Išči
Generic filters
Vložene slive

Vložene slive

Spremljaj
X

Spremljaj

E-mail : *
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Vložene slive 1Vložene slive 1Vložene slive 1

Super in enostaven recept, z zelo malo sladkorja.

Slive vsebujejo železo, kalcij, magnezij, fosfor, kalij, mangan in vitamine A, B ,C.
Dobre so za razstrupljanje telesa – razstrupljajo jetra, kri in organizem. Pospešujejo izločanje seča, torej delujejo diuretično in so zato v pomoč pri revmatizmu. Pomagajo pri črevesnih boleznih. A, če jih zaužijemo v prevelikih količinah, lahko v črevesju povzročijo krče, pline in drisko.

RECEPT:

Zelo pomembno je, da so kozarci čisti.
Slive operemo, izkoščičimo in jih tesno do vrha zložimo v kozarce. Če so slive bolj kisle, dodamo kakšno žlico sladkorja. To lahko naredimo, ko smo slive do vrha napolnili, potem pa čez slive posujemo rjavi sladkor. Vsak pokrov splaknemo z žganjem in tesno zapremo vsak kozarec.
Nato kozarce damo na malce globlji pekač en zraven drugega. V PEKAČ JE TREBA NUJNO DODATI NEKAJ VODE!!

Pekač s kozarci damo v vnaprej ogreto pečico na 150 stopinj. Po 40 do 60 minutah pečico izklopimo in pustimo pekač v pečici, da se kozarci ohladijo. Če so slive zelo zrele, ugasnemo pečico že po 40 minutah, če pa slive niso toliko zrele in so še čvrste, ugasnemo pečico po 60 minutah.

Tako pripravljene slive so zdrava malica za (zimsko) sladkanje ali pa odličen dodatek raznim sladicam, kot so pite in zavitki; smutijem, otroškim kašicam in podobno.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Deli to s prijateljem