Spremenite svojo izbiro misli

Spremenite svojo izbiro misli

Spremenite svojo izbiro misli 7Spremenite svojo izbiro misli 8Spremenite svojo izbiro misli 8

Morda res ne morete spremeniti dejstva, da se vse spreminja, lahko pa spremenite svoje misli o stvareh, ki se spreminjajo.

Misel je ideja, ki si jo izmislite. Spremembe, do katere je prišlo v vašem življenju, si niste izmislili, ste si pa misli o njej. Te misli navadno nimajo kaj dosti z dejansko resničnostjo; največkrat nimajo veliko niti z vidno resničnostjo, a so mnogokrat povezane s popačeno resničnostjo. Pravzaprav jo pogosto celo ustvarijo.

Ojoj, to pa je nekaj pomembnega. Mogoče ne bi smeli kar na hitro preleteti tega, zato si ga natančneje oglejmo. Rekel sem:

„Svoje misli si izmišljate. Največkrat nimajo veliko z vidno resničnostjo, so pa mnogokrat povezane s popačeno resničnostjo. Pravzaprav jo pogostokrat celo ustvarijo.“

Vpeljal sem povsem nekaj novega. Ste opazili? Omenil sem tri različne „resničnosti“.

Dejanska resničnost
Vidna resničnost
Popačena resničnost

Temu pravim troedina resničnost – tri različne resničnosti, ki so hkratne.

Imamo dejansko resničnost (kaj se „dejansko“ dogaja, zakaj se to „dejansko“ dogaja in kaj je „dejansko“ z vami), vidno resničnost (kar je jasno vidno tik pred vami) ter popačeno resničnost (kar si predstavljate, da se dogaja).

Sami se v vsakem trenutku odločate, katero od teh resničnosti doživljate. In to je odvisno od tega, s čim se vaš razum ukvarja pred oblikovanjem misli.

Več v knjigi Ko se vse spremeni, spremeni vse

Deli to s prijateljem