Išči
Generic filters
razstrupljanje
foto:sple

Zakaj je pomembno, da k razstrupljanju pristopimo celovito?

Spremljaj objave: Barbara Novak
X

Spremljaj objave: Barbara Novak

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
»Za vsako bolezen rož’ca raste.«
Hologramsko gledano, da je v delčku tudi celota, zaznamo, da je telo zmes zemeljskih prvinskih elementov, ki nosijo vso informacijo Zemlje. Skozi fizično telo lahko komuniciramo z Zemljo in tako pridobimo vse informacije, ki jih potrebujemo, da vzdržujemo ravnovesje v fizični strukturi. Za vsako neravnovesje, ki se pojavi v naši strukturi, lahko poiščemo telesu najprimernejšo pot do ponovnega ravnovesja oz. zdravja. Kadar telo tega ne zmore samo, mu pomagamo z vnesenimi informacijami, ki jih pridobimo skozi hrano, pijačo ali negovanjem.Če pozornost prestavimo v energijsko strukturo človeka, se zavedamo, da je fizično telo tudi posledica zapisa naše duše. V vsaki mišici je torej zapisana tudi naša dušna struktura, naš namen in učenje. Tako lahko telo uporabimo tudi za notranjo komunikacijo med osebnostjo in dušo.Proces čiščenja v telesu je povezan z energijo debelega črevesja, ki je povezana z vrlino čistosti. Če energija tega organa ni v ravnovesju, se kažejo posledice na vseh ravneh. Energije je lahko preveč, je prekomerno nakopičena, ali jo je premalo in prekomerno odteka. Čistost je tudi občutek v človeku, kam v prostoru kaj postaviti, da je le-to na svojem mestu. Dobra presoja za to, kaj je prav in narobe, pa se izraža skozi energijo pljuč. Torej so pljuča komplementarna, dopolnjujoča debelemu črevesju. Kadar denimo pade debelo črevo iz ravnovesja, bodo pljuča dopolnila primanjkljaj. Če je to kratkotrajno, bo telo samo vzpostavilo ravnovesje. Če neskladnost traja dalj časa, se lahko tudi pljuča izčrpajo in se bo fizična posledica pokazala na pljučih in šele kasneje na debelem črevesju.Človeški računalnik zna sam poskrbeti za uravnoteženo delovanje, če človek deluje v skladu s svojimi ritmi in potrebami. Pogosto pa tega ne zmoremo, ker se prilagajamo zunanjim okoliščinam in zahtevam. Tako se zgodi, da sistem pade iz ravnovesja in se ne zmore sam regenerirati. Takrat mu pomagamo z zunanjimi pripravki in orodji, dokler zopet ne postane stabilno. Da bi čim manjkrat prihajalo do »izpadov«, se priporoča, da preventivno negujemo in vzpostavljamo okolja, v katerih bomo varni in sproščeni ter posledično bolj zdravi.Poleg fizičnega telesa imamo tudi energijsko strukturo, ki ni vidna, niti ne oprijemljiva, se jo pa zavedamo v čustvenem, miselnem, socialnem in duhovnem smislu. Plasti se tesno povezujejo med seboj preko komunikacijskih poti. Fizični del se izraža skozi živčni sistem, čustveni je zelo povezan z limfo in miselni s kostmi. Socialni pa se izraža skozi samo komunikacijo: kako sprejemamo v sistem informacije, kako jih prebavimo in kaj potem naredimo z njimi oziroma kako izločimo nepotrebno.

Glede na to si lahko vsak dan postavimo vprašanje: S čim se hranimo?

Ne samo v fizičnem smislu, ampak na vseh ravneh.Kako se čustveno nahranimo, kaj mislimo, v kakšnih odnosih smo, s čim duhovno rastemo? Kar oplajamo, to bo raslo. Dobri vnosi pomenijo večjo stabilnost.Ljudje smo v veliki meri izgubili stik s samim telesom in mu ne zaupamo. To je lahko posledica čustvene izolacije ali zadržanosti. Zastoji nastajajo zaradi neočiščevanja čustev ter zastarelih miselnih vzorcev. Namesto, da bi prebavili svoja čustva, razvijemo razvade in navade, s katerimi nadoknadimo čustveno nezadovoljstvo. Namesto da se soočimo s svojimi napakami, šibkostmi, se izogibamo predelavi sramu, ker smo napako naredili. Tudi kadar smo fizično aktivni, se taki zastoji pojavijo in dolgoročno pustijo fizične posledice.Odprto čustvovanje in preobrazba zastalih čustev pomeni posledično čistejšo limfo in boljšo komunikacijo med fizičnim telesom in dušo.Lahko pristopimo tudi z druge strani. Fizična aktivnost požene delovanje presnove in prebave, limfa preobraža strupe in jih izloči, posledično se tudi čustveno sprostimo. So pa čustvene blokade včasih močnejše in tak način ne deluje več v zadostni meri. Zato razvijajmo celosten pogled na proces življenja. Razstrupljevalni del je samo tisti del procesa, v katerem odpuščamo, kar ni v skladu z nami.Drugi pomemben nivo je srčna ali socialna odprtost. Odnosi in izražanje sebe v odnosih. Nerešene težave zadržujejo v astralnem telesu energije, ki težijo srce, krvni obtok in krog presnavljanja informacij. Primer so nerešene zamere v odnosih.Tretji nivo je duhovni. Kar nas duhovno nahrani je vera in zaupanje v življenje. Kadar smo duhovno nahranjeni, najdemo tudi smisel svojega bivanja na Zemlji.

RAZSTRUPLJANJE NA FIZIČNEM NIVOJU

Lahko izhajamo iz različnih vedenj o zdravilstvu in uradne medicine. Uporabimo vse vire, ki so nam na razpolago.Najprej izhajajmo iz okolja, kjer živimo, iz naših korenin in vedenja. Slovenske korenine so bogate z informacijami o zeliščarstvu.Trije mogočni sistemi zdraviteljstva so vsak zase zakladnica načinov in orodij. Vsi delujejo, zato bodimo pozorni, da se pripravki po nepotrebnem ne pokrivajo v delovanju.Upoštevajmo, da so pogoji, od koder prihaja to znanje, za našo kulturo drugačni in včasih precej specifični. Preverimo ali nam tak način odgovarja.
  1. Ajurvedska vedenja so morda najbolj razširjena in v zadnjem obdobju tudi na naših tleh zelo upoštevana
  2. Tradicionalna kitajska medicina
  3. Tradicionalna tibetanska medicina
Skupne točke vseh načinov:
  • Hrana, ki pomaga pri odpravljanju parazitov iz telesa
  • Uporaba zelišč, različnih napitkov in drugi pripravkov za uživanje, ki telo alkalizirajo (vzpostavljanje bazičnosti v telesu)
  • Superživila
  • Obloge, obkladki, kopeli
  • Gibalne vaje, masaže, savnanje …
  • Sprostitvene, dihalne in meditativne tehnike
Uživanje kakovostne hrane in prehranskih dodatkov podpremo še z nego kože in sproščanjem. Koža je organ, ki tudi lahko pade iz ravnovesja, in takrat se hitro pojavijo nepravilnosti na koži. To je sporočilo, da je potrebna dodatna nega in uravnovešanje. Koža je naš plašč, zato ji posvetimo več pozornosti in negovanja. Ne toliko zaradi lepote, ampak predvsem zaradi zdravja. Koža mora dihati. Koži lahko pomagamo z oblogami, kopelmi ali masažo, da bo bolje izločala strupe. Lahko si na obolelih delih naredimo obloge iz gline ali mešanice gline in alg. Za preventivo je dovolj, da si enkrat na teden naredimo mešanico iz olja in soli in natremo telo med prhanjem. Priporočljivo kadar nimamo kadi, da bi si naredili kopel.Kopeli sproščajo in hkrati kožo očistijo strupov na površju. Priporočljive so solne kopeli, katerim dodamo nekaj kapljic eteričnega olja. Kadar nimamo kadi, je dovolj tudi kopel za noge. Po 15 minutni kopel si zmasiramo še podplate. Pri masaži uporabimo nežno olje, karitejevo ali kakavovo maslo.

RAZSTRUPLJANJE NA ETERIČNEM NIVOJU

Eterično telo je mreža meridianov – energijskih poti, ki jih lahko najbolj primerjamo z živčnim sistemom. Zaželjeno je, da so te poti čiste in pretočne. Preventivno lahko poskrbimo za čisto eterično telo z gibalnimi in dihalnimi vajami. Uporabimo lahko katerokoli dihalno tehniko in vaje: asane, tai či, šiatsu, taoistične vaje, plazmo, evritmijo itd.

RAZSTRUPLJANJE NA ČUSTVENEM NIVOJU

Ko okrepimo in izčistimo eterični nivo, se srečamo s čustvenim telesom. Izražanje sebe, svojih potreb in čustvovanja je zagotovilo, da smo zadovoljni in sproščeni. Naučimo se izražati svoja čustva na miren in iskren način. Komunicirajmo odkrito in razstopimo maske vljudnosti in sramu. Za podporo čustvenemu izražanju so na voljo pripravki, ki na miren in ljubeč način umestijo informacijo, da se naš sram mehča in raztaplja. Poznamo različne esence ter tudi druge pripravke, ki podprejo duševne procese. Uporabimo tehnike, ki uravnovešajo čustvena stanja.

RAZSTRUPLJANJE NA MISELNEM NIVOJU

Na miselnem nivoju je potrebno uporabiti druga orodja in pristope. Prehrana in vadba sta premalo, če želimo narediti spremembo v navadah in razvadah. Preobraziti moramo tudi miselne vzorce obnašanja, ki pa so včasih zelo zakoreninjeni, zato to od nas zahteva veliko volje in potrpežljivosti.Kadar ugotovimo, da naše navade ali razvade niso v skladu z našo dušo, si naredimo načrt spremembe. Navado ali razvado moramo najprej prepoznati in se odločiti, da smo jo pripravljeni spremeniti. Z iskreno odločitvijo zapišemo vase novo miselno strukturo. Da se sprememba zgodi, jo moramo vpeljati v vsakdanje življenje. Vztrajati moramo toliko časa v miselni in fizični disciplini, dokler novo ne postane del našega življenja. Disciplina naj izhaja iz ljubezni, ne iz prisile in jeze.Ko spremenimo vzorec obnašanja, se sprožijo tudi vsa čustva, ki so bila vpeta na stari miselni vzorec. Ta gmota je material za obdelavo in preobrazbo. Stari del nas se morda noče spremeniti in nas ovira v prehodu do novega načina delovanja. Uporabimo tehnike in metode za uravnovešanje čustvenega telesa.Spremembe narejene znotraj nas vplivajo tudi na naše odnose. Zato se bo tudi okolica odzvala na naše novo obnašanje. Z hitro, jasno in iskreno komunikacijo pripomoremo k razumevanju kaj se z nami dogaja in ker je okolje s tem seznanjeno, se zmanjša tudi možnost nastajanja konfliktov.
Sposobnost preobražanja znotraj nas nam omogoča bolj sproščene odnose z okolico. Ker se dobro poznamo, smo bolj umirjeni, samozavestni – se zavedamo sami sebe ter lažje sprejemamo, da je vsak človek svojevrsten, ima svojo moralo in resnico ter svoj prostor na Zemlji. S tem razvijamo sočutje.
Ko sočutje postane način bivanja, lahko rečemo, da smo iz iste snovi kot sanje.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Asia Tuma je zasebni zavod. Njegova osnovna dejavnost je holistično svetovanje, pomoč in pospeševanje osebnostne rasti in duhovnega razvoja.

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem