicinsko kolo – Medicine Wheel

Medicinsko kolo, imenovano tudi medicinski krog, zdravilski krog (angl. Medicine Wheel ali Medicine Circle), za nas predstavlja združitev fizičnega, razumskega, čustvenega in duhovnega telesa v eno.

Z njegovo pomočjo se v nas združijo štiri smeri neba (sever, jug, vzhod, zahod) in štiri človeške rase (bela, črna, rdeča in rumena). Vse obstoječe znanje je združeno v Medicinskem kolesu in med uporabo kolesa se energije združijo v nas. V kolesu se sproži energija, ki našo dušo obogati z energijami boga in matere zemlje. V nas se prebudijo in uravnovesijo lastne energije duše, ki se povežejo skozi večni čas in v nas se združi preteklost, sedanjost in prihodnost. Z vsem tem se združimo, uglasimo, integriramo in prepustimo, da se skozi nas vsa ta energija izraža tudi navzven.

Medicinsko kolo pomaga pri prizemljeni komunikaciji z višjimi, nevidnimi svetovi. Energije v obliki (želja, namer, težav, prošenj, vprašanj) ne ostanejo samo v zraku, temveč se z gibanjem telesa po krogu in dejanskem pogovoru z vidiki sebe premaknejo globlje, v bolj prizemljene ravni nas samih in se od tam odražajo v svet. Eno je, če na primer v meditaciji ali mislih potuješ do svojega notranjega otroka, popolnoma nove energije pa so, ko v medicinskem krogu komuniciraš prek svetega kamna s svojim notranjim otrokom. Odgovor še vedno pride od znotraj, vendar namesto navznoter komuniciraš navzven, kar omogoča večjo odprtost, energije bolj tečejo, ker se tudi mi bolj odpremo in lažje dobimo odgovor…

Medicinko kolo je sestavljeno iz treh krogov: središčnega, notranjega in zunanjega kroga.
Središče predstavlja drevo ognja otroškega življenja, ki predstavlja edinstveno, prastaro silo vsega, kar obstaja. Notranji krog je: človeški in zemeljski, zunanji krog je: spiritualni in univerzalni.

Človeški krog ima štiri smeri in predstavlja : otrok, ženska, moški in duša. Vsak ima svojo stran neba: jug – otrok, sever – moški, vzhod – duša in zahod – ženska.

Doživljanje izkušnje Medicinskega kolesa je neponovljiva in edinstvena stvar, ki jo vsak doživi popolnoma individualno in izvirno. Medicinski krog je zemljino svetišče, blagoslovljeno s strani duhov matere zemlje, vodnikov, bogov in boginj … energij, ki so naši vodniki in prijatelji. Vsak kamen, vsak delček v Medicinskem krogu je postavljen z namenom in posvečen z energijo določenega duha oz. energije, ki predstavlja en aspekt nas samih in hkrati vesolja. V njem kroži, se preliva in prebiva koncentrirana energija Najvišje zavesti Boga in Zemlje, preko katere se stekajo odgovori, nasveti in vizije …v nas. Uporaba Medicinskega kolesa je sveto opravilo, ki narekuje določena pravila rokovanja. Z njimi vzdržujemo ravnotežje in harmonijo v stvarstvu ter počastimo s spoštovanjem druga življenja poleg nas in Najvišjo zavest.

Vir: Alicia Hamm

O Zoran Zavor

Predsednik društva Pesem duše, specialist za osebno in kreativno rast in razvoj, osebna svetovanja, ustvarjalana akademija življenja Pesem duše, svetovanje karmična diagnostika, regresija, hipnoza in NHRâ„¢, organizacija in vodenje oddaje "Preprosto naravno" ...

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: