torek, 28 maja, 2024

V košarici ni izdelkov.

54. Veganski pohod za Vsakogar - Porezen (1630 m) 7

54. Veganski pohod za Vsakogar – Porezen (1630 m)

 

KDAJ? Nedelja, 14.4.2024, ob 9:30 (odhod iz Ljubljane ob 8:10)

KJE? Štartamo iz parkirišča pri Planinskem domu Petrovo Brdo (803 m)

KAKO? Prijavi se preko obrazca:
https://forms.gle/gtxp1q2TvWy9QnRa7

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. To nedeljo (14.4.) se bomo v okviru Veganskih Pohodov za Vsakogar ponovno odpravili na Porezen (1630 m). Odpravili se bomo po klasični poti iz Petrovega Brda, kjer bomo v dveh urah in pol (v eno smer) prehodili 827 metrov višinske razlike.

 

Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka in prešita jakna, zelo priporočene pa so tudi pohodniške palice kot tudi kakšen dodaten kos toplega in rezervnega oblačila.

 

Malo pod vrhom Porezna se nahaja Planinski dom Andreja Žvana – Borisa v katerem se bomo dogovorili za veganski obrok. V kolikor to ne bo mogoče, se bomo po pohodu odpravili v kakšno lokalno restavracijo na poti domov.

 

Porezen je 1630 m visoka gora, ki se nahaja med Davčo in Baško grapo. Z vrha, na katerem stoji velik spomenik NOB, se nam odpre lep razgled na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Golake, Tržaški zaliv, Spodnje Bohinjske gore in Triglav, ter Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.

 

PRIJAVA:

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca, najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.

 

NA DAN POHODA:

Dobimo se ob 9:30 na parkirišču pri Planinskem domu Petrovo Brdo (803 m). V Ljubljani se ob 8:00 zberemo na parkirišču pred Merkurjem v Vižmarjah (Celovška cesta 479), razporedimo po avtomobilih in se proti izhodišču odpeljemo ob 8:10. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

 

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:

https://www.hribi.net/izlet/petrovo_brdo_porezen/21/209/306

 

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:

Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen – želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

 

Slovensko vegansko društvo:

www.vegan.si

 

Veganski izziv:

www.izziv.si 

Izpostavljen dogodek

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Datum

Apr 14 2024
Zaključen!

Ura

09:30

Več info

Več

Organizator

Slovensko vegansko društvo
Slovensko vegansko društvo
Telefon
068 645 622
Email
info@vegan.si
Spletka
http://vegan.si/

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.