Prave vrednote

foto:Brigitte Werner,pixabay

Svet v katerem prebivamo kot fizično bitje je iluzija. Vse kar je zunaj nas je minljivo in ničesar ne bomo odnesli s seboj. Vse materialne dobrine so nekaj kar bo ostalo za nami in ne bomo imeli od tega nobene posebne duhovne vrednosti. Človek, ki išče priznanje v materialnih stvareh in živi svoje življenje samo navzven, ne bo našel sreče niti notranjega miru. Svet zunaj nas je resnično iluzija in ni tisto kar mi v resnici smo. Čas je, da spoznamo pravo vrednost življenja in naredimo korak naprej. In ta prava vrednost se skriva v nas.

Od tega kar nosimo v sebi je odvisno vse kar se dogaja zunaj nas. Ste take vrste človek, da pričakujete od drugih, da vas bodo spoštovali, vi pa ne spoštujete drugih? To je misija nemogoče. Kar daš, to imaš. Če v sebi ne nosite miru in razumevanja do soljudi, živali, narave potem tudi obratno ne more biti. Nobena materialna dobrina vas ne bo naredila boljšega človeka, če to ne nosite v sebi. Noben drug človek vam ne bo znal biti zelo dober prijatelj, če vi ne znate biti dober prijatelj. Prav tako ne morete pričakovati, da vas bodo ljudje spoštovali, če vi ne spoštujete njih. Vse negativna čustva, ki jih nosimo v sebi, so le odraz velikosti našega ega. Od tega pa je odvisno kje smo kot duša utelešena v tem telesu.

Notranji razvoj je najbolj pomemben na celem svetu. Torej kaj to pomeni? Pomeni, da smo iskreni do sebe, priznamo, ko kaj ne naredimo prav in v prihodnje poskusimo popraviti. Prav nam pride, če se znamo zavedati svojih napak in jih imeti za nekaj dobrega, saj so jasen pokazatelj, kje imamo delo. Sprememba nikoli ne pride čez noč, s časom pa sigurno. Če želimo napredovati kot človek je prav, da začnemo spoštljivo ravnati s sabo in z drugimi, da ljubimo sebe in druge in da smo hvaležni za to kar smo in kar so drugi. Vse to so lahko zelo veliki izzivi, a časa imate na pretek. Bolj se boste zavedali svoje vloge na tem planetu in svoje prave narave, boljše bo za vas. In to so vrednote, ki jih boste po smrti odnesli s seboj. Ostale bodo del duše. Na ta svet hodimo samo z enim namenom. Duhovno rasti in spoznavati sebe kot del božanske celote. To je pravi smisel, ki ga moramo poiskati v življenju. Ostalo je zgodovina.

O Alja Aljančič

Čarobno življenje: Postanite resnično srečni!

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: