Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Prebujeni moški

Spremljaj objave: dr. John Gray
X

Spremljaj objave: dr. John Gray

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

Držati obljubo

Da bi moški čutil spodbudo, dosegel svoj cilj in izpolnil poslanstvo svoje duše, mora biti sposoben dajati obljube, ki jih lahko izpolni. Če ima občutek, da je življenje prelahko, se ne razvija. Držati svojo besedo pomeni, da se zmeraj po svojih najboljših močeh potrudite, da nekaj naredite, čeprav vam to ni po volji. To vas spet poveže s svojo najglobljo odprtostjo in jasnostjo: kdo ste bili, ko ste to obljubili. Včasih boste morali obljubo spremeniti, če nikomur več ne služi.
Toda, če redno dajete in izpolnjujete obljube, vas to nenehno spet povezuje z vašo najglobljo notranjo poštenostjo in vašim najbolj odprtim srcem.
John pravi: “Pogosto delam z moškimi, ki niso dosegli dovolj oziroma mislijo, da niso uspeli. Ko jih vprašam, zakaj so nekaj tako naredili ali rekli, mi odgovorijo: “Tako sem pač čutil.” Nič ni narobe, če sledite svojim čustvom, vendar potrebujete tudi svojo analitično stran, da se lahko vprašate: “Zakaj to počnem? Kaj bi rad izpolnil in kaj je moj dolgoročni cilj?” To pogosto pomeni, da morate izbrati dolgoročno zadovoljstvo namesto kratkoročnega ugodja.”

Prebujeni moški se nauči uravnovesiti svojo moško in žensko stran.

To mu omogoča, da se zaveda svojega višjega življenjskega namena in da je hkrati občutljiv na spreminjajoče se okolje, v katerem se giblje. Zaveda se svojih čustev, vendar ohrani tudi sposobnost, da pravilno ravna celo, ko ga je strah. Lahko si zastavi cilj in kasneje spozna, da ta ni bil dober, če obljuba ne služi več njemu ali komu drugemu. Nato lahko s svojimi občutki in intuicijo prilagodi svojo smer in na temelju novih podatkov določi nove cilje ter obljube.

Obljubite, ko imate odprto srce

Najlepše obljube in zaveze sprejmete, ko imate odprto srce in jasno predstavo prihodnosti. To je razlog, da je v vseh kulturah na začetku zakonske zveze poroka. Prostor je izredno lepo okrašen, svati nosijo svoje najlepše obleke, v izobilju je dobre hrane in lepe glasbe. Vse vam v srcu vzbuja zadovoljstvo. Potem se vpričo vseh najbližjih slovesno zaobljubite partnerici, da boste z njo v dobrem in slabem. Če potem svojo obljubo, da jo boste globoko ljubili, držite vsakokrat, ko vas zamika, da bi jo prelomili, vas to spet poveže z odprtostjo in jasnostjo, ki ste ju čutili na poročni dan.Včasih boste čutili stres, neuravnoteženost, jezo, strah ali otopelost. Takrat vaše srce ni več odprto. To ni čas za sprejemanje novih odločitev ali za spreminjanje starih obljub. V času, ko niste več v stiku s svojo obljubo, izgubljate energijo in živost. Potem preprosto z držanjem svoje besede in s takšnim ravnanjem, kot da bi še zmeraj želeli izpolniti obljubo, spet vzpostavite ravnovesje. To vas poveže s časom, ko ste imeli odprto srce in ste sprejeli zavezo. Držanje obljube je zato zavestno vračanje v čas, ko je bilo vaše srce najbolj odprto in ste imeli najbistrejše misli.Ko se uskladite z namenom svoje duše, lahko spet sprejemate zaveze in samo takrat jih lahko tudi spreminjate.Če preveč pozornosti posvečate svojemu trenutnemu dobremu počutju, bo v vsakem primeru posledica, da bodo drugi manj zaupali vašim besedam in da se bo zmanjšalo tudi vaše samozaupanje. Če moški misli, da ni vreden zaupanja, da je šibek in da ne more stvari izvesti do konca, to razjeda njegov občutek celovitosti, popolnosti in dostojanstva.

Oprostite si

Če ne držite besede in ne izpolnite svoje zaveze, ni dovolj, da to razčistite samo z drugimi. Zelo pomembno je tudi, da si vrnete samozaupanje. Če se moški navadi, da ni vreden zaupanja ali, da je nezanesljiv, izgubi samozavest, raven testosterona se mu zniža in njegovi odnosi trpijo. Če vam je ob koncu dneva ostalo še nekaj pomembnega, kar bi morali storiti, vendar niste, se usedite – dobesedno – in si recite:Načrtoval sem, da bom… Tega nisem storil. Opravil sem veliko drugih pomembnih stvari. Imam dober namen. Imam vizijo in za vse želim le najboljše. Oproščam si, ker tega nisem izpolnil. Zdaj bom začel znova in jutri je nov dan.

Povzeti iz knjige Prebujeni moški, dr. John Gray

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Dr. Gray je doslej napisal šestnajst knjig, vključno z knjigo Moški so z Marsa, ženske so z Venere, ki je po pisanju ameriške revije USA Today »najbolje prodajana knjiga zadnjega desetletja – najboljša knjiga o razmerju med moškim in žensko vseh časov.« Po pisanju iste revije gre hkrati za eno izmed desetih najbolj vplivnih knjig v zadnjih petindvajsetih letih. Knjiga je bila prodana v več kot štirideset milijonov izvodih v več kot petinštiridesetih jezikih sveta.

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Numerološka napoved 19. – 25. 4. 2021: Zaupanje na preskušnji

Numerološka napoved 19. – 25. 4. 2021: Zaupanje na preskušnji

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem