Išči
Generic filters
Previous
Next

Ponižnost žrtvuje aroganco uma

Oglas

Ponižnost žrtvuje aroganco uma, da bi lahko vstopila v življenje, ki biva, čuti, neguje in vključuje in ne misli, ne otopeva, ne ruši in ne ločuje. Kot skrbni ljudje, kot inteligentni ljudje, kot ljudje obilja in prostega časa se pogosto vedemo, kot da nam je težko in celo neznosno živeti, a Slovenci skupaj z glavnino zahodnega sveta sodimo v elito ‘dobrega življenja’. ¾ svetovne populacije živi pod minimalnimi življenjskimi pogoji, v vojnem območju, v človeško povzročenih katastrofah, v vsakršnem pomanjkanju, v nasilju dobičkarstva, koristoljubnosti, v nerazumnih izkoriščevalskih pogojih korporacij in vlad…, obubožani, prevarani, izkoriščani, podhranjeni, pohojeni, odrinjeni na rob obstoja.

To je ena bolj prezrtih danosti razvajenega ‘razvitega’ sveta, ki bi namesto v polnjenje glave z neumnostmi in njihovim izmetavanjem, svoje napore že zdavnaj lahko obrnil v ponotranjenje, postal gospodar svojih misli, čutov in duhovnih mehanizmov… in nehal s svojim nemirom ubogati samovšečno, neobčutljivo in nenasitno aroganco uma.

Pot, ki jo osvetljujemo, se dotika vaše avtentičnosti, drega vanjo, da bi se zdramila iz uspavanosti, se prerinila skozi saje zamegljene misli in si utrla pot v uresničitev kot vrelec v puščavi. Ta pot nima metode, nima načrta, nima programa…, nikamor se ne morete prijaviti in se podpisati kot pod nekakšno peticijo, ni nikakršnega certifikata, ki ga po plačilu 1.500,00 eur pridobite v dokaz iniciacije na ‘višjo’ raven zavedanja. Nič od tega ni v resničnosti življenja, ki presega vse človeške koncepte in kategorije. Razen življenja, ni drugega Gu-ruja, ki bi vam zmogel razpršiti temo… in še ta le takrat, kadar sami privolite v to. Človeku, ki privoli, ne gre zasluga za dosego te Jasnosti, ki je ves čas tam kot življenjska danost… v in s katero se je rodil…, temveč za to, da je sprevidel past ‘osebne’ (kolektivne) misli, se ji hote odpovedal in Jasnosti dovolil biti.

Mogoče te zanima  Veliki načrt - teorija vsega

Sledi:

Človeški svet – Beg pred silovitostjo življenja

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Marjeta Šumrada: Soustanoviteljica in idejni vodja Gozdne šole Hosta, ki povezuje in navdihuje ljubimce življenja..'Spoznala sem, da je gozd in tiha neokrnjena narava, v kateri se znamo zadrževati v tišini in samoti, največje darilo, ki si ga lahko damo. Skozi odmik in tišino lahko dostopamo do ne-slutenih sposobnosti,. Vodim daljše gozdne odmike za otroke, mlade in odrasle, na katerih s telesom začutimo veličino življenja in naše vpetosti vanj. Navdihe in uvide gozdnih odmikov delim tudi na celoletnih izobraževanjih, gozdnih delavnicah, ognjenih večerih, treningih, vadbah in pisanjih.
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem