nedelja, 2 oktobra, 2022

V košarici ni izdelkov.

Meditacijski retreat na Pohorju 7

Meditacijski retreat na Pohorju

Kdaj: od 9.8.2023 do nedelje 13.8.2023 ( začnemo v sredo popoldne ob 17:00)

Ta intenziv meditacije je nastal kot odgovor tistim, ki se želite poglobiti v vprašanja in odgovore »Kaj resnična meditacija je?« Je odgovor tistim, ki se skozi meditacijo želite iskreno in goreče odpreti Resnici vašega bitja. Namenjen je tako začetnikom kot tudi posameznikom, ki že imajo praktične izkušnje z meditacijo.

Kaj je resnična meditacija? 

Je pustolovščina v notranji svet svojih občutkov, intimnega doživljanja sebe in sveta okoli nas. Je prvinski stik s seboj, je ljubezen do sebe. Je sprejemanje. Ni zanikanje, temveč sprejemanje. Meditacija je orodje s katerim postaneš zavesten svoje prave narave, ki je nisi kreiral s svojim umom in koncepti. Narave, ki v tebi že je, in jo moraš šele odkriti.

V okviru meditacijskega retreata se bo izvajal tudi Intenziv Razsvetljenja. 

Intenziv Razsvetljenja (Gnoze) pomaga globinsko prečistiti in transformirati um in njegove koncepte, kar je je osnova za čisto zavedanje prisotnosti in stanja mirnega in harmoničnega uma. V tem stanju se meditacija “dogaja”  spontano in na povsem naraven način.

 

Meditacije, ki jih bomo prakticirali:

 • kvantna meditacija
 • transmisijski prenos
 • advaita vedanta meditacija (samo-spraševanje, meditacija »Jaz sem«)
 • meditacija s poudarkom na duhovnem srcu
 • meditacija z mantro
 • tarot meditacija
 • rebirthing- dih življenja
 • joga nidra
 • smilling (smejoča) Buddha joga
 • terapevtska meditacija
 • sprehajalne meditacije s koani
 • zazen meditacija

 

Ves program in vse meditacije, ki jih bomo izvajali se med seboj lepo dopolnjujejo in tvorijo celovito individualno izkušnjo. Skupinska dinamika na intenzivu pomaga posamezniku, da hitreje napreduje v svoji osebni in duhovni rasti.

 

Namen in cilji meditacije:

 • Umiritev uma in doseganje stanj, v katerih so misli oddaljene in nemoteče.
 • Telesna sproščenost in čustvena umirjenost.
 • Namenska uporaba za regenerativne, terapevtske in samozdravilne učinke.
 • Transmutacija naših čustveno-mentalnih stanj, pri čemer gre za preseganje naših pretiranih identifikacij s stanji in okoliščinami.
 • Iti preko samih omejitev našega uma…dobro/slabo…prijetno/neprijetno…žalost/sreča
 • Vzpostaviti stanje opazovalca zavesti, tako da identifikacija z individualno zavestjo oslabi. Na ta način lahko vidimo širšo sliko in bolje razumemo sebe in svojo okolico.
 • Preseganje pogojenosti uma in spoznanje naše prave narave, ki je mir, sreča in blaženost.
 • Vstop v polje čiste Zavesti in neskončnih možnosti.

 

Celoten program je zastavljen tako, da vam bo poleg pridobljenega znanja nudil tudi regeneracijo na vseh nivojih. Jutranje ure bodo posvečene tudi telesnemu aspektu – vajam za sproščanje travm, stresa in napetosti. Telesna sproščenost in energetska pretočnost pomembno prispevajo k širjenju zavesti in odprtosti, kar bistveno poglobi moč same meditacije.

Meditacije in vaje bodo razporejene skozi ves dan, program pa se bo odvijal in prilagajal skupinski dinamiki in potrebam skupine. Čas po kosilu bo namenjen počitku, integraciji, in aktivnostim po vaši osebni izbiri. Večer so bo lahko končal ob ognju in bhajanih, branju duhovnih besedil, morda plesu, ali tihi kontemplaciji. Očara pa že tudi samo bližina zvezdnega neba in pripovedi vesolja.

Lokacija:

Center svetlobe Smolnik na Pohorju. Sproščeno in spodbudno okolje za delo na sebi. Bližina pohorskih pragozdov, potokov, tolmunov in slapov pa vabijo v prijetno poletno osvežitev.

Vodja programa:

Grega Gregorec, ki se z različnimi oblikami meditacij ukvarja že 30 let, in ki so dosegle svoj najvišji izraz v Kvantni transmisiji.

Kdaj :

od srede 9.8.2023 do nedelje 13.9.2023 ( začnemo v sredo ob 17:00 in končamo v nedeljo ob 14.00)

Prispevek: 310 evrov

Cena vključuje vodenje programa in 4 polne penzione (3 vegetarijanski obroki na dan).

Prijave sprejemam do zasedbe mest.

Vse prijave in ostale informacije na 051/783-072 ali po e-pošti:

grega.gregorec@gmail.com

Datum

Avg 09 - 13 2023

Ura

17:00 - 14:00

Cena

310 €
Mladinski dom na Smolniku

Lokacija

Mladinski dom na Smolniku
Pohorje
NOVA Alkimija

Organizator

NOVA Alkimija
Telefon
051/783-072
Email
grega.gregorec@gmail.com
Spletka
https://www.slohipnoterapija.org/
VEČ INFORMACIJ

Predavatelj

 • Grega Gregorec
  Grega Gregorec

  Rojen je leta 1970, v Ljubljani. Od leta 1991 (udeležbe na prvem Intenzivu Razsvetljenja) se poglobljeno ukvarja z različnimi metodami samorazvoja in samopomoči, ter različnimi oblikami meditacij. Njegov način dela je celosten in integralen, v svojem delu združuje modrost in intuicijo vzhodnega pogleda na svet, ki jo učinkovito združuje z razumom in intelektom zahoda. Na svoji poti je bil v stiku z različnimi učitelji in učenji, katere celostno vključuje tudi v svoje terapevtsko delo. Vodi tudi različne delavnice in seminarje samorazvoja in samopomoči. Poučuje tudi različne oblike meditacij in prakse čuječnosti (mindfulness), individualno ali skupinsko. Svoje znanje nenehno dopolnjuje in nadgrajuje, tako doma, kot v tujini.

TOP DOGODEK

Ni izbranega dogodka!

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.