Tehnike sproščanja

Sproščanje je ena od poti k ravnotežju napetosti. Poti do notranje harmonije.

Obenem je lahko tudi učinkovita oblika samozavedanja. S pomočjo sproščanja človek spozna, kako lahko obvlada svoje telesne simptome.

Sproščanje poveča možnost priklica pozitivnih informacij iz spomina in nam omogoča, da v stresnih situacijah poiščemo alternative za negativne misli in pogojeno temu tudi negativna čutenja.
Sproščanje nam pomaga v mnogih primerih bolezni: hipertenziji, migreni, astmi, razdražljivemu želodcu, prav tako pa tudi pomaga pri nespečnosti, pomanjkanju samozaupanja, samozavesti, pretirani samokritičnosti, ustvarjanju lastne slike, pokaže pot do naše podzavesti, kjer lahko poiščemo vzroke naših težav, strahov, negativnih čustvenih in miselnih vzorcev, ter jih tudi razrešimo, se jih osvobodimo.

Obenem pa nam tudi omogoča stanje, katero je nujno potrebno za korektno izvedbo tehnik, s katerimi vplivamo na našo podzavest, neizbrisno “zapišemo ” pozitivne afirmacije – sugestije ali tudi avtosugestije, prav tako pa lahko v tem stanju tudi izničimo vpliv negativnih miselnih in čustvenih vzorcev, ki nam bremenijo življenje.
Problematika globokega sproščanja, resnično doseganje alfa stanja, je mnogo bolj pomembna, kot si mnogi mislijo. Brez tega stanja (resničnega), so praktično neizvedljive in tudi neučinkovite številne metode samozdravljenja in različne tehnike, ki se jih učimo na različnih delavnicah. Naučimo se tehnik, ki pa ne delujejo, ker enostavno nismo ustvarili predpogoj za njihovo realizacijo – stanja popolne sprostitve. Mnogo ljudi tudi ne ve, ne zazna, kdaj smo v katerem stanju naše zavesti (podzavesti) se nahaja. In tu izvira mnogo težav, ki jih imamo pri doseganju določenih ciljev, ki jih hočemo uresničiti pri delu s svojo duševnostjo.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: