Išči
Generic filters
Bolečina - Zamisel narave o ljubeči strogosti

Bolečina – Zamisel narave o ljubeči strogosti

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Bolečina - Zamisel narave o ljubeči strogosti 1Bolečina - Zamisel narave o ljubeči strogosti 1Bolečina - Zamisel narave o ljubeči strogosti 1

Energijska Medicina – Uravnovešanje telesnih energij za okrepitev zdravja in vitalnosti

Bolečina je najstarejši mehanizem evolucije za vpletanje zavestnega mišljenja v zdravje in varnost telesa. Medsebojna odvisnost uma in telesa nikjer ni očitneje izražena. Bolečina ni zgolj klic na pomoč, temveč je klic na pomoč, ki pokaže zobe. Vztraja, da uredimo težavo in ugotovimo, kako jo rešiti, če tega ne vemo. Ne glede na to, kako zelo smo motivirani, da bi uglasili svoje energije, jih uravnovesili ali celo premagali bolezen, nas bolečina spodbudi k vneti želji, da bi nam s temi tehnikami uspelo.

Če nas prevzame, nas obide nadležen sum, da smo psihološko šibki, moralno podrejeni ali kako drugače »pokvarjeno blago«. Naša težavna čustva zapletajo tudi fizično bolečino. Zaradi bolečine se počutimo osamljeni, nebogljeni in brez nadzora. V prisili, da bi se znebili tega občutka, nemudoma sežemo po zdravilih, ki lajšajo bolečine, toda kadar občutite bolečino, lahko sežete po veliko ustvarjalnejših rešitvah.

Vaja: Kako se pogosteje počutiti srečne

Svoj živčni sistem lahko reprogramiramo, tako da postanemo srečnejši, živahnejši in bolj polni življenja. Naslednjič, ko se bomo počutili sijajno, prevzeto, povezano, zaneseno ali kakor koli drugače radostno, okrepimo to energijo s »trepljanjem« radosti v svoje tretje oko, točko med obrvmi tik nad nosnim korenom. 10 do 12 sekund trepljajte v neprekinjenem ritmu.

Metode kot so pošiljanje radosti, odpuščanja in hvaležnosti skozi svoje telo, lahko spremenijo vzorce znotraj našega živčnega sistema ter poskrbijo za vedrejše razpoloženje in pogled na življenje.

Več v knjigi Energijska medicina >>

Trojni grelec in žareči krogi

Naš imunski sistem deluje na fizičnih ravneh priželjca, vranice, limfe in kostnega mozga, toda vladata mu dva energijska sistema. Kitajski zdravniki so ju poimenovali trojni grelec in čudni tokovi (znani tudi kot žareči krogi). Te energije se po naravi precej razlikujejo med seboj. Trojni grelec napadalno mobilizira vse sisteme v našem telesu za boj. Žareči krogi jih nežno organizirajo, da bi s taktiko usklajenosti in sodelovanja izboljšali naše zdravje.

Vaja: Povezovanje nebes in zemlje.

(čas: manj kot dve minuti)
Poleg tega, da aktivira vranico in spodbuja žareče kroge, je ta vaja učinkovito raztezanje, ki sprosti odvečno energijo in v celice vnese svež kisik. Odpre meridiane, prežene strupene energije in spodbudi svežo energijo, da se začne pretakati skozi sklepe. Največ ljudi je bolj nagnjenih h kopičenju odvečne energije kot k njenemu pomanjkanju. Tega presežka se moramo znebiti, sicer postane eteričen ustreznik blatne brozge.

Povezovanje nebes in zemlje je odlična vaja, kadar koli se naše počutje poslabša in nas morda ogroža prehlad ali gripa:

1. Podrgnite dlani eno ob drugo in jih stresite.
2. Položite dlani z razkrečenimi prsti na sprednjo stran stegen.
3. Z globokim vdihom zaokrožite z rokami.
4. Med izdihom približajte dlani prsim, kakor bi molili.
5. Vnovič ločite svoje roke z globokim vdihom, raztegnite eno visoko nad glavo in sploščite dlan, kakor bi potiskali nekaj nad sabo. Drugo roko raztegnite proti tlom in sploščite dlan, kakor da bi nekaj potiskali proti zemlji. Zazrite se proti nebu, kot prikazuje slika 39. Ostanite v tem položaju, dokler se udobno počutite.
6. Sprostite dih skozi usta in vrnite roke v položaj molitve pred svojim srcem.
7. Ponovite, izmenično dvigajte in spuščajte roke. Po prvem nizu naredite še dva niza ponovitev.
8. Ko boste zapuščali ta položaj, spustite roke in pustite telesu, da se prepogne v pasu. Tako visite z rahlo upognjenimi koleni in dvakrat globoko vdihnite. Počasi se vrnite v stoječ položaj in zavrtite rame nazaj.

Več o Energijski medicini na povezavi: https://duhovnost.si/energijska-medicina/

Druge knjige Donne Eden dostopne v slovenskem jeziku na povezavah:
Mala knjiga energijske medicine: TUKAJ >>
Energijska medicina za ženske: TUKAJ >>
Energija ljubezni: TUKAJ >>
Obljuba energijske psihologije: TUKAJ >>

Pripravila: Mirela Smajić
PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem