Zakaj se ni priporočljivo mešati v življenja drugih ljudi?

foto:whatsappimages.blogspot.com

Ko vrvohodec stopa po vrvi, ne posveča pozornosti temu, kaj se dogaja okoli njega. Zaveda se svoje oklice, a koncentracijo usmerja le v svoj korak. En sam napačen pogled  ga lahko stane ravnotežja.

Vsak izmed nas je nosilec določenih vibracij, ki  krojijo našo usodo. Bolj kot so te vibracije  lahkotne, lepše je človekovo življenje. Bolj kot so naša čustva iskrena, lepše se odvija naša zgodba.

Skozi čustva se lahko nalezemo tujih vibracij, ki ostanejo z nami še takrat, ko dotične situacije že minejo.

Vsako vpletanje v življenje drugih nas upočasni, marsikdo izgubi svojo rdečo nit, če preveč vrti glavo naokoli…

V preteklosti mi je znanec razlagal, da si je umislil ljubico. Med njima se je tako zanetilo, da je v navalu strasti zaključil večletno vezo s svojo punco in se prepustil nasladi. Ljubica se je vanj zaljubila, kar ga je začelo utesnjevati. Začetni ogenj se je tako razbohotil, da je postalo prevroče. Ljubica je zanosila, a on se z njo ni videl do konca svojih dni. Sledil je splav in zaključek pravljice.

Fant je nadaljeval z življenjem in dokaj kmalu srečal punco, v katero se je zaljubil. Tudi ona je nenačrtovano zanosila. Za razliko od prejšnjega primera, je on tega otroka želel spoznati, saj si je predstavljal skupno življenje s to žensko. Tokrat je bila punca tista, ki je želela splav…

Moški je bolečino svoje prve ljubice manifestiral v svojem življenju.  Na lastni koži je izkusil, kako se občuti, ko si nekdo ne želi otroka s teboj, kako je biti v življenju zavrnjen.

Ko smo  v razmerju, je zelo priporočljivo opazovati, katere vibracije spuščamo v svoje telo. Energija je nalezljiva kot virus. Vesel človek lahko žalostnega razveseli v trenutku, saj se je le-ta »nalezel« njegove vibracije.

Ko se čustveno mešamo v življenja drugih, nam življenje nemalokrat servira podobno izkušnjo: Oče 20 letne hčerke se je enkrat potožil, ker si je njegova hči izbrala fanta njegovih let. Kmalu zatem mi je povedal, da se je on sam zaljubil v punco, ki ni veliko starejša od njegove hčerke!

Vesolje nam včasih nazorno pokaže, kdo je kreator naše usode. To so zagotovo naše vibracije!

Ko se zavedamo, da smo del velike mreže, kjer vibracije švigajo sem in tja, si lahko začnemo izbirati, katere vibracije sprejmemo in katerim  ne dovolimo vpliva na naše življenje.

Manj kot se oziramo na druge in manj kot čutimo njihove bolečine ali nemire, bolj smo v stiku s seboj. Zmeraj imamo možnost gledati naprej, nazaj, levo, desno, gor ali dol… Bolj kot vrtimo glavo naokoli, bolj imamo zmedeno življenje.

Ni naključje, da se mnogim ponavljajo zgodbe iz preteklosti ali podobne prigode kot njihovim bližnjim.  Dokler smo navajeni gledati vse naokoli, le naprej ne, se to dogaja.

Vsak »pogled« v življenju manifestira določeno situacijo. Kam bomo gledali,  je naša svobodna volja

O Lidija Muršek

Svetovanje za osebnostni razvoj. Soočanje z našimi čustvi, premagovanje izzivov in doseganje notranjega ravnovesja.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: