Homeopatija

Homeopatija in potence

Potenca pri homeopatskem zdravilu nam pove, kolikokrat je bila osnovna snov razdredčena oz. kako močno je določeno homeopatsko zdravilo.

Večkrat, kot je bila snov razredčena, močnejše je zdravilo – to pomeni, da je deluje globlje in dlje.

To sicer zveni kot paradoks, ampak učinki v praksi so dokazani že več kot dvesto let. Poleg redčenja je potrebno tudi pretresanje, ki zdravilo dinamizira in povečuje učinkovitost.

Potence so lahko:

  • potence D – to pomeni redčenje v razmerju 1:10 (decimalno redčenje).
  • potence C – to pomeni redčenje v razmerju 1:100 (centezimalno redčenje) ali pa
  • potence HQ – redčenje 1:50000

Različna redčenja oz. potence so potrebne za to, da se lažje vpliva na zdravljenje.

Kako izbrati pravo potenco?
nizkimi potencami (do D12) vplivamo predvsem na zdravstvene težave na fizični ravni, pri čemur zdravilo deluje nekaj ur. S srednjimi potencami (do C30) vplivamo tako na telesne simptome kot tudi na našo duševnost ter na vzroke za obolenje in ta zdravila v telesu delujejo do enega tedna, višje potence C30, C200 in dalje pa delujejo hitreje, vendar se morajo simptomi in določeno zdravilo natančno ujemati, kar npr. pri nizkih potencah ni tako zelo pomembno. Zdravila v višjih potencah delujejo v našem telesu do dva meseca po tistem, ko smo jih zaužili.

Na zahodu se pri samozdravljenju najpogosteje uporabljajo homeopatska zdravila v potenci 30 C. Recimo, da ima naš otročiček težave pri izraščanju zob in ima npr. naslednje simptome: je razdražljiv, jezen, nemiren, nemogoče ga je utolažiti in želi, da ga nosimo, eno lice je lahko celo pordelo in drugo bledo in lahko ima celo zelenkasto blato.
V tem primeru je prva oz. najboljša izbira homeopatsko zdravilo kamilica – Chamomilla 30C.

Kako to zdravilo naredijo?
Vzame se 1 kapljica izvlečka matične tinkture kamilice in se ji doda 99 kapljic vode ali alkohola. Mešanico se deset minut močno pretresa. Potem se vzame 1 kapljico te mešanice in se ji spet doda 99 kapljic vode/alkohola. Spet se deset minut močno pretresa. Potem se vzame 1 kapljico te zadnje mešanice in se ji spet doda 99 kapljic vode/alkohola pretresa… in tako naprej, dokler se postopka ne ponovi tridesetkrat. Upam, da si lahko predstavljate, da v zdravilu potence 30C skoraj ni več originalne kamilice, je pa v njej informacija/vibracija zdravilne učinkovine v kamilici in ta deluje na nas.

Kako pogosto jemati npr. zdravila s potenco 30C?
Posamezniki smo zelo različni (in tudi različno občutljivi na zunanje dražljaje), zato ne obstaja nek splošen obrazec jemanja homeopatskih zdravil, ampak se moramo opazovati in glede na naše počutje dozirati zdravilo. Priporočila pa so naslednja:

Če so težave intenzivne, recimo, da nas je pičila osa, se v tem primeru vzame zdravilo na vsakih 5 do 90 minut.
Če so težave zmerne (če nas že nekaj dni rahlo poboleva v grlu), lahko jemljemo zdravilo na vsakih 12 do 24 ur.
Če pa so težave že kronične ali pa potekajo zelo počasi, se lahko daje zdravilo v tej potenci tudi enkrat do dvakrat na teden.

Avtor: Mojca Fabjan
www.amedea.si

Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !