Energetsko čiščenje prostora

foto:Klara Acel

Energetsko čiščenje prostora je ena najbolj učinkovitih metod, da preobrazimo energijo prostora (doma, poslovnega prostora) tako, da iz prostora odstranimo zastalo energijo, ki se sčasoma nakopiči v vsakem prostoru in v prostor prinesemo pozitivno energijo, kar vzpodbudi večjo harmonijo, zadovoljstvo, nove priložnosti.

Energetsko čiščenje prostora se priporoča, če se preselimo v drugo stanovanje, če v odnosih nastanejo nesoglasja, če človek obtiči na neki točki v življenju in ne ve kako naprej,  po bolezni, ko se rodi otrok oz. vsakič ko začutimo, da je potrebno preobraziti energijo prostora.

Najprej moramo opraviti čiščenje prostora. S čiščenjem prostora se lotimo treh poglavitnih vzrokov za zastalo energijo; to so fizična umazanija, energije prejšnjih stanovalcev in nered. Okoli umazanije se vedno nabere energija nizke ravni. Če pred energetskim čiščenjem ne počistimo umazanije je učinek tak, kot bi dali šopek v umazano vodo. Fizično čiščenje prostora ne predstavlja problema, saj vsi vemo kako se ga je treba lotiti. Prav tako prostor in predmeti na energetski ravni vsebujejo informacije, kaj se je v nekem prostoru dogajalo. Vibracijo prostora lahko zaznamo kot tesnobno vzdušje, vznemirjenost, nemir,  odvisno od tega, kakšno vibracijo so stanovalci vnesli v prostor. Veliko večji problem v našem življenju pa predstavlja nered, saj ima globje psihološke vzroke in učinke, ki vplivajo na nas, naše okolje in naše življenje. Nered ovira pretakanje energije po prostoru, kar povzroči, da se stanovalci počutijo zavrti ali zmedeni.

Zakaj je čiščenje nereda tako učinkovito?

Medtem ko urejate svet okoli sebe, se odvijajo enake spremembe tudi znotraj vas. S spreminjanjem svojega doma odpirate tudi nove možnosti zase. Ko odstranite ovire za harmoničen pretok energije, ustvarjate več harmonije v svojem življenju in širite prostor za nove priložnosti. Nered predstavljajo vse stvari, ki jih ne uporabljamo ali jih ne maramo, stvari, ki so neurejene, preveč stvari v majhnem prostoru, vse kar je nedokončano. Nered nas zadržuje v preteklosti, zaradi nereda zavlačujemo, smo neorganizirani, zaradi njega smo utrujeni in zaspani.

Odgovor na vprašanje zakaj kopičimo navlako pa je večplasten. Stvari hranimo za vsak primer, pomenijo nam varnost, status, s kopičenjem tlačimo čustva. Pri procesu čiščenja nereda gre ves čas le za to, da stvarem pustimo oditi. Ne samo predmetom – to je končna posledica. Najpomembnejše se je naučiti, kako se posloviti od tistih občutkov, ki nas zadržujejo pri njih, potem ko je že prišel čas, da odidejo po svoje.

Šele ko opravimo z neredom in fizičnim čiščenjem prostora lahko pristopimo k energetskemu čiščenju in s tem ustvarimo »sveti prostor«.

Zelo pomemben del energetskega čiščenja prostora je ustvariti jasnost namere celotnega postopka. Potrebno si je vzeti čas za premislek o tem, zakaj bi želeli prostor očistiti oz. še bolj pomembno, kaj želimo v prostor vnesti – katero energijo, na katerem področju življenja želimo pozitivno spremembo. Bolj jasna bo predstava, večja bo sprememba okolja in našega življenja.

Za dejansko energetsko čiščenje prostora obstajajo različne metode : petje manter, solni ritual, harmonizacija s štirimi elementi, čiščenje z zvokom

Ko prostor energetsko očistimo, torej ko razbijemo zastalo energijo pa je potrebno prostor posvetiti z novo energijo z namero, kaj si želimo, da se v našem življenju spremeni od tega trenutka dalje in to novo energijo usidramo v prostor.

Z izvajanjem energetskega čiščenja prostora bomo spoznavali dom z njegovega duhovnega energijskega vidika. Če se odpremo notranji viziji, da začutimo subtilno energijsko življenje prostora, potem ga lahko tudi oplemenitimo in vzpostavimo večje ravnovesje in harmonijo.

Avtor: Jelka Klun

foto: mindbodygreen.com

O Jelka Klun

Zvočna terapevtka z izvajanjem zvočnih gong kopeli in zvočno masažo s himalajskimi posodami.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: