Išči
Generic filters
Slivov  crumble   majhna m

Slivov “crumble”

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Kuharija Veganske iniciative
X

Spremljaj objave: Kuharija Veganske iniciative

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Za en večji pekač potrebujemo: – 1 kg sliv – 300 g moke (polnovredne) – 150 g ovsenih kosmičev – 120 g sladkorja (trsni) – 120 g kokosovega masla
Priprava:
• Slive operemo, razkoščičimo in stresemo v lonec. Potresemo s polovico (60 g) sladkorja in dušimo 10 minut.
• Medtem stopimo kokosovo maslo (v manjši posodi ali pa skodelico s kokosovim maslom postavimo v posodo z vročo vodo (pazimo, da voda ne pride do masla).
• Moko, ovsene kosmiče in drugo polovico sladkorja v posodi za mešanje dobro premešamo. Nato dodamo stopljeno kokosovo maslo in mešamo (lahko tudi z roko), da dobimo zmes, podobno drobtinam.
• Polovico zmesi razporedimo po dnu pekača in jo nekoliko pritisnemo ob dno z žlico ali lopatko. Na to osnovo porazdelimo dušene slive, ki jih po vrhu potresemo še z drugo polovico mase iz moke in ovsenih kosmičev.
• Postavimo v pečico, segreto na 180ºC, in pečemo 10 minut. Nato temperaturo znižamo na 160ºC in pečemo še 15 minut oziroma tako dolgo, da je crumble zlato zapečen.
• Crumble postrežemo še vroč.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem