Ajurvedski recept: Rdeča pesa, špinača in kokos

Rdeča pesa in špinača ojačata kri tako na fizičnem nivoju kot tudi na energijskem nivoju, da lahko transportira hranilne snovi do celic. Zato je še posebej dobrodošla v zimskem času, ko razsajajo virusi in zaradi nizkih temperatur hitro lahko pade odpornost. Z rdečo peso skrbimo za trdnost našega imunskegaa sistema.

Kokosov oreh
vsebuje pomembne aminokisline, ki skrbijo za dobro delovanje možganov, regulirajo hromone in nevrotransmiterje, uravnovešajo nivo glukoze (sladkorja) v krvi in umirjajo telo ob stresu ter še mnogo drugih zdravstvenih koristi (npr. preventiva pred rakom na prostati).
Jed je bolj primerna za došo Vata in Pita, manj za Kapha. Da bo jed primernejša tudi za Kapa došo, ob jedi pijte limonin ali limetin sok. Sok bo olajšal prebavo in absorbcijo hranil.

SESTAVINE

2 srednje veliki rdeči pesi
0,3 kg špinače
3 žlice kokosovega olja
5 žlic kokosovih kosmičev (kokosove moke)
2 žlički nasekljanega ingverja
Ščep mlete rimske kumine
Ščep črnega popra
Ščep soli
Ščep kokosovega sladkorja

PRIPRAVA

Rdečo peso nareži na majhne kocke. Špinačo na trakove.
V posodo daj kokosovo olje in dodaj nasekljan ingver, mleto kumino in poper. Na hitro popraži. V posodo stresi rdečo peso in špinačo ter premešaj. Dodaj kokosove kosmiče in spet malo prepraži. Zalij z malo vode in pokrij s pokrovko. Kuhaj do mehkega. Preden postrežeš dodaj sladkor in sol.

Zraven postrezi quinojo.

DOBER TEK!

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: