osho ko se zbudim

Osho: Ko se zbudim

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

V trenutku, ko ste izpraznjeni sebe, ste polni Boga. Oba hkrati ne moreta obstajati, zapomnite si. Zapomnite si vedno znova: oba hkrati ne moreta obstajati. Lahko obstajate vi ali pa Bog. In samo bedak izbere sebe. Izberite Boga: izginite kot ego. Pozabite nase, saj niste bitje, ločeno od obstoja. V tem izginjanju se namreč prerodite.

Gre za zelo paradoksen položaj: v trenutku, ko ste izpraznjeni sebe, postanete polni – prvič ste polni in ta polnost kar prekipeva iz vas. Zdi se, da je neskončna.

Ego je samo senca, nima vsebine.

Ego so sanje, ne resničnost. Opustite senco, da bi lahko sprejeli vsebino. Opustite lažno, da bi lahko spoznali pristno. Tu ne poučujem drugega kot to, kako se izprazniti sebe, da bi bili lahko polni Boga. Polnost pa je izpolnitev.

Povzeto iz knjige Ko se zbudim, Osho

  • Članki
Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.
V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem