Energije kristalov

Glede na sestavo, barvo in vrsto kristalizacije niha struktura vsakega minerala s specifično frekvenco.

Za zdravljenje uporabljamo v glavnem minerale, ki vsebujejo silicij, omenjeno specifiko pa jim daje prisotnost kovin in drugih primesi. Prav tako z določenimi samosvojimi frekvencami nihajo tudi posamezni organi v telesu. Za razumevanje zdravilnega delovanja mineralov v smislu fiziološkega aspekta je pomembno dejstvo, da vibrirajo posamezni minerali s frekvencami, ki so adekvatne vibracijam določenih človekovih organov.

Če se popolnoma sprostimo in vzamemo mineral v levo, sprejemno roko, bomo v nekem delu telesa začutili prijetno ščemenje; obe nihanji sta se izenačili v resonanci. Ko smo na ta način odkrili, da nek kamen deluje npr. na naše ledvice, ga bomo uporabili takrat, ko so ledvice bolne – ko izgubijo svojo osnovno, zdravo vibracijo. Mineral tedaj položimo na ledveni predel. Frekvenci minerala in ledvic bosta težili k izenačenju. To pomeni, da bo mineral skušal vplivati na ledvica in jim pomagati do nihanja z zdravo frekvenco, prav tako pa bo oboleli organ povratno deloval na mineral in mu skušal spremeniti frekvenco nihanja. Zato je zelo važno, da vsak mineral po uporabi očistimo. Z minerali lahko delujemo tudi preko čaker, rok oz. prstov, ušes itd.

Pri polaganju mineralov na telo pa ne pozabimo ugotovitev Johna Pierrakosa in se izogibajmo zaključenih kristalov podolgovatih oblik. V teh primerih lahko uporabimo brušene minerale (npr. ploščice), lahko pa tudi koničast mineral, obrnjen navpično, držimo v roki in na oboleli organ usmerimo mehko pozornost (nanj se osredotočimo).

Zdravljenje z minerali poteka pogosto tudi tako, da kristaloterapevt polaga ustrezne kabošonsko brušene minerale pacientu na posamezne akupunkturne točke, preko katerih stimulira pretok energije po telesu. To metodo uspešno razvija Američanka Katrina Raphael, ki je v Taosu ustanovila t.i. kristalno akademijo.

Vsak kristal vibrira s svojo lastno frekvenco, torej ima tudi kristal svojo lastno energijo, pravzaprav energijo elementa ali elementarno energijo. O elementih bi na kratko lahko povedali tole: tako makrokozmos (univerzum), kot tudi mikrokozmos (najmanjši pod atomski delčki) sestavlja medsebojno delovanje energije štirih elementov: voda, ogenj, zrak in zemlja, ki združuje prejšnje tri. Vsi skupaj pa izhajajo iz akaše, ki ima v različnih filozofijah različen dobesedni pomen. Lahko bi jo imenovali vzročna sfera, lahko tudi vseobsegajoče, praznina, neskončnost, tudi bistvo vseh, tako materialnih, kot vseh ostalih komponent kozmosa.

Več v knjigi Praktična uporaba zdravilnih kamnov, Tadej Pretner

O Tadej Pretner

Avtor devetih knjig, od leta 1996 predava v Sloveniji in na Hrvaškem, vodi različne delavnice.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: