Išči
Generic filters
Previous
Next

Indigo otroci – bojevniški temperament

indigo otroci  shutterstock m
Oglas

V prejšnjem delu sem predstavila kaj indigo otroci so in napovedala nadaljevanje. Opisane, ti. sporne točke, bom razložila v večih nadaljevanjih, skozi naslednje tedne.

Prva takih »spornih točk« je velika posebnost indigo otrok – njihov bojevniški temperament.

Če imate svoje otroke ali se z njimi ukvarjate ste gotovo opazili, da so ti otroci drugačni od tistih, ki so bili nekoč. Ste se kdaj vprašali zakaj? Najlažje je seveda reči, da je to zato, ker so otroci razvajeni oz. zato, ker se čas pač spreminja. Pa je res tako?

Do neke mere gotovo. Dejstvo je, da vsi otroci pač nimajo spodbudnega okolja in fantastičnih staršev. A prepričana sem, da če berete to, ne spadate v to skupino.

Razlikovati moramo med razvajenostjo in med tem, kar poimenujemo bojevniški temperament.

Res pomeni biti razvajen, če se ne želiš ukloniti ljudem, ki ti želijo slabo, ki te želijo spraviti v sistem, če stojiš za svojimi prepričanji, če delaš z in za ljudi? Je to res razvajenost? Ali resnično lahko sprejmemo misel, da permisivna vzgoja naredi indigo otroka, ki se postavi zase, za sočloveka ali nedolžno žival, naravo … obenem pa je dejstvo, da indigo otroci ne rušijo sistemov samo zato, da bi jih rušili. Veliko starih sistemov je takih, da nas ukalupljajo ali pa nam postavijo meje. Indigi pa rabijo svobodo – tako kot cenijo resnico tako rabijo svobodo. Velikokrat jo na žalost lahko dobijo le z »rušenjem.« Saj veste kako se počutite, če vas nekdo v nekaj sili … Zanka, ki se tu pojavlja je ta, da zaradi napačnega pojmovanje tega kaj indigo otroci so in kaj niso, ustvarjamo neko okolje, ki za take otroke ni spodbudno in jih pahne v napačno smer.

Mogoče te zanima  Vse, kar svojemu otroku rečete, močno vpliva na njegovo samopodobo

Tu lahko največ naredite vi, starši, stari starši, učitelji … Ta bojevniški temparament je čudovito orodje za uničevanje starega, je pa lahko tudi nekakšna past v katero se otroci lahko ujamejo. Vedenje, da svet lahko spreminjamo le tako, da spreminjamo sebe je za njih ključnega pomena.

Roko na srce, koliko ljudi se je pripravljenih spremeniti, če jim nekdo reče, da se morajo spremeniti? Odgovor je zelo preprost – ne veliko. Spreminjati pa se začnejo, ko sami postanemo drugačni, ko postavimo zgled, ko spreminjamo sebe, ko delamo s srcem in iz ljubezni … takrat se začnejo spreminjati tudi drugi. Kako zelo bi bil svet drugačen, če bi bili svetovni voditelji le zgled ljubezni in delovanja iz srca. Kot zgled za to, kakšno je lahko življenje, bi spremenili življenja veliko ljudi. Ker indigo otroci tega ne vedo, se v življenju mnogi soočajo z ogromno količino frustracij in neverjetne jeze.

Taja Albolena Lila je v svojem članku o indigo otrokih zelo lepo povzela in napisala: »Dovolj laži, dovolj manipulacije, dovolj izkoriščanja, dovolj prevar in zvijačnosti, dovolj nakladanja in razkladanja, čas je za resnico. Čas za spremembe, čas za to, da otrokom omogočimo ljubezen, spoštovanje, enakost in njihov košček sonca, da izpolnijo svojo misijo, svoje poslanstvo, tako kot vsi mi, njihovi starši, stari starši, popotniki na isti cesti, ki vodi v mir in blagostanje.«

Poleg tega, da rušijo, imajo indigi velikokrat predloge kako te sisteme popraviti in velikokrat (da ne rečem vedno) imajo prav. Zaradi svoje izredne ustvarjalnosti postavljajo nove temelje za boljše življenje. Po naravi so vizionarji, polni novih idej.

Mogoče te zanima  Vse, kar svojemu otroku rečete, močno vpliva na njegovo samopodobo

Mnogokrat smo v situaciji, ko moramo odreagirati tako, kot od nas pričakujejo drugi, kljub temu, da se nam način ne zdi pravilen ali najboljši. Zakaj bi pravzaprav vsi morali živeti v nekih ustaljenih tirnicah, če pa lahko naredimo stvari drugačne. Pomembno je, da se tu ne zaustavimo v negativnem pogledu ampak v pozitivnem novem. Zakaj ne bi sanjali, če nam to prinese voljo do življenja? Sanjajmo na veliko, vendar to tudi uresničimo. Slovenski pregovori so nekaj, kar je velikokrat naravnano na majhno, na ustaljeno … recimo – kdor visoko leta nizko pade ali bolje vrabec v roki kot golob na strehi. Zakaj pa bi se zadovoljili s tem, če pa vemo, da če letamo nizko tudi nizko ostanemo in da goloba na strehi z nekaj truda ali malce zvijače lahko ujamemo.

Ker se indigo otroci na nek nenavaden način zavedajo, da so na Zemlji z namenom, da spremenijo stare vzorce, v katerih živimo, da so sprenavedanje, laži, manipulacije in drugi podobni vzorci slabi, jih želijo iztrebiti in v svet prinesti luč, ljubezen, iskrenost … Najlažje jim pomagamo tako, da jih usmerimo v iskanje novih idej. Kako narediti stvari boljše in ne v to kako so stvari slabe.

Avtor: Pia Klančar
www.nalina.si

foto: Shutterstock

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem