Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali veste, da imajo rastline skrivnostne in čarovne moči?

foto pixabay.com
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Narava je prava zakladnica čarovnih rastlin, ki rastejo po vsem našem planetu. Naši predniki so od nekdaj vedeli, da imajo rastline skrivnostne, čarovne moči. Čeprav smo mnoga od teh znanj pozabili, pa ni nikoli zares izginilo.

Scott Cunningham nas vabi, da se vrnemo v dni, ko so duhovi narave bivali v svetih gajih in so vile plesale na cvetličnih vrtovih.

V knjigi Enciklopedija čarovnih rastlin>> bomo našli navodila za čarovno uporabo za več sto rastlin:

Nad vhodna vrata obesite venček, spleten iz ognjičevih cvetov, da zlu preprečite vstop v dom.

Zakopljite sporiš okoli svoje hiše in v zemljo lončnic – bogastvo bo pritekalo in rastline bodo bujno uspevale.

S seboj nosite žakeljc s korenino florentinske perunike, da boste pritegnili ljubezen.

Pred spanjem spijte čaj iz vrtničnih popkov, ki bo sprožil preroške sanje.

Cunninghamova Enciklopedija čarovnih rastlin je zakladnica znanja o rastlinah in znanju iz Starega in Novega sveta. V tem razumljivem vodiču je vse, kar potrebujemo za praktično rastlinsko čarovništvo. Dotaknimo se moči rastlin in opazujmo, kako se bo čarovnija razcvetela.

  • Si želite privabiti ljubimca? V torbici imejte cvetne liste vrtnice ali korenino zajčje detelje.

  • Vas boli zob? Žvečite bezgovo vejico in jo zapičite v zid.

  • Bi želeli pokukati v prihodnost? Pripravite si čaj iz cvetov šipka, spijte ga tik preden greste spat in si zapomnite sanje. Ali pa imejte v žepu nekaj liatrisa, zavitega v rumeno tkanino.

  • Mislite, da ste žrtev uroka ali prekletstva? Zdravniki vas bodo poslali k najbližjemu psihiatru, čarovniki in čarodeji pa vam bodo naročili, da okoli svojega posestva potrosite čili in se okopate v kopeli iz cvetov mimoze.

V knjigi Enciklopedija čarovniških rastlin so predstavljene čarovne formule za vse mogoče namene, ki jih lahko po potrebi uporabite – hitro, preprosto, brez obredov. To ni knjiga čudaških, nemogočih urokov. To je neizmerno uporabna zbirka čarovnih rastlin, ki jih vsakdo lahko uporablja.

S čim lahko obvarujete svoj dom pred tatovi? Kako lahko osamljeno dekle prikliče ljubezen v svoje življenje? Na kakšen način lahko večina ljudi pomaga svojemu telesu premagati bolezen, ne da bi obiskali zdravnika ali kupovali zdravila?

Čarovništvo z rastlinami lahko uporabimo za reševanje različnih vsakdanjih problemov.

Osnova rastlinskega čarovništva je moč. Moč je energija, ki kroji rojstvo, življenje in smrt. Moč je življenjska sila in bit obstoja samega.

Čarovništvo je povzročanje sprememb z uporabo moči, kot je znanost še ni prepoznala ali sprejela. V knjigi Enciklopedija čarovnih rastlin je predstavljena skrita moč rastlin za čaranje z dobrimi nameni. Namreč, čaranje s slabim namenom se vedno povrne v obliki izkušnje, zato skrito moč uporabljamo le v najvišje dobro.

Rastline so zaradi svoje prvinske narave najstarejše in najbolj pogosto orodje za čaranje. Stara ljudstva so si nerazložljive pojave razložila z magijo in čarovništvom. Rastlinam so določili njihovo polarnost (moške in ženske vibracije), podobno kot je po kitajski mitologiji svet razdeljen na pola jin in jang. Vsako rastlino so posvetili določenemu božanstvu ali obratno – določeno božanstvo je oboževalo določeno rastlino. Prav tako so vsaki rastlini določili astrološko vrednost s planetom, ki ji pripada, in kozmični element (voda, zrak, zemlja, ogenj).

Scott Cunningham razvrsti rastline po močeh, ki:

– privabljajo denar,
– varujejo dom,
– podaljšujejo življenje,
– pritegnejo srečo, veselje in prijateljstvo,
– odpravljajo uroke in kletve,
– povečujejo ali zmanjšujejo poželenje …

Rastline uporabimo tako, da jih nosimo ali imamo pri sebi, jih obesimo nad vrata ali si iz njih pripravimo kopel.

Naši predniki po celem svetu so uporabljali čarovništvo z rastlinami. Podobne moči so se prepoznavale pri istih rastlinah na vseh koncih Zemlje. Detelja je vedno prinašalka sreče, oreh in oreščki povečujejo plodnost, vrtnica prikliče ljubezen in romantična čustva, meta pomaga ohranjati zdravje in kamilica umirja duha in daje miren spanec.

Več o knjigi Enciklopedija čarovnih rastlin: TUKAJ >>

V knjigi so zbrani primeri čarovne uporabe za več kot štiristo rastlin, ki so navedene s slovenskim botaničnim imenom, latinskim botaničnim poimenovanjem in ljudskimi imeni.

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

 

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

Izpostavljena storitev

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Kaj je smrt?

Kaj je smrt?

Numerološka napoved 17. 5. 2021

Numerološka napoved 17. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 17. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 17. 5. 2021

Življenjska prepletenost, 2.del

Življenjska prepletenost, 2.del

Življenjska prepletenost

Življenjska prepletenost

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem