Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Gremo naprej

foto pexels.com
Oglas

Verjetno se vsi mi sedaj počutimo v nekakšnem vakuumu trenutka. Živeli smo v času ogromne vse globalne spremembe, v kateri je drobceni virus rušil državne meje, življenjske standarde, obrnil naše vsakdanje bivanje na glavo in naše odnose prezrcalil izven samoumevne cone udobja, na katero smo bili vajeni. Kar je bilo, je ostalo za nami. Sedaj gremo naprej.Človek je v resnici zelo trpežno bitje, se zna neverjetno hitro prilagoditi, a tudi pozablja zelo hitro. Četudi ni veliko okuženih med nami, kot kaže splošna raziskava, ostaja strah, da bo mimo nas šla oseba, ki nas bo okužila. Kljub temu menim, da se bomo zelo hitro vrnili v stare tirnice opravkov, dela, druženja. No, morebiti bomo malo bolj previdni pri srečanjih ali druženjih, a tudi to bo kmalu izzvenelo. Maske bodo postale del našega vsakdana, pa če to hočemo ali nočemo. Včasih smo se smejali kitajskim in korejskim turistom, ki so sredi naše čiste in bele Ljubljane nosili maske čez obraz, sedaj jih seveda bolj razumemo.Glede na to, da so vse dejavnosti tako rekoč bile zamrznjene čez noč, je veliko zaposlenih doživelo odpoved ali čakanje. To so tudi negotovi časi glede zaposlitev, prihodkov, finančne varnosti. Previdni bomo in verjetno obrnili vsak cent dvakrat ali trikrat, preden ga bomo dali naprej. Obenem pa vemo in glede na velike gospodarske krize, vojne in po španski gripi ob koncu prve svetovne vojne, je le-tem vedno sledilo obdobje močnega kreativnega izbruha, družbene dekadence in uživanja. Morebiti bo počasi tudi napočil čas, da nastavimo nove in času primerne spremembe, tako pri vsakomur od nas kot širše družbeno.

Mogoče te zanima  Razlika med čustvi in »čustvi«
Skratka, gremo naprej. Bodimo še vedno previdni, uporabljajmo zaščitne ukrepe a s pravo mero zdravega razuma in strpnosti. Ne nasedajmo vsem lažnim novicam in teorijam zarote, ki se bohotijo po neskončnih prostranstvih interneta in domišljije. Bodimo čuječi in se potrudimo ločiti zrno od plev. O čem se pogovarjate pri vas doma? Kakšno vizijo imate? Kakšne odnose želite imeti sedaj med seboj družinski člani? Ali razmišljate o temu, da bi bolj povezano družinsko dinamiko, ki se je oblikovala zadnjih nekaj tednov podaljšali v nadaljnjih nekaj let?Da si vzamete čas zgolj za vas, ki se imate radi. Da ne divjate od enega obiska do drugega, od ene dejavnosti do druge, da niste v službi do poznega popoldneva ali večera, temveč da si upate reči nadrejenemu ne in želite svoj čas preživeti tudi z družinskimi člani in ne zgolj v službi.Prihaja čas preobrazb. Na vseh nivojih se bodo dogajale spremembe in zagotovo nič več ne bo točno tako kot je bilo poprej. Vsi si verjetno želimo, da bi se vse skupaj spet vrnilo v čas, ko smo mirno in samoumevno živeli eden mimo drugega, ko smo lahko potovali in se družili po mili volji.Menim, da se bo vse postavilo na svoje mesto, a je vprašanje kdaj in kako ter kdo bo pogumen dovolj, da reče na glas: »Gremo naprej!« in ne nazaj v neke temačne preživele čase razdvajanj, diskreditacij in obsodb brez argumentov.V branje priporočam mojo novo knjigo Iskreno o osebni rasti >> 

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem