ModrostiPRTrgovina

Osho: Ko se zbudim

V trenutku, ko ste izpraznjeni sebe, ste polni Boga. Oba hkrati ne moreta obstajati, zapomnite si. Zapomnite si vedno znova: oba hkrati ne moreta obstajati. Lahko obstajate vi ali pa Bog. In samo bedak izbere sebe. Izberite Boga: izginite kot ego. Pozabite nase, saj niste bitje, ločeno od obstoja. V tem izginjanju se namreč prerodite.

Gre za zelo paradoksen položaj: v trenutku, ko ste izpraznjeni sebe, postanete polni – prvič ste polni in ta polnost kar prekipeva iz vas. Zdi se, da je neskončna.

Ego je samo senca, nima vsebine.

Ego so sanje, ne resničnost. Opustite senco, da bi lahko sprejeli vsebino. Opustite lažno, da bi lahko spoznali pristno. Tu ne poučujem drugega kot to, kako se izprazniti sebe, da bi bili lahko polni Boga. Polnost pa je izpolnitev.

Povzeto iz knjige Ko se zbudim, Osho

Tagi
Pokaži več

Osho

Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !