torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

7 Grehov, ki jih naredimo, ko si zastavljamo cilje:

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

1.       CILJEV SI NE ZAPIŠEMO: Zapisani cilj je dokumentirani cilj. Veno bo opozarjal nase. Je neke vrste zaveza. Zapišite svoj cilj in si ga postavite na vidno mesto. Tako vas bo vsak dan spomnil, opomnil nase. Zavedajte se, da se spreminjanje starih navad ne zgodi v trenutku, ampak je za to potrebna pozornost, delo in koraki naprej.

2.      SLABA MOTIVACIJA:  Bistvo je, da so cilji jasni, osebni in smiselni. Brez tega verjetno nebi imeli razloga, kaj ne? Povedano z drugimi besedami: razlog zakaj želimo doseči nek cilj je vedno pomembnejši od tega, kaj želimo. Na primer:«želim obogateti« To je cilj, ki nima nobenega pomena. Obstajati mora dovolj močan razlog – mogoče »Želim več denarja, da si lahko zgradim večjo hišo« ali »Da si lahko privoščim dodatna izobraževanja«. To so zelo avtentični in motivacijski cilji »obogateti«, saj imajo razlog.

3.      NEREALNI CILJI: Pisanje cilja še ne pomeni, da se bo cilj uresničil. Tudi največje in najmočnejše namere ne bodo pomagale, če temu  bodo sledila dejanja. Veliko ljudi postavlja nerealne cilje, največkrat pa nerealne roke za doseganje ciljev in podobno. Doseganje realnih ciljev pomeni veliko vloženega časa. Skrivnost je v močni osredotočenosti in motivaciji. To bistveno skrajša čas in nas vodi naprej.

4.      BREZ UČINKOVITEGA PLANA: Natančno načrtovanje korakov do cilja je bistvenega pomena. Imeti dober cilj, ki je podkrepljen z motivacijo, v pisni obliki in premišljen akcijski plan – to je pot do uspeha. Akcijski nart postane zemljevid, ki kaže pot. Bodite potrpežljivi in uživajte v procesu potovanja.

5.      AKCIJA: brez ustrezne aktivnosti, se cilj ne bo zgodil sam od sebe. Vi ste tisti, ki se pomikate naprej in ne cilj, ki se premika proti vam. Med aktivnostmi se bodo dogajale spremembe, kar pa je povsem naravno in normalno. Lahko imate nešteto ciljev, a brez ustreznih aktivnosti, se ne bo zgodilo nič. Akcijski načrt je dinamičen, se spreminja in ravno tako se bodo cilji spreminjali. Ko boste sledili toku v pravo smer, boste opazili pozitivne spremembe, veselili se boste novih korakov in za sabo puščali uresničene cilje.

6.IZGUBA FOKUSA: Uspešno doseganje ciljev zahteva osredotočenost, predanost in vztrajnost. Včasih se zgodi, da izgubite fokus, a pomembno je, da se ponovno vrnete nazaj in vztrajate. Za to vam je lahko v pomoč tudi mentor ali dober prijatelj. Z njim delite uspehe in neuspehe, se učite ali pridobite nasvet.

7.      NI SPREMINJANJA: Nesmiselno je imeti cilje, ki se jih trdno držimo čeprav opazimo, da niso več pomembni. Življenje je dinamično. To moramo sprejeti in slediti temu toku. Ravno tako so cilji dinamični, se spreminjajo in mi jih spreminjamo. Zakaj? Tako si zagotovimo, da so cilji vsakič aktualni in bodo koristili.

  • Članki
Avatar of Alenka Dijak
Moje ime je Alenka Dijak. Diplomiran terapevt Medicinske Hipnoze in članica Društva za Medicinsko Hipnozo. To je tisto, kar me žene naprej; pomagati vsem, ki imajo težave pri premagovanju vsakdanjih aktivnosti, nalog in težav. Svoje znanje Medicinske Hipnoze razširila: Mindfulness coaching in kognitivna vedenjska terapija, ki sta odlična pomočnika pri mojem delu.
Spletna stran

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij