Išči
Generic filters

Proces osvobajanja

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Magičnost Gibanja
X

Spremljaj objave: Magičnost Gibanja

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS

Bolj kot se osvobajamo, večjo potrebo oziroma željo čutimo po svobodi. Svoboda je naravno stanje vsakega bitja. Vendar to ne pomeni, da zapustimo vse in delamo vse, kar hočemo. Kadar so vezi med dvema dušama premočne, je potrebna tudi fizična ločitev, saj v nasprotnem primeru naredimo več škode kot koristi. Vendar se to zgodi takrat, ko nekdo hoče svobodo, drugi pa ne. Takrat življenje poskrbi za najboljši možni razplet v korist obeh duš.

Kadar pa je v proces osvobajanja vključenih več posameznikov, takrat se upoštevajo koristi vseh in ne samo enega. Lahko se nam zdi, da ne napredujemo tako hitro kot bi morali, vendar je potrebno upoštevati vse duše, ki so v procesu.

Beseda Tantra pomeni, da lahko z razširjenim pogledom oziroma s širitvijo zavesti, ki presega okvire časa in prostora pogledamo v bližnjo ali daljno preteklost z namenom, da razrešimo probleme tukaj in zdaj. Da se zavedamo, da smo tukaj in zdaj v takšnih okoliščinah, zaradi naših preteklih dejanj. Da so naša življenja točno takšna kakršna morajo biti, zaradi preteklih misli, besed in dejanj. Lekcijo bomo ponavljali tako dolgo, dokler je ne bomo razumeli in ozavestili. In šele ko bomo razumeli globlji pomen, se bomo lahko premaknili na nov nivo zavedanja. Zato je zelo pomembno, da če želimo priti do odgovorov na določena vprašanja o našem življenju, moramo pogledati globoko vase. Vse je v nas. To je tudi osnovni princip Tantre.

Proces osvobajanja je proces zdravljenja naše duše. Da postanemo eno s samim seboj, celoviti, dovršeni. Zdravljenje duše pomeni, da razumemo sebe in svoje življenje, ter da se zavedamo vzrokov, ki so pripeljali do naših odločitev, naše odločitve pa do naših dejanj. Smo sočutni do sebe in se imamo radi takšni kot smo v danem trenutku. In ko smo sočutni do sebe smo lahko tudi do drugih. To je eno izmed glavnih učenj Tantre. Sočutnost. Da se zavedamo, da smo ravnali tako kot smo najbolje vedeli in znali. In tudi drugi ljudje ravnajo v skladu s samim seboj. Dejanja, ki jih počnemo mi sami, so dejanja, ki jih počnemo izključno zaradi sebe, prav tako odločitve sprejemamo v skladu s samim seboj in smo tudi odgovorni za posledice, ki nastanejo v zvezi z nami. Tudi o tem uči pot Svobode. Prevzeti vso odgovornost za svoje življenje. Samo mi ga živimo in imamo tudi moč, da ga spremenimo. Lahko izboljšamo odnose v službi ali doma, izboljšamo zdravstveno in finančno stanje. Vendar je potrebno, da delamo na sebi, saj s tem dvigujemo energijo, posledično pa se nam odpira tudi pot za razrešitev naših težav.

Dvig duše je možen samo, če opravljamo naloge, ki so nam bile dane iz višjih nivojev. V nasprotnem primeru ne moremo opraviti prehoda iz teme v svetlobo, saj se dvig dogaja vzporedno z opravljanjem naših nalog. In posledično se tudi osvobajamo. Zato je zelo pomembno, da prevzamemo vso odgovornost za svoje življenje, kar pomeni, da se v življenju soočimo z vsem, kar nam le-ta prinaša. Beg ni nikoli rešitev, saj bomo slej ko prej prišli do točke, ko se bomo morali soočiti z vsem, od česar smo pobegnili.

Prav tako Tantra uči tudi o primerjanju. Nikoli in nikdar se ne primerjamo z drugimi, saj v tem primeru poveličujemo oziroma podcenjujemo ali sebe ali pa druge. Vsi smo eno, kar pomeni, da za vse velja enako. Pomembno je kdo smo in ne kaj imamo. Vedno bo nekdo, ki bo mlajši od nas, imel “boljši” avto, imel družino, mi je pa nimamo itd. Še vedno smo v osnovi mi. Bit oziroma duša, ki potuje skozi nešteto življenj, da bi se na koncu združila s Stvarnikom. Duša, ki je nesmrtna.

Bistvo Tantre je učenje o pravilni povezavi dveh ali več duš. Pravilna povezava pomeni pravilno komunikacijo med ljudmi. Da poslušamo in da tudi slišimo. Najprej prvi pove, kar želi in čuti brez, da ga sogovornik, ki je v tem primeru poslušalec, prekinja. Ko prvi konča pa je beseda dana sogovorniku, kar pomeni, da prvi sedaj samo posluša in sprejema, je v vlogi poslušalca. Ko smo v vlogi prve ali druge osebe pomeni, da smo prisotni z vsem svojim bitjem, z vso dušo pri izražanju oziroma poslušanju. Samo tako, lahko resnično začutimo sebe in osebo, ki je poleg nas, smo resnično povezani. Na nekem nivoju smo eno, saj osebo začutimo v duši.

Vendar samo v primerih pravilne povezave ohranimo svoje in sogovornikovo dostojanstvo. Pogosto pa je to zelo težko doseči, še posebej v primerih ko gre za neizražena, potlačena čustva. Kadar je pravilna povezava med dvema oziroma več dušami nemogoča, življenje poskrbi za nadaljnji potek dogodkov. Pravilna povezava vedno poteka na srčni čakri, še posebej v primeru povezave med moškim in žensko in sicer brez spolne združitve.

Osnova srčne čakre je resnica, zaupanje, iskrenost, prijateljstvo, spoštovanje, sprejemanje. Do svobode in do znanja je mogoče priti s pravilno povezavo, saj samo tako lahko pravilno razumemo znanje. To je eden izmed pogojev, da lahko pridemo do svobode. Naslednji pogoj je čiščenje karme in izpolnjevanje svojih nalog, ki so nam dane iz višjih nivojev.

Proces osvoboditve vedno poteka na nivoju srčne čakre. Za vsak odnos, ki ga imamo z drugimi ljudmi, sploh pa s samim seboj, je bistveno, da poteka na četrti čakri, na ravni srca. Tu se dogajajo največje spremembe, saj je od delovanja srčne čakre odvisno, kakšne odnose imamo. Pomembno je, da odpiramo svoje srce. Tako kot zaključimo nek odnos, tako bomo tudi vstopili v novega. Zato je bistveno, da se odnosi zaključujejo na srčnem nivoju. Tudi, če nas drugi ljudje ne morejo sprejeti takšne kot smo je pomembno, da se zavedamo, da je nesprejemanje povezano z njimi. Za nas je pomembno, da znamo sprejemati, spuščati in odpuščati. To je bistvo svobode.

Aleksandra Jamnik

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Na individualnih in skupinskih delavnicah učimo različne energijsko-gibalne, meditacijske in dihalne tehnike. Vsaka delavnica je tematsko zaokrožena in omogoča kontinuirano ozaveščanje notranjih procesov posameznika. Več informacij: www.magicnost-gibanja.si

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem