nedelja, 14 julija, 2024

V košarici ni izdelkov.

5-dnevna poletna Qigong delavnica na Rogli 7

5-dnevna poletna Qigong delavnica na Rogli

24.- 28. julij 2024 na Rogli

 WUJI HUNDUN QIGONG

 Kako iz mirovanja v gibanje in iz kaosa v kreativnost!

 Srce v sozvočju z življenjsko energijo

 

Wuji Hundun Qigong

Wuji Hundun Qigong je star 800 let in se je na srečo ohranil zaradi skrbnega prenašanja iz roda v rod. Sestavljen je iz 18 nenavadnih vaj, za katerega je značilen spontan način izvajanja. Kombinacija gibov, dihanja in sprostitve deluje po principu prehajanja iz Wuji stanja v Hundun stanje in/ali obratno. Wuji stanje je stanje praznine pred stvarjenjem, ustvarjanjem. Hudun stanje je naravno kaotično stanje. Fleksibilnost pri izvajanju prinaša zdravilne energijske učinke, ki temeljijo na prilagajanju vaj glede na situacijo trenutka. Vrstni red vaj ustvarjamo sami glede na naše potrebe ali želje v danem trenutku in tako ustvarjamo sami sebi najboljšo vadbo.

Zmajev Qigong

Zmajev Qigong izhaja iz starodavne daoistične tradicije in je primeren za vsakogar, ki si želi izboljšati telesno in emocionalno počutje. Z redno vadbo začnemo postopoma odkrivati zdravilne moči našega telesa. Značilnost tega sloga je, da povrne telo v stanje ravnotežja. Ko je to doseženo, se različne zdravstvene težave (npr. telesna teža, čustvena neravnotežja, pogosta obolenja) kot po »nekem čudežu« razrešujejo same po sebi. Ta navidezni čudež izhaja iz naravne sposobnosti telesa, da se zna samo pozdraviti.

 

PRIJAVE:  Prijave do zasedbe mest sprejemamo na e-pošto: solanotranjemoci@gmail.com

Na delavnici se bomo učili celoten sistem – deset enostavnih gibov/vaj, ki so ključni za uspešnost doseganja celostnega ravnotežja in ravnovesja v telesu.

Delavnica je primerna za vsakogar; za tistega, ki bi se rad začel učiti in vaditi qigong in za tistega, ki bi rad znanje nadgradil, poglobil, ozavestil.

Poučuje Igor Gregorc, certificiran Taijiquan in Qigong učitelj z dolgoletnimi izkušnjami.

PROGRAM DELAVNICE:

Centralni program delavnice sta Wuji Hundun Qigong in Zmajev Qigong .

Poleg tega boste na delavnici seznanjeni še z:

 • principi Qigong-a
 • praktični napotki za vadbo
 • posamezne meridianske vaje
 • dihalni Qigong
 • posamezne samo-zdravilne vaje
 • meditacija z gibanjem
 • Neigong vaja
 • samo-masažne vaje

URNIK DELAVNICE:

Učenje z vadbo se odvija čez cel dan od jutra do večera in je razporejeno po delih 1,5 – 2 uri z vmesnimi pavzami, ki omogočajo počitek ali druženje, obisk bazena/savne, sprehod.

Okviren urnik qigong učenja in izvajanj:

sreda: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

četrtek, petek, sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

nedelja: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00

 

CENA :

a. Cena delavnice vključuje: program in izvedbo programa, gradivo in najem dvorane.

Cena delavnice je 240€ po osebi.

b. Cena hotelskih storitev vključuje: 4x nočitev v dvoposteljni sobi, 4x zajtrk, 4x večerja, 4x turistična taksa, prijavnina in parkiranje ob hotelu.

Po osebi v dvoposteljni sobi je 300 €, v enoposteljni sobi je 380 €.

PLAČILO :

Plačilo se izvede v dveh delih in sicer po osebi:

 1. Plačilo delavnice se izvede najkasneje do 25.6. na društven TR na osnovi prejetega predračuna ob prijavi.
 2. Plačilo hotelskih storitev se plača na recepciji ob prihodu 24.7.

ODPOVED  po 12.7. so stroški 80€ po osebi.

PREVOZ: v lastni režiji.

BIVANJE:

V hotelu Rogla imamo rezervirane dvoposteljne sobe s polpenzionom (samopostrežni bar za zajtrk in večerjo).

Bivanje v hotelu nam brez doplačila omogoča tudi:

 • Neomejeno kopanje v hotelskem bazenu (tudi na dan odhoda)
 • 1x na dan prost vstop v hotelsko savno
 • brezplačno hotelsko parkirišče (garaže ni)
 • brezplačen WiFi ob recepciji in v sobah
 • izposoja kolesa ali palic za nordijsko hojo v času našega bivanja.

Za ostale dodatne aktivnosti izven qigong delavnice so potrebna doplačila.

O LOKACIJI:

Center Rogla omogoča, da doživimo aktivne počitnice in obenem kakovosten oddih na gorskem zraku v zavetju dreves, kar bo posebej ugodno v toplih poletnih dneh. Qigong vadba se bo odvijala v naravi; v primeru slabega vremena imamo rezerviran vadbeni prostor v hotelskem kompleksu.

Center na Rogli odlikuje bivanje v mirnem in sproščujočem okolju narave, saj je nastal predvsem kot naravno klimatsko   zdravilišče in rekreacijski center. Sprehodi so možni po ustrezno označenih poteh ali kolesarskih stezah. Možnosti za gibanje v naravi so številne.

Bivali bomo v hotelu, ki se nahaja v samem središču športnega centra Rogle na nadmorski višini 1517m. V sklopu Centra Rogla se nahaja prava mala “dežela dobrega počutja” z notranjim bazenom, masažnim bazenom in savnami ter otroškim bazenom za najmlajše. Gostom so dodatno na voljo tudi storitve masaž ter drugih lepotnih tretmajev, v hotelu Planja ali bližnjem hotelu Natura. Predhodne rezervacije so zaželjene.

Informacije: https://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness

Center poleg naravno lepega gorskega okolja razpolaga tudi z veliko večnamensko športno dvorano s fitnes centrom, plezalno steno, aperitiv barom, seminarskimi sobami, otroškim in internetnim kotičkom ter sodobnim zdravstvenim centrom. Sodobno opremljenem wellness center dopolnjuje dodatno bogato ponudbo aktivnosti.

Prehrana je odlična. Velika hotelska restavracija s samopostrežnim bifejem omogoča izbiro tudi vegetarijanskih obrokov. Poleg samopostrežne restavracije je na voljo gostinska ponudba a-la-carte, kjer se lahko okusi tradicionalne pohorske jedi in napitke: restavracija Brusnica v hotelu Natura, kavarna Natura in Tekaški bar, Stara koča v hotelu Planja, aperitiv bar, Pohorska picerija in Uniorček, v okolici se nahajajo še: hribovska restavracija Mašinžaga, Koča na Pesku in Koča na Jurgovem.

Športne aktivnosti, zabavne igre, učenje v naravi, gibanje na svežem zraku in veliko smeha nudijo Zlodejeva dežela, Mini Rogla, mala Pohorska vasica, Energijski park, rekreativna orientacijska proga, pot Med krošnjami.

V neposredni bližini turističnega naselja je več turističnih kmetij, kjer se da videt, kako poteka življenje na kmetiji danes in poizkusi lokalne dobrote. Potep po okolici je urejen s potmi za  pohodništvo, nordijsko hojo in kolesarjenje.

 

PRIDRUŽITE SE NAM!

 • 00

  dni

 • 00

  ur

 • 00

  minut

 • 00

  sekund

Datum

Jul 24 - 28 2024

Ura

15:00 - 13:00

Cena

260 €

Lokacija

Rogla 1, Zreče
Center Rogla
https://taichi-sola.si/poletna-qigong-delavnica/

Zadnji članki

Novi izdelki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.