petek, 12 julija, 2024

V košarici ni izdelkov.

SHAKTI DANCE® - JOGA PLESA S SAT PAVAN KAUR 7

SHAKTI DANCE® – JOGA PLESA S SAT PAVAN KAUR

SHAKTI DANCE® – JOGA PLESA S SAT PAVAN KAUR

ob sredah 16.30 – 18.30

Shakti Dance® je joga plesa, vadba, ki združuje jogo in ples. Razvila jo je Sara Avtar Kaur, učiteljica kundalini joge in Shakti dancea, na osnovi jogijske filozofije. Ponuja radostno jogijsko prakso plesa. Sama svoje delavnice in vadbe podpiram z magičnimi učinki vrhunskih eteričnih olj terapevtskega učinka, ki nas na vsakem srečanju pobožajo, objamejo in podprejo tam, kjer je za nas v tistem trenutku potrebno in nas tako odprejo za še globljo izkušnjo sebe skozi čudovito prakso, ki jo ponuja Shakti Dance®. 

Shakti Dance® deluje hkrati na fizično, energetsko in mentalno telo. Učinki Shakti Dancea so takojšnji: po vadbi se boste počutili polni energije, hkrati pa globoko sproščeno. Zavest duše skozi Shakti Dance® rodi izkušnjo naše resnične vibracije, naše esence, ki je radostna in svetla. Ko je enkrat prebujena, se spontano manifestira v našem vsakodnevnem življenju.

Shakti Dance® je primeren za vsakogar: moške in ženske vse starosti. Za vadbo ne potrebujete nobenega predznanja iz joge, niti iz plesa. Če imate radi glasbo, jogo ali ples, potem vam bo Shakti Dance® zagotovo všeč. Če pa vam glasba ali joga ali ples ni(so) všeč, potem je Shakti Dance® odgovor, ki ga iščete… Pomaga vam poiskati vaš notranji ritem in uživati v njem. Ko najdete stik s svojim resničnim jazom, postane tudi korak z bližnjimi in celotnim univerzumom lahkotnejši in bolj radosten.

Za Shakti dance potrebujem:

  • bidon z vodo
  • podlogo za jogo in odejo za končno sprostitev si lahko izposodiš tudi v studiu

O meni
Sat Pavan Kaur, moje duhovno ime, pomeni “Princesa / Levinja miline in resnice, ki je nosilka prane, diha življenja”.

Po formalni izobrazbi sem novinarka in komparativistka. Z jogo sem se začela spoznavati leta 1993, kaj kmalu pa sem začela tudi učiti. Opravila sem tečaj za inštruktorja joge pri IYF (International Yoga Federation), tečaj za učiteljico kundalini joge v Amrit Nam Sarovar šoli, ki deluje pod okriljem KRI (Kundalini Research Institute), tečaj za svetovalko za naravno načrtovanje družine po simptotermalni metodi Sensiplan (Malteser, Nemčija) v letu 2011 pa sem postala tudi učiteljica Shakti Dancea ali joge plesa, kot jo je ustvarila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije.

Jogo učim že skoraj trideset let. V začetkih sem poučevala različne stile hatha joge in modifikacije. Ko sem se srečala s kundalini jogo, sem se vanjo zaljubila na prvi pogled, oziroma bolje rečeno: “na prvi gib in dih”. Ko dihu in gibu dodaš še ritem, se prepustiš energijam Shakti Dancea ali Joge plesa. V zadnjih letih sem svoje poučevanje omejila in poglobila zgolj v kundalini jogi, letos pa se je tehtnico prevesila v prid učenju joge plesa. Učim torej kundalini jogo za odrasle, otroke, mamice z dojenčki ter nosečnice, Breathwalk ali DihHod in Shakti Dance® ter edinstvene delavnice Čista esenca joge plesa, t.j. Shakti Dance® ob magični podpori eteričnih olj terapevtskega učinka najvišje kakovosti.

Ko ne učim joge, sem predvsem mama: je kar umetnost pluti kot mati jadrnica in paziti na svojo posadko, če imaš eno uporniško najstnico, enega dveletnika (je treba na oba paziti, na enega, da ne pade s palube, na drugo pa, da je ne odnese), ter si vzeti čas še za “najmanj zahtevno” vmes, pa seveda za naju z možem in ne pozabiti nase… Če ne paziš nase… Stara barkača pluje dokler lukenj ni preveč ali kakšna ne postane prevelika, da bi jo lahko zakrpal…

Kundalini joga mi torej pomaga eliminirati stres ob spretnem vijuganju med različnimi opravili »navadnega smrtnika« z družino, poklicem  ter gospodinjstvom v času, ki za usklajevanje vseh teh komponent življenja ni najbolj prijazen. Kundalini joga namreč ni pobeg iz resničnega življenja: naše telo, um in duha okrepi, da lahko v svoji koži uživamo zdravi & zadovoljni. Joga plesa (ki tudi izvira iz kundalini joge) pa nikoli ne napove, kam te bo odpeljala: v višave radosti, v globine na srečanje s (tudi bolečimi) spomini ali kamorkoli vmes. Kamorkoli že – je kot pobeg v topel objem, ki hrani, ščiti, predvsem pa globoko zdravi.

Kako poteka vadba Shakti dance®a?
Shakti Dance® je osemdelna ali ashtang joga, kar ponazarja tudi osem delov same prakse joge plesa:

  1. uglasitev: povezovanje s kreativnim izvorom in vodstvom znotraj nas
  2. odpiranje tokov prane s shakti tekočimi asanami
  3. stoječe vaje ob preprostih, ponavljajočih se plesnih korakih za krepitev magnetnega polja
  4. prosti ples
  5. sprostitev
  6. celestialna komunikacija/mantrična koreografija za uskladitev skupinske energije
  7. meditacija v tišini
  8. Shakti dance zaključimo z zaključno mantro, ki nas prizemlji, osredini in nas obda z aurično zaščito
Vse dele joge plesa zaobjemajo esence eteričnih olj, ki jih bodisi difuziram v prostor ali pa ustvarim posebno esenco v obliki terapevtskega parfuma, ki ga nanesemo na določen del telesa pred ali med vadbo.

Srčno dobrodošel, dobrodošla!
Petra – Sat Pavan Kaur

Prijava na: info@bit-je.si
Info: 031 377 232

Datum

Jun 26 2024
Zaključen!

Ura

16:30 - 18:30

Več info

Več

Lokacija

Društvo Višja vibracija
Cesta Andreja Bitenca 68. Ljubljana

Organizator

Višja Vibracija
Višja Vibracija
Telefon
040 789 683
Email
info@visja-vibracija.si
Spletka
https://visja-vibracija.si/

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.