Transformacija uma

Transformacija uma
Transformacija uma

Transformacija uma poteka skozi naslednje faze: od uma, ki misli, postopno preidemo do uma, ki posluša ter se razvija in tako dosežemo um, ki ustvarja.

Kako prebiti konstrukcijo uma, ki je pogojen z mislijo? Smo na točki evolucije, kjer lahko resnično presežemo ta cikel. Prvo je razumevanje, da zaključujemo dobo misli. To ne pomeni, da bomo odslej brez misli, temveč da misel ne bo več (v prevladujoči meri) pogojena s spominom.

Kako se ustrezneje spoprijeti z življenjskimi izzivi na mentalnem nivoju kot z opiranjem na znanje, ki ga kopičimo? Najprej bomo morali ustvariti boljši stik z našimi auričnimi polji. Ko so polja "odprta navzgor", se um združi z neskončnim potencialnim poljem (Bog), ki je bistvo vesolja. Tak um je dinamičen, kreativen, inteligenten. Vse postane naravno. Taka sprememba se imenuje transmutacija – sprememba strukture možganov. Od tega je odvisna prihodnost človeške rase.

Tudi nova inteligenca se ne more izogniti procesom v umu. Um se mora obnoviti! Važno je, da začnemo misliti, razmišljati na čisto nov način. Um se tako začne poglabljati v skrivnost in prodira v logiko vesolja, povezuje se s kozmično inteligenco. Naslednji korak ni več predvidljiv. To je nov korak v smeri ustvarjalnosti.

Ko um prehaja skozi proces transformacije, se obe polovici možganov – hemisferi – združita v celoto. Pride do ekspanzija uma, ko občutimo več in več svobode. Postane neomejen in se poveže s skrivnostjo Življenja. Pride do transformacije spominskih celic, ki se prenovijo – vključno z DNK.

Pri transformaciji uma je pomembna spontanost. Spontani um ne misli (ne reagira) linearno.

V um je treba vključiti predstavo o neomejenosti, neizmernih možnostih, iz katerih lahko črpa. Prihodnost se sedaj vrti v zaprtem krogu, ker je pogojena z našimi minulimi predstavami in izkustvi. Nove možnosti uma se odpro, ko se ta zave, da nima omejitev, ko dopusti pojav novega, še ne izkušenega. Le tako lahko realnost postane drugačna – konkretna, živa! Za "novi um" je vse novo!

Novi um deluje tako, da izziv iz sedanjosti rešuje z odgovorom iz prihodnosti. Ne vrača se v preteklost (v spomin), pač pa v sebi poišče nov odgovor na izziv. Um se poveže z izzivom in zato ne podleže starim konceptom. Odgovor, ki temelji na preteklosti (spominu), je ostanek zelo starega instinkta. Instinkt za preživetje izhaja iz pradavnine. Natančno je bilo treba vedeti, kako pobegniti pred medvedom, ko se je ta prikazal.

Ljudje, ki so v procesu transmutacije, lahko izkušajo neprijetne senzacije (bolezni ali neuravnoteženost), vendar so to znanilci napredka. Sprememba omogoči, da postanete prožnejši, pozitivnejši in vse bolj svobodni.

Kako izvesti prenovo uma? Z vprašanji. Primerna vprašanja so zelo uspešen način transformacije v umu. Spremenijo strukturo uma.

Kako se lotiti kultivacije uma? Na enak način, kot smo »čistili« čustva. Ko vzorce prepoznamo, jih »napihnemo«, sprejmemo in na ta način sprostimo.

Metoda samospraševanja

Pomembno vprašanje je: zakaj delati to, kar delamo? To vprašanje odpira v umu novo, neodkrito dimenzijo.

Ko se začnemo spraševati, "kaj to pomeni?", se začne razum spreminjati. Vprašanja povzročijo razpoke samozadostnega uma. Proces "brisanja odgovorov" je pomemben, ker to povzroči domino-efekt. Umu namreč sporoča: ne verjamem ti! Počnimo to z zavedanjem! Um tako izgubi vlogo vodje in zavzame vlogo sodelavca. To je razsvetljenje uma.

Vprašanje preusmeri um v prihodnost, ki se še ni pojavila. Pomaga ozavestiti pogoje in čaka odzive nanje. Takoj ko odgovore zavrnemo, zavržemo, se um obrne v prihodnost. Tako um začne nov proces. To je sabotaža v strukturi uma, ki s tem doživi stres. Ko opustimo miselno strukturo, se le-ta zruši; tako um prične z reorganizacijo, ki je transmutacija uma.

Zabeležite vse, kar vas v življenju najbolj iritira. Vsak odgovor zapišite, nato celoten zapis zavrzite! To počnite več dni zapored. Nadaljujte, dokler iz glave ne izpraznite vseh »starih« odgovorov. Ko se začnemo spraševati, "kaj to pomeni?", se začne razum spreminjati. Vprašanja povzročijo razpoke samozadostnega uma.

Proces "brisanja odgovorov" je pomemben, ker to povzroči domino-efekt. Umu namreč sporoča: ne verjamem ti! Počnimo to z zavedanjem! Um tako izgubi vlogo vodje in zavzame vlogo sodelavca. To je razsvetljenje uma.

Da opustimo znanje, potrebujemo znanje! Med drugim tudi znanje o predaji.


Sporočila Rachel Meron
www.prisluhni.si

foto: freedigitalphotos.net

O Rachel Meron

Je Izraelka, ki že več let prihaja v Slovenijo. Kot učiteljica in ravnateljica osnovnih šol je v času svojega poklicnega delovanja povsem spremenila pravila v osnovni šoli. Z novim pristopom ji je uspelo zajeziti nasilje na šoli, ter izboljšati motivacijo in znanje otrok.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: