Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

7 Grehov, ki jih naredimo, ko si zastavljamo cilje:

foto pixabay.com
Spremljaj objave: Alenka Dijak
X

Spremljaj objave: Alenka Dijak

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
1.       CILJEV SI NE ZAPIŠEMO: Zapisani cilj je dokumentirani cilj. Veno bo opozarjal nase. Je neke vrste zaveza. Zapišite svoj cilj in si ga postavite na vidno mesto. Tako vas bo vsak dan spomnil, opomnil nase. Zavedajte se, da se spreminjanje starih navad ne zgodi v trenutku, ampak je za to potrebna pozornost, delo in koraki naprej.2.      SLABA MOTIVACIJA:  Bistvo je, da so cilji jasni, osebni in smiselni. Brez tega verjetno nebi imeli razloga, kaj ne? Povedano z drugimi besedami: razlog zakaj želimo doseči nek cilj je vedno pomembnejši od tega, kaj želimo. Na primer:«želim obogateti« To je cilj, ki nima nobenega pomena. Obstajati mora dovolj močan razlog – mogoče »Želim več denarja, da si lahko zgradim večjo hišo« ali »Da si lahko privoščim dodatna izobraževanja«. To so zelo avtentični in motivacijski cilji »obogateti«, saj imajo razlog.3.      NEREALNI CILJI: Pisanje cilja še ne pomeni, da se bo cilj uresničil. Tudi največje in najmočnejše namere ne bodo pomagale, če temu  bodo sledila dejanja. Veliko ljudi postavlja nerealne cilje, največkrat pa nerealne roke za doseganje ciljev in podobno. Doseganje realnih ciljev pomeni veliko vloženega časa. Skrivnost je v močni osredotočenosti in motivaciji. To bistveno skrajša čas in nas vodi naprej.4.      BREZ UČINKOVITEGA PLANA: Natančno načrtovanje korakov do cilja je bistvenega pomena. Imeti dober cilj, ki je podkrepljen z motivacijo, v pisni obliki in premišljen akcijski plan – to je pot do uspeha. Akcijski nart postane zemljevid, ki kaže pot. Bodite potrpežljivi in uživajte v procesu potovanja.
Mogoče te zanima  Spremenite svoje misli in spremenili boste svoje življenje
5.      AKCIJA: brez ustrezne aktivnosti, se cilj ne bo zgodil sam od sebe. Vi ste tisti, ki se pomikate naprej in ne cilj, ki se premika proti vam. Med aktivnostmi se bodo dogajale spremembe, kar pa je povsem naravno in normalno. Lahko imate nešteto ciljev, a brez ustreznih aktivnosti, se ne bo zgodilo nič. Akcijski načrt je dinamičen, se spreminja in ravno tako se bodo cilji spreminjali. Ko boste sledili toku v pravo smer, boste opazili pozitivne spremembe, veselili se boste novih korakov in za sabo puščali uresničene cilje.6.IZGUBA FOKUSA: Uspešno doseganje ciljev zahteva osredotočenost, predanost in vztrajnost. Včasih se zgodi, da izgubite fokus, a pomembno je, da se ponovno vrnete nazaj in vztrajate. Za to vam je lahko v pomoč tudi mentor ali dober prijatelj. Z njim delite uspehe in neuspehe, se učite ali pridobite nasvet.7.      NI SPREMINJANJA: Nesmiselno je imeti cilje, ki se jih trdno držimo čeprav opazimo, da niso več pomembni. Življenje je dinamično. To moramo sprejeti in slediti temu toku. Ravno tako so cilji dinamični, se spreminjajo in mi jih spreminjamo. Zakaj? Tako si zagotovimo, da so cilji vsakič aktualni in bodo koristili.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Moje ime je Alenka Dijak. Diplomiran terapevt Medicinske Hipnoze in članica Društva za Medicinsko Hipnozo. To je tisto, kar me žene naprej; pomagati vsem, ki imajo težave pri premagovanju vsakdanjih aktivnosti, nalog in težav. Svoje znanje Medicinske Hipnoze razširila: Mindfulness coaching in kognitivna vedenjska terapija, ki sta odlična pomočnika pri mojem delu.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 19. 6. 2021

Numerološka napoved 19. 6. 2021

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Višja zavest

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Višja zavest

Numerološka napoved 18. 6. 2021

Numerološka napoved 18. 6. 2021

Odpuščanje je dejanje volje. Odločimo se odpustiti ali pa ne.

Odpuščanje je dejanje volje. Odločimo se odpustiti ali pa ne.

Linearni čas

Linearni čas

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem