Bogastvo izhaja iz nas

Bogastvo izhaja iz nas
Bogastvo izhaja iz nas

»Odločite se, da boste obogateli zlahka, z nezmotljivo pomočjo svojega podzavestnega uma. Če poskušate kopičiti bogastvo z znojem in krvjo ter trdim delom, je to način, kako postati najbogatejši človek na pokopališču,« pravi dr. Joseph Murphy v svojem delu z naslovom Moč vaše podzavesti

Na naslovnici omenjene knjige je slika ledene gore – saj vemo, kaj to pomeni, kajne?

10% ledene gore je vidne nad gladino morja in predstavlja našo zavest oziroma zavestni um, 90% gore pa sploh ne vidimo, saj je potopljena pod vodno gladino in predstavlja našo podzavest oziroma podzavestni um.

Zakaj imajo različni avtorji z vseh možnih področij tako radi to simboliko ledene gore? Zato, ker zelo dobro ponazarja, kako majhen del (10%) nekega področja je poznanega in vidnega (torej vrh ledene gore), na kar 90% pa po navadi kar pozabimo, ker ga ne vidimo ali ne zaznamo s svojimi petimi čuti.

Ni nesmiselno, da nas številni avtorji (in tudi jaz vas) opozarjajo, kako neskončna je moč naše podzavesti. V nas se pravzaprav skriva neskončna inteligenca in neomejene sposobnosti, ki se jih (žal!) sploh ne zavedamo – zavedamo se samo tistih 10%, ki jih predstavlja naš um, »kritični mislec«, s katerim se poistovetimo in napačno mislimo, da je prav um naša identiteta. Po drugi strani pa se v naši podzavesti skriva tisto pravo bogastvo in zakladnica idej, sposobnosti, odgovorov in potencialov!

Kdor se nauči upoštevati zakone podzavestnega uma, ima na razpolago vse bogastvo – najprej notranje in potem posledično še zunanje. Naš zunanji svet je samo preslikava našega notranjega sveta in v vsakem trenutku lahko vidimo, kje se nahajamo, saj naše nezavedno samo zvesto izvršuje naše misli in prepričanja.

Torej, če verjamete, da je treba za denar garati, potem se boste zgarali do smrti, če pa verjamete, da bogastvo izhaja iz nas samih, boste veliko delali na sebi in kmalu vam bo vse jasno…

Avtor: Tina Puncer
www.mojadenarnica.si
 

foto: www.dreamyoga.com

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: