Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Čustva so najpomembnejši vzrok bolezni dojk

foto pexels.com
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Čeprav je stagnacija jetrnega qija vodilni vzrok za bolezni dojk, pa lahko nezadostnost ledvičnega in želodčnega qija ter stagnacija v meridijanu Chong mai prav tako povzročijo neravnovesje v prsnem košu.

Čustvene težave so največji dejavnik, ki otežuje, obremenjuje in oslabi pretok jetrnega qija. Starodavni zdravilci so zapisali, da so čustva najpomembnejši vzrok bolezni dojk.

Nerazrešena, kronična in čezmerna čustva lahko poškodujejo ali oslabijo jetrni organski sistem. Če jetra zaradi zastoja v pretoku qija ne morejo z lahkoto potiskati krvi, se lahko ta upočasni in stagnira v dojkah, skozi katere poteka energijska pot jeter.

Naše dobro počutje tako igra pomembno vlogo pri zdravju dojk. Ni dobro za nas, če zatremo ali zadržujemo čustva ali če jih brez zavedanja in samoobvladovanja eksplozivno izražamo. Kakšno veljavo dajemo svojim čustvom, ali jih primerno izražamo in sprejemamo, je ključno za naše zdravje.

Več v knjigi Odsevi lune na vodi >>

Ko sem živela na Kitajskem, je bila pogostost raka dojk nizka v primerjavi s tem, kar sem pozneje videla na Zahodu. Glede na to, da se primarni izvor pripisuje čustvenemu stresu, kakšna je torej razlika v pojmovanju čustvenega stresa med Vzhodom in Zahodom? Bi lahko bila razlika v pojavnosti raka dojk odraz zmožnosti razreševanja čustev pri kitajskih ženskah? Ali morda zahodne ženske doživljajo drugačne vrste čustvenega stresa? Mislim, da gre za preplet kompleksne mreže dejavnikov, kot je stopnja stresa v zahodni družbi za razliko od vzhodne, kako smo kulturno pogojeni za spoprijemanje s čustvi, in naš filozofski kontekst.

Mogoče te zanima  Numerološki mesečnik: Junij 2021 bo čas prečiščevanja v odnosih

Prehrana

Prehrana, ki podpira neovirano kroženje jetrnega qija, je koristna pri preprečevanju bolezni dojk. 

Če je jetrni qi šibek, se bo pojavila težnja po upočasnitvi, postal bo omejen in izzval vročino v telesu, saj je qi že po naravi topel. Vroča, začinjena, poprana ali mastna hrana ter prevelike količine rdečega mesa in alkohola prispevajo h kopičenju vročine v jetrih. Takšna hrana, vključno s čokolado in kofeinom, je tudi poživljajoča, zato jo je priporočljivo jesti v zmernih ali omejenih količinah, saj slabi jetra.

Zdrav vranično-želodčni sistem lahko prepreči zastoj in neravnovesje v jetrih. Če je sistem vranice oslabljen, lahko jetrni qi stagnira in preide v presežek. Hladna, zamrznjena ali surova hrana, kot tudi mastna hrana ter mlečni izdelki, lahko prispevajo k zastoju vraničnega qija, zato jo je bolje jesti v omejenih količinah. Ta hrana lahko tvori vlago v telesu ali povzroči kopičenje tekočin. Vlaga ovira zmožnost vranice pri pretvorbi in prenosu tekočin v telesu, kar lahko privede do tvorbe sluzi, enega od ključnih dejavnikov v razvoju mas v dojkah.

Življenjski slog

Pred in med tokom Nebeške vode>> je pomembno preprečiti izčrpanost. Omejiti bi morale telesno in umsko naprezanje, saj lahko prevelika in dolgo trajajoča utrujenost izčrpa Qi in poškoduje Chong mai. Počasen tok qija in Krvi v tem meridijanu je poglavitni dejavnik pri razvoju mas v dojkah.

Povzeto iz knjige Odsevi lune na vodi >>

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Numerološka napoved 11. 6. 2021

Numerološka napoved 11. 6. 2021

Časovni stroj

Časovni stroj

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem