Reinkarnacija – II. del

Zakaj posamezniki ne sprejmejo reinkarnacijo. 

V knjigi »Poučevanje kraljice Kunti » najdemo naslednje pojasnilo: «Obstaja življenje po smrti, kot tudi priložnost, da se osvobodimo iz kroga rojstev in umiranja ter dosežemo brezsmrtnost. Ker smo navajeni da sprejemamo eno telo za drugim, od prapreteklosti, nam je nemogoče sprejeti misel, da je življenje večno. Življenje v svetu materije je težavno, polno 'matranja', zato ima oseba glede tega izoblikovano mnenje, da je tudi večno življenje težavno, tako kot je tukaj! To je podobno, kot če pacient jemlje grenko zdravilo, leži v postelji, je in pije ter gre na blato, vse v ležečem položaju, jemlje svoje življenje kot nekaj neznosnega. Velikokrat pomisli: «Ubil se bom!«

V materialnem svetu je življenje resnično težavno in človeka v težkih situacijah pripravi, da se umakne v filozofije ali da vse skupaj negira. Pa nič od vsega ni potrebno, ne moremo negirati svoj obstoj. Dovolj je, da zapustimo telo in preidemo v večno življenje.

Izventelesne izkušnje, hipnotična regresija in reinkarnacija

Izventelesne izkušnje

O izven telesnih izkušnjah (VTI) se vse bolj pogosto govori in se povezuje s samim pojmom reinkarnacije. Te izkušnje ima vsak in jih doživlja v sanjah, ko redno, v spanju zapušča svoje telo. Pogosto se sprašujemo, kako smo sanjali sanje, ki nimajo prav nič opraviti z nami, ali so popolnoma nepovezane. V sanjah smo srečevali osebe, popolnoma neznane v našem vsakdanjem življenju.

Sprašujemo se, če ima naš um moč projiciranja in izmišljevanja mnogih zgodbic, ali je to moč uma, da akumulira slike in dogodke iz življenja v življenje.

Vede nam govorijo, da naš um ne more projicirati in se izmišljevati česarkoli kar ne obstaja. Obstaja samo eden Stvarnik, Vsemogočni Bog, a vse kar ljudje napišejo, posnamejo, sanjajo, že obstaja.

Kolikokrat smo se zbudili iz groznih sanj in si odahnili, nevede da so to sanje samo eden od dogodkov iz našega preteklega življenja. Dogaja se, da smo v sanjah v drugem času, prostoru in v drugem spolu z oblačili, ki pripadajo temu, preteklemu času. Enako se podoživljajo zgodovinski dogodki in jih je v budnem stanju mogoče preveriti.

Na drugi strani so spet sanje, ko se znajdemo v situaciji, da nam ni jasno ali sanjamo ali smo resnično zbujeni. Temu se reče, da gre za astralno potovanje ali »izlet sanjača«, ki se dogajajo v neki drugi razsežnosti.

Vse to so nam dokazila, da se spomini in izkušnje, pridobljene skozi mnoga življenja, za vedno shranijo v umu in se preko astralnega telesa prenašajo iz enega telesa v drugo.

O VTI nam govorijo marsikatere obsmrtne izkušnje pri klinični smrti, operacijah, ko so pacijenti brez ovir opazovali vse kar se dogaja okrog njih. Vse te zgodbe imajo skupni imenovalec, da niso čutili nobene bolečine, so bili popolnoma pomirjeni. Lebdeli so nad svojim fizičnim telesom in pri tem imeli popolno moč premišljevanja, poslušanja ter videnja.

In če se sprašujemo, kaj je to kar v sebi nosi vse kvalitete bitja in ga dela zavedajočega? Odgovor je – duhovna duša!

Iz tega sklepamo, da se iz popolnoma neaktivnega mrtvega telesa, duša dviguje in odhaja v subtilne svetove kjer nadaljuje intenzivno življenje.

V toku življenja se v popolnem nezavedanju na subtilnem nivoju dogaja izoblikovanje našega novega telesa za naslednje življenje.

Postopek je enak kot pri gosenici, ki drsi po listu ne zavedajoč se, da se bo prelevila v metulja.

Ta proces preseljevanja duše iz telesa v telo je reinkarnacija.

Se nadaljuje …

Margarita Hot, Ayana 
www.vindol.org

O Zavod Vindol

Naš osnovni cilj je “Center planetarne sinergije” - različno misleče povezati med seboj in skupaj ustvarjati več in boljše. Z lastnim zgledom pokazati in dokazati, da je to možno.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: