Gangaji

Gangaji

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Gangaji, rojena leta 1942 v Združenih državah Amerike kot Antoinette – Toni Roberson, je diplomirala na Univerzi Mississippi. Raziskovala je budizem, prakticirala zen in Vipassana meditacijo, sodelovala pri vodenju Meditacijskega centra tibetanskega budizma in med letoma 1981 in 1987 delala kot akupunkturistka na kliniki, ki sta jo ustanovila z možem v San Franciscu. Leta 1990 jo je raziskovalna nuja popeljala v Indijo.

Ob srečanjih z razsvetljenim mojstrom in duhovnim učiteljem Sri H. W. L. Poonjo je doživela globok notranji preobrat in neposredno spoznanje svoje biti. Od tedaj predava, vodi telekonference in delavnice po Evropi, Združenih državah, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Gangaji je ustanovila tudi neprofitno fundacijo The Gangaji Foundation, katere poslanstvo je širjenje zavedanja o človekovem bistvu. Danes z možem živita v mestu Ashland v ameriški zvezni državi Oregon.

O sebi pravi takole:

»Spraševali so me, ali sem guru ali cerkveni oziroma verski voditelj. O sebi ne razmišljam kot o guruju in vsekakor nisem ne cerkveni ne verski voditelj. Nekateri me kličejo »učiteljica«, v resnici pa nisem nič drugačna od kogarkoli drugega. Vsi smo namreč vidiki ali referenčne točke ene in iste temeljne zavesti. Vlogo učitelja lahko igram zato, ker ob tem vem, da nobena vloga ni resnična. Resnični učitelj živi v vsakem od nas in se razkriva v vsem, včasih na videz notranjem, včasih na videz zunanjem.  To, o čemer govorim, nima ničesar opraviti z vero. Čeprav je bil učitelj mojega učitelja, Ramana Maharši, hindujec, in je bil moj učitelj, Sri H. W. L. Poonja tudi vzgojen kot hindujec, to učenje ni istovetno zgolj z vzhodno ali zahodno duhovno tradicijo. Ne dela razlike med hindujcem, kristjanom, judom, muslimanom, budistom, poganom, moškim, žensko, tabo in mano. Je samo prepoznava vsenavzočnosti biti, v kateri se pojavlja vse. Ta resničnost, to polje čistega zavedanja je živo in inteligentno in ima zmožnost, da se zavestno prepozna v tebi.«

Uradna spletna stran: www.gangaji.org.

Knjige v Trgovini Duhovnost v slovenskem jeziku

  • Članki
“Spraševali so me, ali sem guru ali cerkveni oziroma verski voditelj. O sebi ne razmišljam kot o guruju in vsekakor nisem ne cerkveni ne verski voditelj. Nekateri me kličejo »učiteljica«, v resnici pa nisem nič drugačna od kogarkoli drugega.”
Deli to s prijateljem