Išči
Generic filters
vzemi si cas
foto:Michelle Ternovšek

Čas za integracijo in notranji mir

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek
X

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Vsake sanje se enkrat končajo, kljub temu vsak konec dneva predstavlja šele začetek nečesa novega, ki nas čaka. Star moder pregovor pravi, da je vedno potrebno prenehati, ko je naše veselje na vrhuncu. Na ta način bomo s seboj vedno imeli le najlepše spomine.V zadnjih 10 tednih ste se naučili:• postaviti namero; • organizirati se in ugotoviti, kaj si resnično želite; • osredotočiti se, začutiti tla pod nogami, aktivirati svoj center, ravno in pokončno vstati ter zasijati od znotraj navzven, uresničiti svoje cilje in deliti ljubezen z ljudmi okoli sebe; • vaditi vztrajnost in potrpežljivost; • spustiti in odpustiti sebi ter si vzeti čas za sprostitev; • biti v sedanjem trenutku brez obsojanj sebe ali svoje okolice. Ostati sproščeni in mirni, da bi iz vsake posamezne situacije lahko pridobili največ in uresničili svoje cilje; • praznovati in se zabavati v življenju; • biti hvaležni in živeti v sedanjem trenutku; • najti globoko povezanost med vašim umom, telesom in duhom; • biti sam svoj trener, motivator in najboljši prijatelj.Predvsem pa ste doživeli in se naučili, kaj pomeni biti VI SAMI, točno takšni, kot ste in vsak dan znova izbrali radost.

Konec in nov začetek

Čeprav se s tem zaključuje sklop naših člankov, to ne pomeni, da lahko sedaj prenehate z vadbo. Vaša osebna praksa se šele začenja. Do sedaj ste imeli možnost eksperimentirati in preizkušati moje predloge in nasvete. Od zdaj naprej ste vi tisti, ki boste odločili, katera aktivnost je najboljša za vas in kaj boste počeli vsak prihajajoči teden. Izberite tisto, za kar menite, da vas je najbolj navdihnilo in počnite to vsak dan.

Postanemo tisto, kar želimo biti

Spomnim se, kako sem ta projekt začela s poškodbo glave. Takrat sem se komaj premikala, sedaj pa čutim ljubezen, sočutje in veliko veselja. Ne glede na to, koliko skrbi, bolečine in žalosti sem preživela, sem se vedno znova opomnila, da sem sposobna čutiti tudi veselje. Samo šest mesecev kasneje sem sposobna čutiti neprekinjeno radost, že samo zato, ker se je tudi bolj zavedam. Ko dežuje ali ko sem žalostna, se samo spomnim svoje namere in že to je dovolj, da se kaj kmalu znajdem nazaj na pravi poti.

Čas za absorbcijo

Preden odhitite novim nameram naproti, je pomembno, da si vzamete čas za počitek – lezite na tla in svojemu telesu dovolite, da vsrka in integrira vse informacije, ki jih je prejelo tekom zadnjih tednov. Zavedno spanje predstavlja metodo, s katero svojemu telesu omogočite, da se globoko sprosti in regenerira. Šele ko imate možnost absorbirati vse, kar ste potrebovali, ste dejansko pripravljeni, da se premaknete naprej – novim dogodivščinam in naukom naproti.

Še nekaj nasvetov o tem, kako najbolje absorbirati informacije in doseči integracijo:

Uporabite svoj dih: Globoko, zavedno dihajte in si vzemite čas za to dejavnost večkrat na dan, če je mogoče. To bo neverjetno spremenilo vaše počutje in obnašanje. Prav tako si dovolite trenutek po vsakem kosu hrane, ki ga spravite v usta ter opazujte, kako se počutite, s tem ko ste naredili majhno spremembo v vaši navadi. Podobno si vzemite čas, ko zaključite katerokoli od svojih dejavnosti ter svojemu telesu in umu omogočite nekaj prostora za integracijo. Poskusite, da ne tekate od ene stvari do druge. Vzemite si čas, ustavite se in ponotranjite, kar ste ravnokar dosegli. Vaše življenje bo veliko bolj izpolnjeno, medtem ko boste vi srečnejši, vaše telo pa bolj sproščeno ter zdravo.• Prebudite svoje čute in se povežite: Poskusite se povezati z vašimi resničnimi potrebami. Kaj je tisto, kar se skriva za masko popolnosti, sreče in stavkom: “Vse je v redu.” Odstavite masko in se vprašajte: “Kaj dejansko potrebujem ravnokar?” Namesto da to, kar potrebujete, preložite za kasneje, si vzemite čas v tistem trenutku in šele nato nadaljujte z vsem ostalim. Ugotovili boste, da ste postali veliko bolj učinkoviti, medtem ko ste naredili eno majhno spremembo.• Negujte in skrbite za svojo prebavo: Poskusite jesti hrano vseh barv mavrice: korenje, buče, beluši, stročji fižol, jagode in vijoličasto zelje, kar vas bo uravnotežilo, zagotovilo zadostno količina vitamina A, omega 3 in proteinov za zaščito sklepov, kosti in kože. Pijte tudi čaje: kamilica, limonska trava, sivka in vrtnica.• Ustvarjajte: Sprostite se. Počnite karkoli, kar v vas prebudi občutek sproščenosti – pojdite na zrak, v naravo in bodite aktivni. Najpomembneje od vsega pa je, da se veliko smejete.• Zavedno se gibajte: s tem ko uporabite asane ali joga položaje za integracijo in notranji mir: SHAVASANA ali POZA MRLIČA. VEČ: TUKAJUpam, da vas je ta sekcija navdihnila, da najdete tisto, kar vas veseli, izpopolnjuje in čim več svojega časa zavedno porabite z uresničevanjem le-tega. To je lahko vrtnarjenje, ribolov, igranje, pohodništvo, umetnost, kuhanje ali karkoli, kar si resnično želite.Naj vam članki tukaj služijo kot knjiga receptov – potrebovali jo boste samo tako dolgo, dokler ne boste začeli eksperimentirati sami. Nekateri je sploh ne boste potrebovali, drugi pa se je boste držali še nekaj časa. Vendar to sploh ni pomembno. Če jo boste uporabljali, da se ponovno povežete s svojim resničnim jazom, je namen dosežen.Kot darilo prilagam kratek video vodene meditacije z imenom: DIH SREČE (vodena meditacija je v angleškem jeziku). Sprostite se in zaprite oči ter dovolite mojemu glasu, da vas vodi ali pa si ga najprej oglejte in nato vadite sami. Naj vas spodbudi, da začutite globoko, čisto in edinstveno srečo, ki jo že ves čas nosite v sebi.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Izpostavljeni dogodki

Izpostavljena storitev

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Wim Hof: Dihalna vaja proti depresiji

Wim Hof: Dihalna vaja proti depresiji

TKM: Ženska esenca, ki je potrebna za življenje

TKM: Ženska esenca, ki je potrebna za življenje

Sporočilo akaških zapisov 12. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 12. 5. 2021

Numerološka napoved 12. 5. 2021

Numerološka napoved 12. 5. 2021

Medicinski medij svetuje: 5 živil, za katera napačno mislite, da so zdrava

Medicinski medij svetuje: 5 živil, za katera napačno mislite, da so zdrava

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem