Vadim Zeland: Več kot si želiš, manj dobiš

Vadim Zeland: Več kot si želiš, manj dobiš

Ko želite na vsak način nekaj dobiti in ste za to pripravljeni narediti vse, ustvarjate odvečni potencial, ki ruši ravnovesje. Sile ravnovesja vas bodo vrgle na linije, kjer o predmetu, ki si ga želite, ne bo ne duha ne sluha.

Če bi si ogledali, kaj se dogaja s človekom, ki je obseden z določeno željo, bi bila slika na energijski ravni videti nekako takole. Svinja poskuša ujeti modro ptico sreče. Njena želja je tako močna, da se ji že ob sami misli na ptico cedijo sline. Kruli na ves glas in nepotrpežljivo rije po zemlji. Razumljivo je, da se bo ptica prestrašila in odletela. Če pa bi se zasledovalka okoli modre ptice premikala neslišno in bi se delala, kakor da je ne vidi, bi imela dobre možnosti, da jo ujame.

Razlikujemo lahko med tremi oblikami želja

O prvi obliki govorimo, ko se močna želja spremeni v trdno namero, da bomo nekaj imeli, in skladno s tem tudi delujemo. V tem primeru se želja izpolni. Ker se energija usmeri v delovanje, se potencial želje razprši.

Druga oblika je, ko si nekaj želimo, a ne naredimo ničesar, da bi se želja izpolnila. V tem primeru gre za odvečni potencial v čisti obliki. Ta potencial obvisi v energijskem polju, ki v najboljšem primeru trpečemu le jemlje energijo, v najslabšem pa mu prinese kopico problemov.

Ko govorimo o tretji obliki, govorimo o najbolj zahrbtni obliki, ko se močna želja spremeni v odvisnost od želenega predmeta. Visoka vrednost, ki jo predmet predstavlja posamezniku, samodejno ustvarja odvisni odnos. Ta pa ustvarja močan odvečni potencial, zaradi katerega sile ravnovesja delujejo še močneje.
Veliko ljudi razmišlja na način: “Če dobim to, bo moje življenje veliko lepše.” “Če mi to ne uspe, bo moje življenje izgubilo ves smisel.” “Če mi to uspe, bom sebi in vsem drugim pokazal, iz kakšnega testa sem.” “Če mi to ne uspe, nisem vreden počenega groša.” “Če bi lahko dobil to, bi bilo enkratno.” “Če tega ne dobim, bo konec z mano.” In tako naprej.

Odvisnost od želena predmeta vas potegne v tako močan vrtinec, da vam preprosto zmanjka moči za boj, da bi dobili tisto, kar si želite. Na koncu ne boste dosegli ničesar, pa še želenemu se boste morali odpovedati. Ravnovesje se bo vzpostavilo in silam ravnovesja bo prav malo mar, če boste vi trpeli. Razlog, ki je privedel do takšnega stanja, pa je seveda vaša močna potreba po tem, da bi se želja izpolnila.

Želja se bo izpolnila le takrat, ko se bo spremenila v čisto namero, neodvisno od odvečnih potencialov.

Več v knjigi Transurfing realnosti 1. stopnja >>

 

Deli to s prijateljem