Edini luksuz je, ko daš dnevu priložnost

Edini luksuz je, ko daš dnevu priložnost

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Vse življenje si v razmerju samo s seboj in vse do takrat, ko dihaš. Ne moreš pobegniti, se skriti, ne moreš goljufati ampak se prepustiti in truditi, da se izboljšuješ, gradiš in sprejmeš v vseh pogledih. Zelo lahko je izreči poved sprejmi se v vseh oblikah ali sprejmi se od zunaj in od znotraj, saj je teoretično vsem vse jasno. Praktično pa potrebuješ čas in veliko izkušenj, da resnično lahko celostno sprejmeš sebe kot bitje, ki ni popolno in se hkrati zavedati, da si popoln v tej svoji nepopolnosti.

Enostavno dopusti, da te izkušnje, ki jih potrebuješ doživiš in tako sem vesela, da imaš možnost vsak dan živeti, raziskovati, srečati in spoznati nove ljudi. Vsak trenutek se zavem kako čaroben je lahko dan, če ga gledaš s svojimi očmi. Vesela sem, da ga zares slišiš in ne samo poslušaš. Kako je lepo, ko lahko čutiš in ne samo mimobežno opaziš. Neprecenljivo čudovito je, ko lahko radostno spremljaš in užiješ vsak trenutek.

Ljudje velikokrat iščemo dobre občutke in udobje zunaj sebe in v materialnih stvareh. Iščemo lokacije in nek “luksuz” za katerega smo mnenja, da je veliko vredno. Velikokrat koga slišim nemirno in zelo nestrpno izreci svoje načrte in cilje. Kam vse bi nekdo rad odpotoval ali kaj vse bi rad naredil z razlogom, da bi bil vesel in srečen. Bil bi nekje v dogajanju in akciji, da v drugih ljudeh in mestih najde to kar išče. Seveda to stane in ne moreš si privoščiti.

Hm izgovor in morda ponovno iskanje tiste sreče na napačnem mestu? Danes lahko potujemo na več načinov in ugodno, vendar lahko odpotuješ tudi na konec sveta in ostal bo enak občutek in izziv. Velikokrat kdo izreče, da ko bom imel dovolj denarja bom srečen. In srečen bom, ko bo imel idealno hišo, točno takšno, kot si jo predstavljam. Ko bodo otroci odrasli,.. ja, takrat bo še dovolj časa za potovanje.

Zdaj izkoristi življenje in čas, ki ga imaš. In imaš ga enako kot vsak drug človek na svetu. Podari si videti lepoto in živeti danes. Cenim stvari, ki se jih ne da kupiti, saj so te stvari nekaj najlepšega in vsak si jih lahko privošči. In to zdaj, danes, jutri. Kadarkoli se tako odločiš. Zakaj se ne bi sprehajal po mestu in užival v tem? Nihče ti ne računa za korake, ki jih prehodiš. Nihče ti ne vzame niti eura, ker pobožaš žival, ki jo srečaš in nihče te ne prosi, da plačaš za to, ker gledaš rože na tujem balkonu.

Sprosti se in opazuj utrip mesta, opazuj ljudi, ki gredo mimo tebe in kdaj spregovoriš s kakšnim tujcem. Nekje vmes srečaš in spoznaš osebo, na dogodku kot je literarni večer, ki je mimogrede brezplačen. Pospremi nekoga en del njegove poti, da se ne sprehajaš sam in ja, zastonj je. Z nekom se lahko prvič vidiš in če želiš, podeliš nekaj trenutkov. Samo prepustiš se trenutku in se imaš lepo. Popolnoma brezplačno se je ustaviti in pogovoriti s kakšnim otrokom, ki mu je dolgčas medtem, ko čaka mamo, ki na bančnem okencu ureja obveznosti in te morda ogovori. Zanimivo je morda izvedeti kako 3 letnik zlaga robčke po svojem sistemu in spomni te, da je banka čisto brezvezna, podeliš malico in greš svojo pot. In zakaj morda ne bi užival v koncertu, ki igra ravno v trenutku, ko imaš čas in se spet samo prepustiš. In ja, brez vstopnine, na veliko vidiš napis: vstop je prost. Greš in poslušaš. In lepo je. In bodi hvaležen.

Nič ni bolj pomembno kot to, da se imaš sam s seboj lepo in v kolikor se ti vseeno zljubi imeti družbo kar pride do tebe. Rad spoznavaj nove ljudi, vsak nosi svojo zgodbo in morda ti priraste k srcu, ko nekdo to želi deliti s tabo. Vsakič se eden od drugega kaj naučimo ali kasneje spoznamo osebo, ki pozna to osebo, ki ima lahko kdaj kasneje celo velik pomen v tvojem življenju. Bodi pristen in samo bodi ti, saj včasih se zgodi. Veliko ali nič. Včasih pa samo to, da ti je malo nerodno, ko spregovoriš z neznancem in se tudi temu nasmejiš ampak dan je spet lepši. Zaradi različno pisanih dogodkov in spoznanj si lahko samo boljši in bolj bogat. Dobiš kakšen uvid in ugotoviš, da ti je nekaj všeč, česar prej nikoli nisi opazil.

Spoznaš svoje interese kaj vse je še možno početi, kar nisi vedel, da te sploh zanima. V trenutku lahko spregledaš kaj nekomu lahko podariš in vedno ugotoviš tudi veliko o sebi in svojih reakcijah. Kasneje razmišljaš o tem in onem, najdeš nov namig kako bi lahko naslednjič morda naredil drugače, še boljše. Samo daj dnevu možnost, da je drugačen, zanimiv in lep.

Ne rabiš prazniti denarnice, da bi se imel dobro in doživel nepozaben dan. Samo ozri se okrog sebe in poišči nekaj kar te razveseli in se zaradi tega lahko počutiš bolj veselo in radostno. Vsak dan je tako vreden, če mu le daš priložnost. Razišči, do pred kratkim nisem vedela, da je obisk narodnega parka brez vstopnine.

Zares, za srečo se je potrebno samo odločiti in ni potrebno veliko narediti in sploh ne zapraviti gore denarja. Vredno in luksuz je samo tisto ob čem ti srce bije v tvojem ritmu. Po navadi vse to nič ali zelo malo stane, in takrat čutiš, da si živ, čutiš strast in komaj čakaš, da pride naslednje jutro in dan, ki spet prinese novo razburljivo dogodivščino.

V branje priporočam knjigo Zaupaj življenju >>

 

Deli to s prijateljem