Šamansko potovanje in odkritje živali moči

Šamanizem predstavlja prastaro zdravljenje in je ena od najstarejših poznanih oblik duhovnosti na zemlji. Uporabljal se je od prastarih časov pradavnine in uporablja se še danes, najdemo ga v mnogih različicah ter skoraj med vsemi ljudstvi sveta.Bistvo pravega šamanskega delovanja je v zdravljenju – zdravljenje sebe, drugih in zdravljenje matere zemlje.


V šamanski kulturi obstajata zgornji svet, svet nad oblaki, ki je dom angelov, boginj, bogóv, mojstrov vnebovzetja, …. In spodnji svet, svet pod zemljo, ki je dom »zemeljskih angelov«, duhov živali, rastlin in neorganskega sveta (gore, kamni, ogenj, voda …). Le-ti lahko postanejo naši varuhi, zaščitniki in vodniki, ki nas popeljejo varno in v naše najvišje dobro skozi življenje na zemlji.
V zahodni kulturi ter z razcvetom new age-a smo se zahodnjaki posvetili predvsem navezovanju stika z zgornjim svetom. To pa je povzročilo neravnotežje v našem energijskem sistemu. Če se v meditaciji povezujemo le navzgor, bomo »navzgor« tudi ostali. To vodi k neprizemeljenosti, neobčutenju svojega telesa, občutki, da se nas ne upošteva, pomanjkanju energije za uresničevanje idej, ki jih skozi meditacijo dobimo, živimo kot duh in kakor pravi reklo – ne poznamo uživanja življenja s polno žlico.


Povezovanje s spodnjim svetom nam omogoča zemeljsko podporo, realizacijo naših idej in želja in lažje življenje.


Velika razlika med pomočniki iz zgornjega in spodnjega sveta je ta, da se pomočnika iz spodnjega sveta zavedamo. Vemo kdo je naš pomočnik, na kakšen način nam pomaga, pri kateri stvari nam pomaga, na kak način nam pomaga in za katero stvar nam pomaga.
pomočjo živali moči se nam aktivira imunski sistem, da smo sposobni zaznati svojega notranjega zdravnika in se samoozdraviti. Samoozdravitev je mišljena, da se ozdravijo razne bolezni, odvisnosti, kot tudi navade in prepričanja. Dobimo potrebno energijo in moč, da naredimo tisto, kar si prej nismo upali. Predvsem pa nam žival moči pomaga, da imamo dovolj energije, povrne nam življenje v nas.


Primer:

Konj kot žival moči nam pomaga pridobiti moč, da se svobodno izražamo, gibljemo, potujemo, da se osvobodimo in rešimo prepričanj in navad, ki nas omejujejo – enostavno nam da svobodo v duhu. Konj pomaga tudi, kadar izgubimo strast in zanimanje za spolnost. Takrat nam pomaga prebuditi spolno poželenje, moč in vzdržljivost.


Kuščar kot žival moči nam pomaga pri spretnosti, nežnosti, jasnosti – v namerah in dejanjih, kot tudi pomirja deloholike. Pomaga zmanjšati čustveno, mentalno in telesno preobčutljivost. Pomaga tudi pri regeneraciji telesa, spontanosti, sanjah in vizijah.


Oba svetova sta za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima, z ravnotežnim vzpostavljanjem stika med obema svetovoma.


Šamansko potovanje in zdravljenje
Šamani verjamejo, da ima vsak človek svojo žival moči. To je duh živali, ki predstavlja določeno živalsko vrsto. Žival moči nam pomaga živeti, nas ohranja zdrave, razumne in vitalne. Živali moči pomagajo nam, ljudem, živeti življenje na zemlji bolje in nas povežejo z energijami matere zemlje. Brez živali moči nas spremlja občutek praznine, smo brez volje, radosti in moči, nepovezani z življenjem, sami s sabo in z materjo zemljo. Posledično lahko zbolimo, pademo v depresijo ali se nam dogajajo kakšne druge težave, ki nam lahko škodijo (odvisnosti, fobije…)


Vsak otrok ima v otroštvu žival moči, skozi odraščanje pa se velikokrat zgodi, da človeka žival moči zapusti.


V civilizacijah, kjer je prisoten šamanizem, se uporabljajo iniciacije za prehod v odraslost, s katerimi pomagajo odraščajočemu, da si obdrži svojo žival. V zahodnem, razvitem svetu je šamanizem zatrt skoraj do korenin. Zatrta je tudi zavest o materi zemlji, povezanost med človekom in njegovimi so-prebivalci na našem planetu, kot so živali, rastline, minerali, reke, morja, oblaki, zemlja, jame, veter, gore …


Vsi smo povezani med sabo, četudi mogoče povezave ne čutimo. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z okoljem, v katerem živimo, ljudmi, živalmi in rastlinami. Z naravnim in nenaravnim svetom. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z našo dušo, z našim jedrom, našim poslanstvom. Vodi nas varno po naši poti, nam kaže morebitne ovire, daje napotke in nas ščiti.

 

O Zoran Zavor

Predsednik društva Pesem duše, specialist za osebno in kreativno rast in razvoj, osebna svetovanja, ustvarjalana akademija življenja Pesem duše, svetovanje karmična diagnostika, regresija, hipnoza in NHRâ„¢, organizacija in vodenje oddaje "Preprosto naravno" ...

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: