Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Aromaterapija za angelski spanec

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Sonja Križaj Zuhair
X

Spremljaj objave: Sonja Križaj Zuhair

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Aromaterapija je darilo narave, pomaga premagovati neštete tegobe, obenem nas po naravni poti sprošča, zdravi in nam ohranja lepoto. Spanje je izredno pomemben del našega življenja, zato naj bo spalnica vaša oaza, kraj miru in počitka.Za dober spanec je nujno potrebno, da iz spalnice umaknete aparate, ki oddajajo sevanja. Vedno naj bo prezračena, tako bodo aromaterapevtski pripravki, ki jih boste uporabili za boljši spanec bolje učinkovali. Priprava na spanje naj se začne še preden se uležete v posteljo. Pripravite si sprostitveno kopel, ki vas bo umirila, negovala in vam pričala blagodejne aroma užitke. Znano je, da so že stari Grki in Rimljani znali neizmerno uživati v kopelih in savnah. Glede na vaše želje se lahko odločate med kopelmi za celo telo ali samo za noge. Po principih refleskoterapije, kopel za dlani ali stopala deluje enako regenerativno, kot kopel za celo telo. Pri pripravi kopeli uporabimo svojo domišljijo in kreativnost ob izbiri eteričnih olj.Priporočljiva eterična olja za miren in sproščen spanec so:
  • Bergamot, ki ima lahkoten in osvežilen vonj. Po vonju spominja na citruse.
  • Melisa s svojim toplim in krepčilmin von jem gotovo sodi med izbiro za aromatično kopel.
  • Sladka pomaranča ima svež in sladek vonj in je izredno primerno za uspavanje, ki ga imajo zelo radi tudi otroci.
  • Ravensara s svojim nežnim vonjem je eno najbolj blagih olj in ima izjemno velik spekter uporabe tudi na drugih področjih (uporaba v aromakozmetiki).
  • Prava lavanda ima prijeten in pomirjujoč vonj ima tudi lastnost, da rahlo znižuje krvni tlak.
  • Ylang Ylang ima sladek in orientalski vonj in sodi med afrodizijake.
Pazite pri nakupu eteričnih olj, naj bodo kakovostna in z deklaracijami. Za pripravo kopeli lahko mešate več olj skupaj, priporočljivo je mešanje do treh eteričnih olj. Voda za kopel naj ne bo prevroča med 29 in 34 stopnijami celzija.Kopeli se ne priporočajo osebam, ki imajo težave z ožiljem in srčnim bolnikom.PRIPRAVA KOPELIOlja moramo vedno dodajati k medijem, ki topijo eterična olja. To so lahko sojina smetana, rumenjak, sol, med, navadna smetana ali mleko.KOPEL I. 1 dcl sojine smetane in 8 kapljic izbranega eteričnega olja. To zmešate v stekleni posodici z lesenim predmetom in tako pripravljen pripravek dodate v kopel.KOPEL II. • 1 jušna žlica medu • 8 kapljic izbranega eteričnega olja (sladka pomaranča in lavanda).KOPEL III. • 1 dcl mleka • 8 kapljic eteričnega olja (ravensara, melisa in ylang ylang).V spalnici lahko v difuzerjih ali čajnih lučkah uporabite vsa zgoraj omenjena eterična olja. Pomembna pa je izbira čajne lučke z dovolj veliko posodico za vodo (najmanjd 2 dcl), kajti v nasprotnem primeru se vam bo olje žgalo namesto hlapelo.Čajno lučko ali difuzerje postavite v spalnici na mesto, od kjer bodo dišeče vonjave lahko prežemale ves prostor. Ne postavljajte jih preblizu obraza ali vzglavnika, da ne boste dosegli nasprotni učinek. Vonjava mora do vas priplavati.In že zadnji namig: Na posteljnino, rjuhe lahko preden jih date v sušilni stroj kanete 5-8 kapljic eteričnega olja lavande, limonske trave, bergamonta. Tako bo že posteljnina prežeta s čarobnimi vonjavami.Želim vam miren in prijeten spanec.Avtor: Sonja Križaj Zuhair

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem