Išči
Generic filters

Bachove cvetne esence za notranje ravnovesje

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Bachove cvetne esence so preproste za uporabo, ne pomagajo pa le ljudem, temveč tudi živalim v za njih stresnem času.

Stres je danes eden od poglavitnih vzrokov za številna bolezenska stanja in zmanjšano kakovost življenja. Le redki se stresnim okoliščinam v sodobnem ritmu življenja lahko povsem izognejo, zato so vedno dobrodošli pomočniki, ki naše čustvene stiske blažijo, še posebej, če so naravni. Takšna pomoč so Bachove cvetne esence, ki pomagajo, da se v kriznih trenutkih, najsi je to izpit, nastop, strah pred letenjem, obisk zobozdravnika, ločitev, poslovni sestanek … umirimo in ohranimo mirno glavo.Dr. Edward Bach, ki je razvil cvetne esence v 30. letih prejšnjega stoletja, je bil britanski zdravnik in homeopat, ki je pri svojem raziskovalnem delu spoznal, da je bolezen rezultat porušene harmonije med dušo in telesom, bolezenski simptomi pa so le zunanji izraz negativnega čustvenega stanja. Dr. Bach je verjel, da se notranje neravnovesje pojavi, kadar je osebnost neusklajena z dušo, oziroma z okoljem, v katerem živi. To stanje lahko povzroči bolezen najprej na miselno-čustvenem in slednjič tudi na telesnem nivoju. Zato je iskal način za zdravljenje vzrokov bolezni in razvil cvetne esence, ki krepijo notranje ravnovesje in duševno trdnost, saj spodbudijo mehanizme samozdravljenja v telesu.

Kako delujejo Bachove cvetne esence?

Opisal je 38 osnovnih čustev in vsakemu izmed njih pripisal ustrezno cvetno esenco. Za izdelavo je uporabil cvetove divje rastočih rastlin in dreves ter izvirsko vodo. Še danes so ta rastišča in izvir skrbno varovana skrivnost in le posvečeni lahko nabirajo cvetove za pridelavo izvirnih kapljic. Osnova zdravljenja je prenos energije z rastlin preko njenih cvetov v kapljice. Prav energijski zapis posameznih rastlin na posameznika deluje tako, da povrne notranje ravnovesje ter omogoča lažje preoblikovanje negativnih vzorcev čustvenih stanj v pozitivne.Bachov cvetni sistem je s terapevtskega stališča sicer težko umestiti. Po subtilnosti delovanja je soroden klasični homeopatiji, stične točke pa ima tudi z antropozofijo in spagirijo (uporaba združenih izvlečkov rastlin, pripravljenih po več postopkih). Klasičnih oblik zdravljenja ne nadomeščajo, lahko pa ga učinkovito dopolnjujejo. Dejstvo, da nimajo neželenih učinkov (če cvetna esenca ni pravilno izbrana, preprosto ne deluje) in da jih ne moremo predozirati, pa pripomore k enostavnosti uporabe.

Kdo jih lahko uporablja?

Kapljice so preproste za uporabo, ne pomagajo pa le ljudem, temveč tudi živalim v za njih stresnem času (denimo decembra ob uporabi pirotehnike, ob obisku veterinarja, grmenju …), nekateri jih uporabljajo tudi za rastline. Ker nimajo stranskih učinkov, so varne za uporabo tudi pri mladini, na primer pri šolarjih v času testov. Tako na primer esenca oljke pomaga obnoviti moči in daje energijo, pri nespečnosti pomaga beli kostanj, srobot povrne koncentracijo, gaber prikuje šolarja k učni mizi, macesen dvigne samozavest, encijan pa lahko potolaži ob neuspehu. To je le nekaj učinkov Bachovih cvetnih esenc.

Kako jih jemati?

Mešanico cvetnih esenc izberemo sami (izberemo lahko tudi več cvetnih esenc naenkrat, nikoli pa ne več kot sedem skupaj), lahko pa nam pri izbiri svetujejo tudi v lekarni. Vedno jih izberemo glede na trenutno počutje. Cvetno mešanico oziroma cvetne esence je potrebno jemati oralno, če to ni mogoče, pa jih lahko nanesemo na ustnice, dlesni, sence, mečave, za ušesa, na zapestje.Dve kapljici izbrane cvetne esence nanesemo direktno na jezik ali pa jih kanemo v kozarec vode, ki jo srebamo po požirkih. Če mešanico jemljemo dlje časa, pripravimo stekleničko z vodno raztopino cvetne mešanice: v prazno 30 ml stekleničko s kapalko natočimo vodo, dodamo po dve kapljici izbrane cvetne esence in jedilno žličko alkohola ali sadnega kisa ali glicerola za obstojnost. Jemljemo štiri kapljice po potrebi oziroma štirikrat dnevno (zjutraj na tešče, okoli 12. ure, 17. ure in tik pred spanjem). Vsebina stekleničke ob opisanem priporočilu odmerjanja navadno zadostuje za enomesečno uporabo.Avtor: Nives Pustavrh Vir: www.viva.si

Ali ti je bil članek v pomoč?

IZPOSTAVLJENA STORITEV

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 5. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 5. 5. 2021

Danes 5. 5. 2021: 555 magična numerološka koda in angelsko število

Danes 5. 5. 2021: 555 magična numerološka koda in angelsko število

Numerološka napoved 5. 5. 2021: Močna energija nas danes obdaja

Numerološka napoved 5. 5. 2021: Močna energija nas danes obdaja

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem