Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Pluton in moč osebne resnice

Slika je simbolična, foto:wallpaperscraft.com
Spremljaj objave: Neda Baćić
X

Spremljaj objave: Neda Baćić

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Pluton se že nekaj let nahaja v znamenju Kozoroga in skozi to znamenje nas bo spremljal vse do leta 2024.Planet najglobljih preobrazb se v Kozorogu dotika družbenih, sistemskih, hierarhičnih tem, hkrati nas opominja, da moramo krepko razmotriti svoj odnos do odgovornosti, družbene pripadnosti in na sploh svoje vloge v svetu. Zdaj ko se je Plutonu v Kozorogu pridružil še Saturn, je zavedanje odgovornosti še toliko večje – Pluton je na nek način pripravil teren za Saturna s svojo očiščevalno, včasih naravno brutalno silo, s katere nas vrže v najgloblje konfrontacije. Spopasti se moramo z vprašanji preživetja, borbe v življenju in stopiti v stik s svojo notranjo vitalno silo, ki nas ohrani pri življenju ali pa uniči, če je ne znamo modro uporabiti.Ko nas v roke vzame Pluton, smo zlasti postavljeni pred vprašanja moči – koliko učinka dejansko imamo, koliko dejansko lahko vplivamo na potek svojega in tudi tujih življenj? V družbenem znamenju Kozoroga se o tem sprašujemo na ravni tistega, kar kroji naša življenja kot okolje, v katerem delujemo – naša družina, naša okolica in tudi poklic, ki nam podeli nek ‘status’, v kateri najdemo neko mesto. Vse to so Kozorogove teme in vsega tega se že nekaj časa loteva Pluton ter nas sili v soočanje s tem, koliko osebne moči sploh imamo v družini, okolici, družbi in zlasti s tem, koliko moči sami podeljujemo zunanjim faktorjem.Namreč Pluton kot ‘planet smrti’ prinaša drugačen, transformiran odnos do zunanjih avtoritet, ki jih predstavlja Kozorog. Postavlja nam zrcalo, da so avtoritete, za katere imamo občutek, da nam do neke mere krojijo življenja, odraz naših lastnih teženj, naših lastnih potreb po uveljavljanju, kontroli in moči. Velikokrat željo po nadzoru projiciramo na druge in čutimo, da nas želijo obvladovati – vendar se moramo pri tem soočiti s tem, da si obvladovanja želimo sami. Predvsem si želimo obvladovanja lastnega življenja in težko sprejmemo, da to z zunanjega vidika ni vedno uresničljivo.Tekom življenja se moramo podrediti in sprejeti nič koliko situacij, kjer ne moremo uveljaviti osebnih teženj ali želja – to je pomemben del razvoja in tudi duhovne rasti, saj so naše osebne želje velikokrat premajhne in omejene zgolj na delovanje iz uokvirjenega ega, ki vidi le en aspekt realnosti, tistega, ki mu v tistem trenutku najbolj ustreza. Po drugi strani pa zanikanje osebnih želja in hotenj vodi v izgubo identitete in osebne moči, kar zavre individualen razvoj in rast na sploh.S Plutonom v Kozorogu se srečujemo s tem, na kakšen način in v kakšni meri nas kolektiv – to je družba s svojimi sistemi ali pa naš osebni, ‘privatni’ kolektiv (naša lastna družina, poklicno okolje, ipd.) ovira ali pa podpira pri napredku. So naše želje in hotenja v skladu s tem, kar kolektiv – širši ali ožji – pričakuje od nas?
Mogoče te zanima  7 značilnosti zavestnega partnerstva

Pluton deluje v obeh smereh – lahko nas zatre ali pa podpre.

S Plutonom moč dobivamo ali pa izgubljamo. V Kozorogu bo moč prišla iz strukture, kateri pripadamo – naj bo to struktura družine, poklicne sfere, morda inštitucije, v okviru katere delujemo. Tej strukturi se moramo podrejati (na primer državnim zakonom ali predpisom, ki nas prisilijo v to, da jim sledimo, če se na osebni ravni z njimi strinjamo ali pa ne, ali pa družinskim pričakovanjem, ko skušamo zadovoljiti člane družine, včasih tudi na račun osebnih vrednot ali moči), po drugi strani pa nas ista struktura lahko povzdigne in začnemo črpati moč iz nje – na primer dobimo močan položaj v okviru neke inštitucije ali na poklicnem mestu, kjer smo mi tisti, ki imamo vpliv na druge in prinašamo spremembe, ki jim drugi sledijo.Pri Plutonu je treba vklopiti izjemno subtilnost in dobro opazovati, saj nas lahko hitro zanese v vzorec plenilca/žrtve. Lahko se neprestano čutimo ogrožene in pod pritiskom tujih zahtev, kar v resnici odraža našo lastno šibkost, pomanjkanje osebne moči in strahopetnost ter nezmožnost upravljanja z lastnim življenjem – namreč navkljub pritožbam in stiskam ljudje velikokrat zelo radi ostajamo žrtve in v rokah drugih, saj nam tako ni treba aktivirati lastnih centrov in osebne moči ter se soočiti tudi z morebitnimi negativnimi posledicami, ki iz tega sledijo.
Velikokrat je lažje ugajati, se prilagoditi in še naprej igrati igro šibkosti, saj s tem v resnici veliko pridobimo – ugled, spoštovanje, podporo, navidezno ljubezen, varnost ali pa zgolj izgovor, da nam ni treba nič tvegati in se spremeniti.
V Kozorogu nas Pluton sooča zlasti s tem, koliko bomo odgovornost za lastno moč/nemoč valili na zunanje avtoritete – socialne razmere, državo, politike in tudi na ‘privatno politično sfero’, imenovano družina. Kdo je ‘kriv’, da se ne morem uveljavit, da ne morem uspet, da ne morem napredovat? Seveda se moramo soočiti tudi s tem, da smo del kolektiva in da če nas družbeno ne podprejo, je naš napredek vsekakor lahko močno oviran. V takih trenutkih – ki so lahko naravnost peklenski, saj Pluton je vladar pekla/podzemlja – moramo iskati center in mir ter potrditev od znotraj, v lastnem viru moči. Pluton nas lahko docela oropa vse zunanje moči, kajti le tako aktiviramo resnično vse svoje centre, se zares borimo, postavimo ali prepoznamo, da ne potrebujemo zunanjih potrditev. Če smo v takšnih trenutkih dovolj inteligentni, lahko to vodi v globoko prepoznanje naše resnične narave. Naša resnična narava ni naš družbeni jaz, nismo proizvod kolektiva, nismo zgolj del neke strukture, ki bo za vedno odgovorna za naš razvoj. Izhajamo iz družine, izhajamo iz družbe, vendar nismo ta družina, nismo ta družba. Velikokrat smo že pripadali različnim družinam, okoljem in kolektivom, a to ni esenca, ki predstavlja nas same. Je zgolj ovoj, morda debel in zajeten, a še vedno zgolj ovoj, ki se sedaj lušči in odpada, ko smo ljudje pozvani, da se vidimo in prepoznamo onkraj družbenih in kolektivnih kontekstov. Kolektiv nas lahko uniči, res je, lahko povsem zavre osebno napredovanje in to je realnost, s katero se s Plutonom v Kozorogu akutno soočamo – s krivicami, z neumnostmi, z barbarizmom, z manipulativno močjo zasebnega, se pravi družinskega, in širšega, to je družbenega kolektiva, ki lahko individuuma povsem stre. Vse to je prinesel Pluton v Kozorogu – a hkrati je njegov strup tudi zdravilo, ki zahteva, da se do golega slečemo in se soočimo s tem, kar bomo lahko odnesli tudi v grob, to je našo pravo, resnično naravo, ki je onkraj vseh določanj, tako družinskih kot kolektivnih.
Mogoče te zanima  Energijsko telo in večni Jaz
Pluton v Kozorogu nas kolektivno poziva, da vidimo, kako nas okolje določa, kakšno moč vrši nad nami, kako lahko v družbenem okolju sploh delujemo in kakšne spremembe se morajo zgoditi – avtoritete se morajo transformirati in dobiti moramo nove, bolj zdrave. Potrebujemo drugačne učitelje, vodnike, politike, tudi drugačne duhovne avtoritete. Stara avtoriteta je gnila, izpeta, izžeta, predvsem pa je gnil in umirajoč naš lasten odnos do nje.Zlasti moramo prepoznati, da smo več kot zgolj produkt okolja, da naša prava narava ni položaj, moč ali uveljavitev, ki si jo želimo doseči v okviru nekega kolektiva. In na najgloblji ravni moramo uvideti, da smo mi tisti, ki kreiramo te avtoritete, jih podpiramo in hranimo, ker odražajo naša lastna nezavedna hotenja in hlepenja ali pa nam dajo izgovor, da se nam v življenju ni treba boriti in postaviti za svojo resnico ter s tem tvegati samoto in izstop iz varnosti ter izgubo potrditve s strani drugih. Naš um kreira vse te mehanizme in naš um je tisti, ki se jih lahko tudi osvobodi. Vse je odvisno od posameznikove zavesti, inteligence in modrosti, zato je kljub svoji kolektivni naravi Pluton vedno globoko oseben. Gre za naš oseben odnos do avtoritete, družbe in s tem za prepoznanje, kako funkcioniramo v strukturi in v kolikšni meri si dovolimo, da nas le-ta določa.

Pluton je planet smrti in vpraša nas – kaj boš nesel v grob?

Družbenega priznanja zagotovo ne, vsekakor pa svojo lastno moč resnice, ki je prispevala k temu, da si se malce bolj spoznal, malce bolj ozavestil, postal malce bolj pristen.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Certificirana psihološka astrologinja IPAL, certificirana Osho Prana Healing terapevtka in Memory Access terapevtka.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 15. 6. 2021

Numerološka napoved 15. 6. 2021

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

Numerološka napoved 14. 6. 2021

Numerološka napoved 14. 6. 2021

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem