torek, 28 maja, 2024

V košarici ni izdelkov.

Redna praksa Shakti dance® oz. Joge plesa v Ljubljani - četrtki 7

Redna praksa Shakti dance® oz. Joge plesa v Ljubljani – četrtki

Shakti dance® oz. Joga plesa je praksa, ki združuje jogo in ples. Izhaja iz Kundalini joge (kot jo je učil Yogi Bhajan) in temelji na spoznanjih, ki jih je razvila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije. Vadba preko raztezanja, glasbe, petja, plesa in sproščanja pripelje v ljubeč stik s telesom, skrbno načrtovanih 8 faz vadbe pa utiša naš zaposleni um in nas napolni z mirom. Vadbo tako po uglasitvi (1. faza) pričnemo s počasnimi razteznimi vajami v gibanju (2. faza), ki se harmonično povezujejo z izbrano glasbo, kar nas umiri in sprosti, nadaljujemo z dinamičnimi stoječimi vajami in vodenimi plesnimi koraki (3. faza), s katerimi telo napolnimo s svežo energijo – prano , da se lahko nato predamo prostemu plesu ter svoji ustvarjalni energiji oz. notranjemu vodstvu (4. faza). Ko se naše srce napleše, se telo končno lahko popolnoma sprosti v fazi sproščanja (5. faza). Z meditacijo v gibanju (6. faza) ter v tišini (7. faza) pa v zaključku vadbe popolnoma umirimo tudi um in ga povežemo s svojim izvornim bistvom. Poslovimo se z zaključno mantro (8. faza) in se tako v vsakdan po vadbi vrnemo bolj utelešeni, harmonični in napolnjeni z ljubeznijo – izvornim bistvom vsega.

Redna praksa Shakti danca®pripomore k temu, da:

– ponovno najdemo stik s telesom in srcem,

– se popolnoma umirimo,

– si dovolimo čutiti in zavestno izraziti,

– lažje utišamo svoj um,

– se napolnimo s svežo “prano” (življenjsko energijo),

– se prebudi naš navdih in kreativnost,

– se prepustimo življenjskemu toku,

– odpravimo energijske blokade v telesu,

– uravnovesimo naše čakre,

– se vrnemo v trenutek – tukaj in zdaj,

– se boljše počutimo,

– znova odpremo svoje srce,

– se vzljubimo, sprejmemo in pogosteje negujemo,

– krepimo svojo žensko energijo,

– najdemo stik s svojo notranjo modrostjo…

…. in še bi lahko naštevala….

Če te vadba kliče, se nam pridruži.

PRAVIJO, DA JE SHAKTI KLIC. PRISLUHNI MU!

Od oktobra 2023 do junija 2024 bomo plesali vsak četrtek od 19.00-20.30 v Plesni dvorani Gimnazije Šiška (vadba odpade v času šolskih počitnic in za praznike).

PRVI OBISK PO SIMBOLNI CENI 5 EUR.

Prakso vodi: Katarina Ferlin (preveri tudi moj FB in IG profil)

Obevezna prijava na: ferlin.katarina@gmail.com

Še nekaj o meni?

Sem Katarina Ferlin, certificirana učiteljica Shakti danca® oz. Joge plesa, drugače tudi ljubiteljica teka, umetnosti in astrologije. Moja pot s Shakti dancom se je pričela 5 let nazaj, ko sem po naključju prišla v stik z vadbo. Prevzela me je popolnoma nepričakovano in od tedaj dalje ne moram stran. Da si okvirno predstavljate, v tistem trenutku življenja sem bila gorski tekač, v priravah na pravosodni izpit, v mojem življenju ni bilo prostora za nežnost, ženstvenost, kaj šele samoljubezen. Vse kar sem počela je bilo nekako samodestruktivno… od obsesija s hrano, do obesije s športom, delom, ugajanjem, misli o sebi… Pa tega sploh opazila nisem. Sem pa od nekdaj rada plesala, vendar tudi to zanikala, ker mi je bilo pogosto nerodno… (misli v stilu: pa me vsi gledajo, pa sem čudna, ne znam, preveč sexy, premalo sexy pa to in ono…). Skratka en sam “Šmorn” po domače povedano. Shakti vadba pa se je dotaknila nečesa globoko znotraj mene, nekaj je klical po še, nekaj je vedelo da je to to, nekaj se je umirilo, veliko je odpadlo, še več se je sprostilo in ogromno odprlo. Spoznala sem se v takšni luči, kot še ne. Morda sem se prvič zares vzljubila. Dovolila sem si sprejemati, odkrivati ta neznan svet miru in sedaj to tudi deliti naprej. Še se dogaja, saj shakti potovanja ni nikoli konec in zato vem, da je to magična vadba, ki transformira. Poskusi.

 • 00

  dni

 • 00

  ur

 • 00

  minut

 • 00

  sekund

Izpostavljen dogodek

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Datum

Maj 30 2024

Ura

19:00 - 20:30

Cena

5 €

Lokacija

Ljubljana
Ljubljana
Povezava do mojega FB profila

Zadnji članki

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.