Išči
Generic filters
foto pixabay.com

Spomladansko enakonočje in začetek astrološkega leta

Spremljaj objave: Shana Flogie
X

Spremljaj objave: Shana Flogie

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Spomladansko enakonočje, 20. marca, označuje trenutek enakih ur dneva in noči, označuje pa tudi premik Sonca v nebesno znamenje Ovna. Ker velja Oven za prvo znamenje zodiaka, je spomladansko enakonočje tudi začetek astrološkega novega leta in tako predstavlja začetek novega zodiakalnega cikla. Za nas, ki živimo na severni polobli predstavlja začetek pomladi. Za tiste na južni polobli pa predstavlja začetek jeseni.Enakonočje je energetsko močan dan, ki ga izkoristite za obnovo, nove začetke, ter da zajamete svežo energijo in jo izkoristite za premik v skladu vašega fokusa. Tudi mati narava počne isto okoli vas, saj se prebuja, cveti in raste.

Nekaj v vas bo nagovorilo, da spustite staro in da se pripravite na novo.

Prav narava je lahko zdaj vaše vodilo, da vam pokaže, v katero smer se energije premikajo za vas. Čas je za nove začetke. Energija vesolja vas zdaj podpira pri premikanju, da greste v življenje s polno paro. To je čas za skok naprej, za doseganje svojih lastnih ciljev in premagovanje strahu, ki vas je zadrževal.Znamenje Ovna predstavlja glava ovna, ki naj bi poosebljal ustvarjalne, krepitvene in hranljive lastnosti maternice. Tako kot v maternici lahko vznikne novo življenje, se lahko tudi nove ideje, rodijo se novi začetki in realizira se vaš kreativni potencial.Ne glede na to, kateri del svojega osebnega cikla doživljate, vas sezona Ovna spodbuja, da pozdravite nove premike in spremembe. Čas vas podpira, da delate v sozvočju s kreativnimi energijami, ki jih ponuja, da jih uporabite kot gorivo za začetek in napredovanje pri vaših ciljih, projektih in izpolnitvi sanj.

Izkoristite te čudovite energije za nov začetek.

Spomladansko enakonočje je čas vladavine boginje Ostare, boginje pomladi in plodnosti, ki pomaga pri uresničevanju novih idej, pri zanositvi, manifestaciji želja, odpuščanju starega in priložnostih, ki so potrebne za življenjske spremembe.Povežite se v tem času z njo, ko boste urejali svoj dom, pri pomladanskem čiščenju in obnovi doma. Darujte ji šopek pomladnega cvetja ter tako spustite svetlobo in sonce tudi v svojo notranjost. Vse to lahko pomaga pritegniti nove priložnosti v vaše življenje, dvigne vaš nivo energije in počutje.V starih časih so verjeli, da je enakonočje tudi točka, kjer je tančica med tem svetom in drugimi dimenzijami tanka. Na tej točki leta, lahko slišite modrost vaših prednikov, duhove narave in vaše duhovne vodnike, ki vas vodijo naprej ali vam sporočajo, kaj je tisto, kar morate storiti.
Energije enakonočja poosebljajo čarobni čas, ko je na planet legla harmonija in kjer se uteleša enakovredno ravnovesje teme in svetlobe.
Tako kot simbol jin in jang ne moremo imeti enega brez drugega. Potrebujemo temo, da vidimo svetlobo, svetlobo pa moramo prepoznati. In prav ta je zdaj mnogim izziv, saj da pridejo do nje jih pot vodi skozi lastno temo. Enakonočje govori o spoštovanju in sprejemanju obeh lastnosti, ki živita tako v vaši senci kot tudi v vaši božanski svetlobi. Gre za priznanje, da je delo s to dvojnostjo potovanje naše duše, tukaj na Zemlji in je njena pot učenja.Prav za čas enakonočja pa bo v bližini Sonca, ki bo gostovalo v znamenju Ovna, tudi planetoid Kiron, ki vam bo dal napotke za prihodnje potovanje ob začetku novega astrološkega cikla. Kiron je znan kot ranjeni zdravilec. Čeprav je utrpel grozne travme, poškodbe in krivice, lahko to uporabi kot gorivo za zdravljenje drugih. Njegova moč je v tem, da rane in bolečine pretvori v portale moči in navdiha. Prav zaradi prisotnosti Kirona se bi lahko počutili manj same, saj vam njegova prisotnost omogoča, da se spomnite, da vas travme ne smejo spodnesti, ampak so lahko gorivo za vaš dvig.

Zdaj je čas, da iz svoje rane in bolečine izvlečete Moč.

Pokličite to energijo v svoje življenje, na način kakor se vam zdi, da je primerno za vas. Naj vas Kironovo sporočilo spomni na lastno moč, da sprejmete bolečine iz preteklosti in jih spremenite v potencialne portale novih priložnosti. Ker bo ta energija aktivna ves mesec, vse do aprila, ji dovolite, da se skozi vaše življenje premika in deluje na svoj način.Začetek astrološkega leta, pa je tudi pravi čas za razmislek na vse, kar je prineslo v vašem življenju zaprtje zadnjih 12 mesecev. Če pomislite na marec 2020, se je v vašem življenju najverjetneje veliko spremenilo. Nič več ni tako, kot je bilo. Starega ni več, rojeva se novo. Morda ste povsem spremenili smer v življenju, do tega, da ste bili skozi okoliščine prisiljeni v precej drastične premike. Na kolektivni ravni smo se spoprijeli z veliko žalosti, s spremembami, s tesnobo, strahom in negotovostjo, ki nas še vedno drži v primežu svojih krempljev.Leto dni kasneje, danes, ste lahko na točki, ko lahko vsa ta energija zahteva svoj davek, zato bodite nežni do sebe in poiščite načine, kako prinesti več Luči v svoje življenje, delovanje ter odnose in predvsem delujte s srcem. Ta vam bo pomagal priti do lahkotnosti in sprejetosti tega trenutka, kjer ste danes, v tukaj in zdaj.Ohranjajte visoko vibracijo ob Kreiranju Novega sveta.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved 19. 4. 2021

Astrološka napoved 19. 4. 2021

Končno izstop iz primeža t.i. kače časa

Končno izstop iz primeža t.i. kače časa

Astrološka napoved, 12. 4. 2021: Mlaj v ovnu - Močna energija za manifestacijo

Astrološka napoved, 12. 4. 2021: Mlaj v ovnu – Močna energija za manifestacijo

Astrološka napoved: Danes, 9. aprila naredi Mars kvadrat na Neptuna

Astrološka napoved: Danes, 9. aprila naredi Mars kvadrat na Neptuna

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem