Česa si ljudje želimo?

Česa si ljudje želimo?
Česa si ljudje želimo?

Kot terapevtka Soulworka na Pašmanu sem imela zelo zanimivo delo. Aja, verjetno se sprašujete, kaj je sploh Soulwork: to je psihoterapevtska metoda, s katero razčiščujemo tako neprijetna čustva in odnose z družino, partnerjem in otroci, kot tudi področje financ, službe ter poslovnih in osebnih ciljev. In s kakšnimi vprašanji in željami so se ljudje obračali name? 

Najprej smo iz doooolgega seznama želja definirali tisto željo ali problem, ki jim je bil v danem trenutku najbolj pereč. Kot na primer: želim si notranje sreče, ki bi jo lahko delil z nekom, želim si, da bi moja hči postala bolj samostojna in odgovorna, želim si boljših financ, želim si, da bi me moj notranji samokritik prenehal kritizirati, želim se imeti rada, želim si, da bi bil moj sin zdrav, želim se sprostiti v spolnosti, želim prenehati s kajenjem, želim shujšati in še bi lahko naštevala.

Kaj imajo vsi ti ljudje skupnega? Željo oziroma cilj, ki ga ne morejo doseči. Nekateri so »zadeli ob zid«, drugim je enostavno dovolj tega životarjenja, tretji si želijo več od življenja, četrti so utrujeni od vsakdanje borbe.

In vsi so že po enem srečanju dosegli izvrstne rezultate! Iz pogovorne terapije so odšli, navajam: srečni, olajšani, lahkotni, veseli, radostni, uravnoteženi, zadovoljni, izpolnjeni, svetleči se, mirni, z občutkom topline v srcu, z občutkom usmerjenih misli in enosti, z občutkom, da je vse mogoče. Uh, že samo, ko pišem te lepe besede, me preveva občutek topline in radosti! Krasno, res!

In kaj smo naredili? S posebno tehniko vprašanj smo prišli do srža problema oziroma dileme, torej do samega vzroka in ga razrešili ter sprostili emocionalni naboj (strahu, jeze, žalosti, nemoči, razdraženosti, živčnosti, nezadovoljstva, osamljenosti, manjvrednosti ipd.).
Ko klient na podlagi mojih vprašanj sam pride do uvida in se poveže s svojim srcem in intuicijo, je to največ vredno! Vsi odgovori se, seveda, že nahajajo v nas samih, samo do njih se je potrebno dokopati.

In to so povsem naši odgovori, ki čakajo na nas!

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter
www.loving-wisdom.com

foto: freedigitalphotos.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: